به گزارش تابناک به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، اما پژوهشگران گزارش دادند که طبق نتایج یک مطالعه جدید، به نظر نمیرسد کووید باعث تشدید بیماریام اس شود.
«امبر سالتر»، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس، گفت: «عفونتها ممکن است با ناتوانی بیشتری در میان افراد مبتلا بهاماس همراه باشد. با این حال، مطالعه ما نشان داد که به طور خاص در مورد عفونتهای کووید ۱۹، این موضوع صدق نمیکند.»
سالتر افزود: «این خبر خوبی برای افراد مبتلا بهام اس است، زیرا آنها نیازی به نگرانی در مورد بدتر شدن طولانی مدت علائمام اس خود پس از عفونت کووید ۱۹ ندارند.»
مطالعات قبلی نشان داد که عفونت کووید ممکن است باعث بدتر شدن علائمام اس شود، به خصوص اگر علائم با علائم مرتبط با سندرم کووید طولانی منطبق باشد.
برای این مطالعه جدید، محققان بیش از ۲۱۰۰ بیمارام اس را به مدت بیش از ۱۸ ماه ردیابی کردند. حدود ۳۷ درصد از بیماران مبتلا به کووید بودند.
بیماران شدت علائمام اس خود را حداقل شش بار در طول مطالعه گزارش کردند. این علائم میتواند شامل ضعف عضلانی، تغییر در بینایی و بی حسی باشد.
همچنین از بیماران در مورد علائم دیگری مانند توانایی راه رفتن، عملکرد دست، درد بدن، خستگی و مشکلات حافظه و تفکر سوال شد.
نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در علائمام اس بین افرادی که به کووید آلوده شده بودند و افرادی که آلوده نشده بودند وجود نداشت.
به گفته محققان، عفونت کووید همچنین باعث ناتوانی بیشتر در بیمارانام اس نشد.
سالتر گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که عفونت کووید -۱۹ با تغییرات فوری در شدت علائم یا ناتوانی همراه نبوده و علائمام اس یا مسیر ناتوانی را برای بیش از یک سال و نیم پس از عفونت تغییر نداد.»
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که این مطالعه بر روی بیماران مسنام اس با میانگین سنی ۶۵ سال متمرکز شده است.
سالتر در پایان میگوید: «در حالی که مطالعه ما عمدتاً افراد مسنتر را مورد بررسی قرار داد و نتایج ممکن است برای افراد جوانتر یکسان نباشد، این یافتهها به ما کمک میکند تا بهتر بفهمیم که چگونه این نوع عفونت میتواند بر افراد مبتلا بهام اس تأثیر بگذارد.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.