دانشمندان معتقدند در صورتی که روزگاری فرا برسد که بتوان گونه های حیات را بر روی مریخ کشف کرد این گونه های زیستی برای انسانها چندان ناشناخته نخواهند بود.
به گزارش مهر، دانشمندان MIT که برای شناسایی و دسته بندی DNA و RNA های موجود در مریخ در حال ساختن یک ردیاب هستند، معتقدند احتمال اینکه گونه های زیستی با سنی در حدود یک میلیون سال در اعماق سیاره مریخ یافته شوند وجود دارد و در صورتی که حیاتی بر روی مریخ وجود داشته باشد، ساختار آن برای انسان چندان ناآشنا نخواهد بود.
این گروه از محققان با کمک پشتیبانی مالی ناسا در حال ساخت ردیابی هستند که می تواند DNA بیگانگان را رمزگشایی کند، پروژه ای که به "در جستجوی ژنومهای فرازمینی" یا SETG شهرت یافته است. دانشمندان امیدوارند بتوانند این ابزار را تا سال 2018 به سمت مریخ ارسال کنند.
این ردیاب با جستجو در میان یخهای سطح مریخ و نمونه برداری از خاک یا یخ تلاش خواهد کرد اسید نوکلئیدهای موجود در مریخ را شناسایی، جداسازی، تقویت و ردیابی کند.
به گفته دانشمندان DNA می تواند تا یک میلیون سال در اعماق سیاره دوام بیاورد زیرا در این محیط از پرتوهای کشنده کیهانی که کل سطح مریخ را از هر نوع حیاتی خالی کرده است، در امان بماند. همه انتظار دارند نشانه های زیستی بر روی مریخ کشف شود اما مشکل اینجا است که فرایندهای طبیعی بر روی سیاره سرخ تمامی مواد زیستی را نابود می کند و از این رو اگر قرار به یافتن نمونه ای برای اثبات وجود حیات در مریخ است باید زیر سطح سیاره سرخ را بررسی کرد.
ایده جستجو برای یافتن حیاتی با ریشه زمینی بر روی مریخ، از مطالعه بر روی شهاب سنگهایی سرچشمه می گیرد که از مریخ بر روی زمین فرود آمده اند. مریخ و زمین طی سالهای گذشته در حدود یک میلیارد قطعه سنگی در میان خود رد و بدل کرده اند و آزمایشها نشان می دهند برخی از میکروبها می توانند از این سفرها که پایان آنها به انفجار ختم می شود، جان سالم به در ببرند.
بر اساس گزارش دیسکاوری، دانشمندان برای انجام این مطالعه بر روی یافتن ژنهایی تمرکز خواهند کرد که بیشترین میزان پراکندگی بر روی زمین را دارد. با این حال تکمیل نهایی تکنولوژی SETG نیز به دو سال دیگر زمان نیاز دارد.