به گزارش تابناک، روزهای متمادی ابر آلودگی آسمان تبریز را ترک نکرد و امیدی هم به روزهای پیش رو نیست. دیگر خبری از وضعیت اقلیمی خاصی که تبریز را از نظر سردی هوا و میزان بارشها در نزد مردم ایران معروف کرده بود، نیست، در عوض این آلودگی هوا است که در اسمان تبریز سایه گسترده و نفسها را تنگ کرده است.
محمد امیدفر، رئیس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: تا پایان هفته جوی پایدار در استان حاکم است، این وضعیت موجب افزایش شاخص آلودگی هوا تا حد بسیار ناسالم برای تمام گروهها و آستانه وضعیت «خطرناک» در تبریز و شهرهای صنعتی و پرجمعیت استان میشود.
وی ادامه داد: هشدار آلودگی هوا در سطح نارنجی از سوی هواشناسی صادر شده است، این وضعیت شهرهای تبریز، آذرشهر، اسکو، بناب، سهند و عجبشیر را در بر میگیرد.
امیدفر، ادامه داد: بر اساس آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی و تصاویر ماهوارهای، از روز پنجشنبه نفوذ سامانه بارشی زودگذر، جوی ناپایدار در استان حاکم و از میزان آلودگی هوا کاسته میشود.
هرچند در سالهای گذشته، مسئولین موضوع مازوت سوزی را کتمان میکردند، اما حالا در سایه اخبار کمبود سوخت گاز در زمستان، موضوع مازوت سوزی در نیروگاههای کشور تکذیب نمیشود.
مازوتی که در اختیار نیروگاهها گذاشته میشود، استاندارد نیست و میزان آلایندگی بالایی دارد
شهنام اشتری، مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی نیز میگوید: بر اساس یک تحقیق دانشگاهی، بخش بزرگی از آلودگی هوای شهر تبریز متاثر از ترافیک و سوخت خودروهاست، اما این در صورتی است که نیروگاه گازسوز باشد و در صورتی که مازوت سوزی کند، شاخصهای گوگرد هوا افزایش چشمگیری مییابند. گفته میشود، حتی مازوتی که در اختیار نیروگاهها گذاشته میشود، مازوت استانداردی نیست و میزان آلایندگی بالایی دارد.
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز نیز چندی پیش در نشست خبری خود به این مسئله واکنش نشان داده بود و گفته بود: مازوت مصرفی درنیروگاه تبریز کیفیت پایینی دارد و هر چه کیفیت مازوت بالاتر باشد، نقش آن در ایجاد آلودگی هوا نیز کمتر خواهد بود.
نیروگاه حرارتی تبریز تنها نیروگاه کشور نیست که مازوت میسوزاند، اما نزدیکترین نیروگاه مازوت سوز به یک شهر دو میلیون نفری و اب و هوا و توپوگرافی کوهستانی است. همین است که شهر تبریز با چند روز مازوت سوزی نیروگاه، خفه میشود و اگر فکی اساسی نشود، روزهای متوالی، آلودگی هوا در زمستان، میهمان این شهر میشود. تا مگر بادی بوزد، یا برف و بارانی ببارد!