مدیریت دخل و خرج با محصول«گزارش مالی»  

همیشه دوست داشتم بدانم در ماه دقیقا چقدر پول خرج می‌کنم. پاسخ به این سوال که درآمدم چقدر است؟ آسان است اما این که بفهمم دقیقا چقدر هزینه دارم سوالی بود که جواب دقیقی برایش نداشتم.
کد خبر: ۱۲۸۵۱۶۶
|
۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱ 25 January 2025
|
679 بازدید

مدیریت دخل و خرج با محصول«گزارش مالی» 

 هیچ‌وقت حوصله‌م نمی‌گرفت که بنشینم ریز به ریز مخارج و هزینه‌ها و پول‌هایی را که سخت به دست آورده بودم و راحت خرج‌شان می‌کردم، حساب و کتاب کنم. شاید هم فقط موضوع حوصله نداشتن نبود؛ یک وقت‌هایی از عدد حاصل از جمع و منها و ضرب و تقسیم‌ها می‌ترسیدم. به خاطر همین هیچ‌وقت زحمت این که با آن عدد کذایی روبه‌رو بشوم را به خودم نمی‌دادم. این ندانستن اما گاهی گران تمام می‌شود، چون حساب پول‌هایم را نداشتم و دقیقا نمی‌دانستم چطور می‌شود که گاهی پول کم می‌آورم و هنوز به وسط ماه نرسیده یا کلی بدهی برای ماه بعد ساخته‌ام یا دست‌برد زده‌ام به پس‌اندازهایم.

به جز این که حساب مجموع خرج و مخارجم را نداشتم، این که بابت چه چیزی چقدر خرج می‌کنم را هم  هیچ‌وقت نمی‌دانستم. این که نمی‌دانستم عمده خرجم را صرف چه چیزی می‌کنم باعث می‌شد که درست نفهمم در چه خرجی زیاده‌روی و ول‌خرجی می‌کنم و سر آخر هم باعث می‌شد نفهمم برای کدام خرج غیرضروری بیش از اندازه پول خرج کرده‌ام.قهر بودن من با پیگیری پول و درآمد و هزینه‌هایم باعث شده بود شیرازه کار از دستم در برود و نتوانم دخل و خرجم را مدیریت کنم. همین هم دلیلی می‌شد برای این که ندانم دقیقا باید چقدر پول برای چه کاری کنار بگذارم که مجبور نباشم یک هزینه را به نفع هزینه‌های دیگر حذف کنم.

خوب بود اگر به جای من کامپیوتر، ماشین یا هر موجودی جز انسان وظیفه خطیر رسیدن به این نوع حساب و کتاب‌ها را به عهده می‌گرفت. دیده بودم که بعضی از اپلیکیشن‌های مالی می‌توانند این کارها را به‌راحتی و به‌سرعت انجام بدهند اما تجربه من در استفاده از آن‌ها چندان موفق از آب درنیامد. در این صورت اگر فراموش می‌کردم خرجی را وارد کنم یا اگر عددی را به اشتباه وارد می‌کردم نتیجه نهایی با واقعیت هم‌خوانی نداشت و عدد و رقم‌ها دقیق نمی‌شد.

من نه راه درستی برای پاسخ دادن به این نیاز همیشگی پیدا کرده بودم و نه روش مناسبی برایش به ذهنم می‌رسید. تا این که یک روز یکی از دوستانم داشت به یک دوست دیگرم توضیح می‌داد که چرا از بلوبانک سامان استفاده می‌کند و بلو چه مزیت‌هایی دارد که بانک‌های دیگر و همراه‌بانک‌های‌شان ندارند. بین همه مزیت‌هایی که دوستم درباره‌شان صحبت می‌کرد از قابلیتی به نام «گزارش مالی» گفت که برایم جالب بود. از آن دوست توضیح بیشتری خواستم و گفت این قابلیت، ریزِ تمام مخارج را در همه ماه‌های سال نشان می‌دهد، به کاربر می‌گوید برای چه چیزی دقیقا چقدر خرج کرده، خرج ماهانه‌اش مجموعا چقدر بوده است و... .

کاربر بلو که شدم این قابلیت جزو اولین سرویس‌هایی بود که سراغش رفتم. بلو برای نیازی که من داشتم راه‌ حلی خوبی پیدا کرده بود و می‌توانست حسابی به کارم بیاید. حدسم درست بود. حالا تجربه ماه‌ها استفاده از «گزارش مالی» بلو نشان می‌دهد که بالاخره توانسته‌ام درآمد و پولی را که دارم با مخارج و هزینه‌هایم هماهنگ کنم و در مدیریت حساب و کتابم موفق باشم. همچنین محصولی که به تازگی به سرویس گزارش مالی اضافه شده «هشتگ» است. بلو در دسته‌بندی‌های مختلف مخارج ماهانه را تقسیم‌بندی می‌کند برای مثال ورزش و تندرسی، تفریح و سرگرمی، کافه رستوران، خانه و کاشانه، انتقال وجه، اقساط وام و ... اما با سرویس «هشتگ» حالا دیگر می‌توانم روی هر تراکنشی هشتگ بزنم و هزینه‌ها را با جزئیات بیشتری ثبت کنم، هم از هشتگ‌های پیشنهادی استفاده کنم و هم هشتگ خاص خودم را ایجاد کنم.

بلو از مجموع پول‌هایی که به حساب من واریز می‌شود و از مجموع تراکنش‌هایی که با حسابم انجام می‌دهم محاسباتی را انجام می‌دهد که مشخص می‌کند مجموع درآمد و هزینه‌ی ماهانه من چقدر است. البته در این محاسبه‌ها تراکنش‌هایی که در دسته‌بندی بلوباکس هستند یا نمایش آن‌ها به صورت دستی غیرفعال شده باشد در گزارش مالی محاسبه نمی‌شود.

محاسبه‌های نهایی از درآمد و هزینه‌ها هم به تفکیک ماه‌های مختلف جمع‌آوری شده و نمایش داده می‌شود. در گزارش مالی بلو «درآمدها» و «هزینه‌‌ها»  به صورت ماهانه و در قالب یک نمودار نشان داده می‌شود که هم درآمدها و هزینه‌های ماه جاری را نشان می‌دهد و هم میانگین درآمدها و هزینه‌های سه ماه‌ گذشته را. من می‌توانم درآمدها و هزینه‌های هر ماهی را که بخواهم، انتخاب کنم و اطلاعات مربوط به آن را مشاهده کنم. هم‌چنین، می‌توانم درآمدها و هزینه‌های خود از در دسته‌بندی‌های مختلف ببینم.

برای مثال، اگر درآمدم حاصل از انتقال وجه از کارت‌های دیگر باشد، این درآمد در دسته‌بندی «انتقال وجه» به من نمایش داده می‌شود. یا اگر در یک ماه دوستی را به بلو دعوت کرده باشم، درآمد من در دسته‌بندی «هدیه دعوت از دوستان» قرار می‌گیرد. اگر هم بلو در ازای مبلغی که در حسابم دارم به من سودی اختصاص دهد آن مبلغ در دسته‌بندی «دریافت سود» قرار می‌گیرد.

مثلا درآمد من در خرداد 1403، بیشتر از انتقال وجه بوده که در گزارش مالی مبلغ آن را حدود 36 میلیون تومان نشان می‌دهد. در این ماه 30 هزار تومان هم به خاطر دعوت دوستانم به بلو دریافت کرده‌ام، مبلغ کمی هم از دریافت سود به حسابم نشسته و از دسته‌بندی «سایر» هم حدود 223 هزار تومان به حسابم واریز شده است. امکان خوبی که در این بخش به من داده شده این است که می‌توانم با انتخاب هر یک از این دسته‌بندی‌ها ببینم که در چه تاریخ و چه ساعتی، چه مبلغی به حسابم واریز شده است.

مدیریت دخل و خرج با محصول«گزارش مالی» 

در قسمت هزینه‌ها هم هرچه با حساب بلوبانک خرج کرده باشم به تفکیک ماه به من نمایش داده می‌شود. اپلیکیشن بلو میانگین هزینه‌های سه ماه اخیر من را هم روی نمودار نشان می‌دهد.

بلو در همین بخش هزینه‌ها به یکی از مهم‌ترین خواسته‌های من پاسخ می‌دهد؛ به من نشان می‌دهد که در یک ماه برای هر دسته از هزینه‌هایم چه مقدار پول خرج کرده‌ام. هر کدام از دسته‌بندی‌ها جزئیات بیشتری هم دارد که به شما نشان می‌دهد در چه تاریخی با چه مبلغی تراکنش انجام داده‌اید. اعداد و ارقامی که بلو در این بخش به من نشان داده برایم جالب و تعجب‌برانگیز بوده است.

مثلا متوجه شدم که در دی 1403، سه میلیون و 300 هزار تومان برای رفت‌وآمد هزینه کرده‌ام. سوابق پرداخت‌هایم نشان می‌دهد که در این ماه 36 میلیون تومان انتقال وجه داشته‌ام و حدود 900 هزار تومان هم برای شارژ و قبض خرج کرده‌ام. متاسفانه در این ماه کمتر از 850 هزار تومان پس‌انداز کرده‌ام. مجموع این هزینه‌ها باعث شد در مخارجم تجدید نظر کنم. صرفه‌جویی در هزینه رفت‌وآمد باعث شد در این ماه هزینه رفت‌وآمدم از حدود سه میلیون تومان به یک میلیون و 800 هزار تومان برسد. اتفاق بهتر این بود که توانستم بیشتر پس‌انداز کنم و میزان پس‌اندازم را به بیشتر از یک میلیون و 200 هزار تومان برسانم. فکر می‌کنم اگر از جزئیات مخارجم خبر نداشتم، همان رویه ماه قبل را ادامه می‌دادم که به نفع جیب و درآمد و پس‌اندازم نبود.

مدیریت دخل و خرج با محصول«گزارش مالی» 

جزئیاتی که در گزارش مالی بلو وجود داشت کمک دیگری هم به من کرد. در این قسمت می‌توانم متناسب با هزینه‌های ماهانه‌ای که دارم و البته سوابقی که در ماه‌های گذشته داشته‌ام برای هر ماه برنامه‌ریزی کنم.

در چند ماهی که از «گزارش مالی» بلو استفاده کرده‌ام، از یک طرف حساب درآمدهایم را دارم و از طرف دیگر هزینه‌های بیش از حدم را کنترل کرده‌ام. حالا طبق برنامه‌ریزی پیش می‌روم و مدیریت شده پولم را خرج می‌کنم و همه این‌ها باعث شده بیشتر پس‌انداز کنم. با یک مدیریت دقیق کمتر پیش می‌آید که به نیمه ماه نرسیده پول کم بیاورم و این بخش زیادی از دغدغه‌های مالی من را رفع کرده است.

 

/ انتهای رپرتاژ آگهی 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟