ویروس HPV ویروسی است که از طریق تماس پوست با پوست و روابط جنسی منتقل می شود و یکی از شایعترین بیماری روابط جنسی است که سلامتی انسان را مختل میکند و منجر به ایجاد زگیل تناسلی، سرطان دهانه رحم، مقعد و گلو میشود.
به گزارش تابناک به نقل از برنا؛ علائم ابتلا در برخی از موارد قابل مشاهده نیست و در برخی دیگر به خصوص در زنان به صورت خارش، سوزش و حساسیت در اطراف واژن بروز میکند. این بیماری در زنان بسیار خطرناکتر از مردان است.
واکسیناسیون علیه HPV در بیش از ۱۴۰ کشور جهان
HPV انواع مختلفی دارد که یکی از آنها به سرطان دهانه رحم منجر میشود. جنبههای مختلفی درباره HPV وجود دارد که زگیل در این حوزه قرار میگیرد که از طریق تماس پوستی شایع میشود. یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به این ویروس واکسیناسیون است.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در این باره می گوید: در حال حاضر واکسیناسیون علیه HPV در بیش از ۱۴۰ کشور جهان انجام میشود، کشورهای لیبی، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده، واکسیناسیون روتین علیه بیماری HPV را برای کل گروههای هدف و یا جمعیت پرخطر بیماری آغاز کردهاند.
ادغام یک واکسن در برنامه کشوری در راستای ایمنسازی منوط به جمعآوری دادهها و توصیههای ملی و بینالمللی و انجام مطالعات کشوری در مورد میزان بار بیماری، میزان بروز و شیوع و هزینه و اثربخشی واکسن است.
واکسن دو ظرفیتی HPV فاقد اثربخشی لازم علیه ژنوتیپهای ۶ و ۱۱ است
رئیسی در ادامه چنین می گوید: اطلاعات جمعآوریشده در جلسات کمیته کشوری ایمنسازی مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت تصویب توسط معاونت بهداشتی به وزیر بهداشت اطلاع داده میشود؛ در صورت تأیید مصوبات کمیته توسط وزیر بهداشت، اقدامات بعدی جهت ورود واکسن به برنامه کشوری آغاز می شود.
واکسن دو ظرفیتی HPV در داخل کشور تولید شده که حاوی زیرگونههای ۱۶ و ۱۸ بیماری است که عامل بسیاری از سرطانهای وابسته به این ویروس هستند و این واکسن میتواند فرد را در مقابل سرطانهای وابسته به این ویروس ایمن کند، اما این واکسن فاقد اثربخشی لازم علیه ژنوتیپهای ۶ و ۱۱ است که بیشترین علت بروز زگیلهای تناسلی هستند.
راه های انتقال زگیل تناسلی
سودابه کاظمی رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان در این راستا به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا می گوید: تاکنون روابط جنسی علت ۹۰ درصد ابتلا به این ویروس شناخته شده و ۱۰ درصد دیگر دلایل ابتلا از راههای دیگر از جمله استفاده از توالت فرنگی، استفاده از ابزارآلات آلوده و خارش با دست بوده است. درباره انتقال از طریق لوازم پزشکی یا دندان پزشکی مستنداتی وجود ندارد.
رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان درباره واکسن گارداسیل هم می گوید: تعداد و انواع این ویروس بسیار زیاد است که ۳۰ تا ۴۰ ویروس بیماری زا است و واکسن گارداسیل با ۴ نوع این ویروس مقابله میکند که دو نوع ویروس برای جلوگیری از سرطانهای ناحیه و ۲ نوع دیگر برای جلوگیری از زگیلهای تناسلی است.
نحوه تزریق واکسن
واکسن گارداسیل برای افراد زیر ۱۵ سال دوبار به فاصله ۶ ماه از واکسن اول تزریق میشود و به افراد بالای ۱۵ سال سه بار تزریق میشود، برای این افراد مدت زمان تزریق واکسن دوم دوماه بعد از دور اول و دور سوم ۶ ماه بعد از واکسن دوم است.
راه اصلی پیشگیری از این ویروس واکسیناسیون است که برای افراد دارای روابط جنسی متعدد توصیه میشود و برای افراد زیر ۱۵ سال دو بار و برای افراد بالای ۱۵ سال سه بار تزریق میشود. همچنین این ویروس از طریق آزمایش پاپ اسمیر قابل تشخیص است.
همچنین طاهره لباف متخصص زنان، زایمان و نازایی هم درباره این بیماری به خبرنگار برنا چنین می گوید: بیشترین انتقال این ویروس از طریق تماس جنسی صورت میگیرد، اما احتمال انتقال به فرد دارای خراش یا زخم در ناحیه تناسلی در صورت تماس با محیط آلوده وجود دارد.
HPV در برخی موارد تنها با آزمایش «پاپ اسمیر» قابل تشخیص است
ممکن است این بیماری زمینه ابتلا به سرطان دهانه رحم را فراهم کند، نشانه این بیماری رویش زگیل در ناحیه تناسلی است، اما در برخی از موارد ابتلا، نشانهای وجود ندارد و فقط با آزمایش «پاپ اسمیر»، این بیماری تشخیص داده میشود.
این متخصص درباره انتقال HPV از طریق وسایل پزشکی و دندانپزشکی این گونه توضیح می دهد: اگر خراشی در فرد سالم وجود نداشته باشد، امکان ابتلا از طریق وسایل پزشکی و دندانپزشکی وجود ندارد، در صورت وجود خراش امکان ابتلا وجود دارد، اما بیشترین احتمال ابتلا از طریق رابطه جنسی است.
راه اصلی پیشگیری از ابتلا به بیماری HPV واکسیناسیون است که در سه نوبت به فاصله یک ماه و شش ماه تزریق میشود و تزریق این واکسن برای افرادی که مبتلا به این بیماری هستند ضرری ندارد، البته HPV بسیاری از این مبتلایان سر یک سال منفی میشود.
افراد مبتلابه این بیماری در همه فضاها به دنبال راهی برای درمان هستند و در فضای مجازی تبلیغاتی از محصولات درمانی وجود دارد که افراد به این محصولات اعتماد میکنند که میتوانند اثر بخش نباشد.
تبلیغات درمان HPV در فضای مجازی
لباف درباره تبلیغات درمان این بیماری در فضای مجازی می گوید: معمولاً بیماریهای ویروسی داروی مؤثری ندارند و تنها واکسیناسیون در درمان این بیماریها تاثیرگذار است. روشهای درمانی که در فضای مجازی توصیه میشود، از نظر علمی ثابت نشده ولی احتمال اثر بخشی وجود دارد.
طبیعتاً تزریق واکسن برای افرادی که هیچ گونه رابطه جنسی ندارند لازم نیست، اما تزریق واکسن برای افراد دارای رابطه جنسی یا رابطه جنسی با چند نفر توصیه میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.