يكي از راههايي كه زمينه وقوع جرايم همچون سرقت و كلاهبرداري را به وجود ميآورد، سهلانگاري در نگهداري و استفاده از كارتهاي الكترونيكي است.
به گزارش ايسنا، يكي از راههاي پيشگيري از وقوع جرايمي همچون سرقت و كلاهبرداري اين است كه هر چند وقت يكبار نسبت به تغيير كلمه عبور كارتهاي عابر بانك اقدام كنيد.
همچنين موجودي حسابهاي بانكي ويژه حسابهاي عابربانك را در فاصلههاي زماني مناسب چك كرده و از ارائه اطلاعات مالي و بانكي خود از قبيل شماره حساب، شماره كارتهاي اعتباري و اعلام رمز آنها و ... به سايتهاي متفرقه و مشكوك خودداري كنيد و از عملكرد اينترنتي و قانوني بانكها و ساير مراكز و رسمي اطمينان حاصل كنيد.
از جمله راههاي پيشگيرانه از وقوع چنين جرايمي اين است كه از كارت بانكي خود كاملا حفاظت كرده و اگر آن را لازم نداريد حتما با اطلاع بانك آن را رها نكنيد و اگر رها كرديد رمز آن را به هيچ صورت فاش نكنيد چون مسئوليت هر نوع استفاده خلاف از كارت بانكي بعهده كسي است كه كارت به نامش صادر شده است.
توجه داشته باشيد كه برگ رسيدي كه از دستگاه خودپرداز دريافت ميشود در محل رها نكنيد و در صورت عدم نياز آن را معدوم كنيد.
در فروشگاههايي كه امكان خريد با استفاده از كارت خودپرداز وجود دارد از دادن رمز كارت به فروشنده خودداري كنيد.
همچنين دقت در حفظ و نگهداري كارتهاي اعتباري از ديگر اقداماتي است كه ميتوان در پيشگيري از سواستفاده افراد سودجو تاثيرگذار باشد اين درحالي است كه بايد از نگهداري رمز عبور در كنار كارت خودداري كرد و كارت و رمز عبور خود را براي دريافت پول در اختيار افراد ناشناس قرار نداد.
بايد توجه داشت كه در هنگام برداشت وجه كسي رمز شما را نبيند.