مرور اخبار روز دوم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر

برنامه نمایش دومین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد از ساعت ۱۰ صبح با نمایش چهار فیلم آغاز شد.
کد خبر: ۱۲۸۶۱۳۵
|
۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱ 30 January 2025
|
4701 بازدید
|
۵

«آنتیک»؛ فیلمی که خلاف جریان مد سینما شنا می‌کند
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۲۳:۵۹

در سانس پایانی دومین روز از جشنواره فیلم فجر، نشست فیلم سینمایی «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی برگزار شد.

در شامگاه سیزدهم بهمن‌ماه و دومین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، نشست فیلم سینمایی «آنتیک» با حضور هادی نائیجی (کارگردان)، محمود بابایی (تهیه کننده)، پژمان جمشیدی، آناهیتا افشار، بیژن بنفشه‌خواه، امیر نوروزی، غلامرضا نیکخواه (بازیگران)، آرمان فیاض (مدیر فیلمبرداری)  با اجرای سونیا پوریامین برگزار شد.

محمود بابایی تهیه‌کننده این فیلم در ابتدای نشست مطرح کرد: روزی که بنا شد تهیه‌کننده این فیلم باشم، گمان می‌کردم اولین مواجهه من اکران عمومی فیلم باشد ولی این نمایش در جشنواره را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم آن را دوست داشته باشید.

هادی نائیجی کارگردان فیلم «آنتیک» نیز گفت: به عوامل جشنواره تبریک می‌گویم که بالاخره یک بانو برای اجرای نشست‌ها در نظر گرفته شد و این بسیار خوشایند است. فیلم با یک‌ قصه کوتاه تک خطی نویسنده برای من شروع شد و تجربه زیسته‌ای را درمقابل من قرار داد و به کمک دوستان به سراغ تولید این اثر رفتیم.

بابایی بیان کرد: بانی انقلاب حضرت امام (ره) است و این جشنواره برای پیروزی انقلاب اسلامی برپا می‌شود. امام در وصیت‌نامه خود چند صفحه درباره خرافات و مبارزه با آن سخن گفته‌اند و ما نیز در فیلم «آنتیک» به این موضوع پرداختیم.

وی افزود: گفتند امروز شلوغ‌ترین سانس جشنواره را داشتیم. اینکه توانستیم جشنواره را گرم کنیم برای ما خیلی خوب است.

نائیجی درباره شباهت این فیلم به «زیرخاکی» توضیح داد: قطعا نشانه‌های بازیگر با او همراه است و در نقش‌های بعدی او همراه می‌شود. اینکه الزاما بازیگر در هر فیلمی اسم و نشان خود را بر پرده سینما پاک کند، به بحث‌های مفصلی نیاز دارد. ولی به نظر من کم کم باید درباره خرافات و تشخیص خرافات صحبت کنیم.

آناهیتا افشار بازیگر فیلم نیز بیان کرد: براساس متنی که می‌خوانم نقش خود را انتخاب می‌کنم و زمانی که فیلمنامه «آنتیک» را خواندم آن را دوست داشتم و در آن بازی کردم.

پژمان جمشیدی بازیگر درباره نقش خود توضیح داد: هر فیلمی که می‌آید من بازی می‌کنم. خیلی در این حوزه آدم باسوادی نیستم، ولی احساس کردم چون درباره خرافات و اعتقادات است، فیلم خوبی‌ست و در این اثر بازی کردم.

بابایی درباره تولید در ژانر کمدی توضیح داد: اینکه موج کمدی سازی راه افتاده دلیل انتخاب من نبوده است. ما قصه‌ای داشتیم که می‌توانستیم در ظرف کمدی بریزیم تا به عینیت دربیاید. هرچند که مخاطب سینمای ما در این روزگار میل بیشتری به کمدی دارد. ما تلاش کردیم خلاف جریان مد سینما شنا کنیم. ولی بله، مولفه‌هایی برای فروش وجود دارد و ما به دنبال مخاطب گسترده بودیم و به درستی از مولفه‌های آن استفاده کردیم.

هادی نائیجی در پاسخ به تاثیر از فیلم «مصلحت» حسین دارابی نیز گفت: آن فیلم را دیدم و حتما از آن تاثیر گرفته‌ام. ذهن هر فیلمسازی در معرض انواع و اقسام فیلم‌ها قرار می‌گیرد و مستقیم یا غیر مستقیم آن‌ها را در ذهن می‌گذراند ولی ما برای این فیلم از هیچ چیزی مستقیم برداشت نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: نباید به مناسبت یک فیلم به کسی برچسب بزنیم. چه اصراری وجود دارد که با چنین الفاظ و عناوینی با یکدیگر صحبت کنیم و به همدیگر تهمت بزنیم؟ فیلم روایت تاسیس خرافی بخشی از دین است که ما نیز خواسته یا ناخواسته با آن‌ها درگیر بوده‌ایم.

امیر نوروزی دیگر بازیگر فیلم نیز  درباره شباهت کاراکترش در این فیلم با فیلم قبلی‌اش «مصلحت» بیان کرد: این فیلم در بستر کمدی است ولی کاراکتر اصلا شبیه به فیلم «مصلحت» نیست. فیلمنامه بسیار خوبی بود و از حضور در این فیلم بسیار خوشحال هستم.

نائیجی در پاسخ به این سوال که آیا قصد تدوین مجدد برای این فیلم دارد یا خیر، بیان کرد: تصور اولیه ما برای تولید این فیلم حضور در فجر نبود و فیلم برای اکران حتما بازبینی می‌شود.
محمود بابایی درباره جریان شکایت سازمان اوقاف از این فیلم نیز توضیح داد: اخیرا چند رسانه گفته‌اند که سازمان اوقاف از فیلم شکایت کرده است، در حالی که  این شیطنت‌های برخی رسانه‌ها است و اصلا چنین چیزی وجود ندارد. وکلای ما جدی پیگیر این موضوع خواهند بود. طبق قانون، قانون‌گذار این حق را برای همه قائل شده که از هر کسی که می‌خواهد شکایت کند و بله بحث‌های حاشیه‌ای مطرح شده و وکیلان ما به جد پیگیر آن هستند.

در ادامه این نشست غلامرضا نیکخواه آزاد بازیگر درباره حضورش بیان کرد: آقای نائیجی این نقش را به من پیشنهاد دادند و تقریبا نقشی بود که تجربه آن را نداشتم و در حد توان خود تلاش کردم تا این شخصیت را به خوبی پیش ببرم. کمدی در حال حاضر روی بورس است و اصلا چیز بدی نیست. اگر اقتصاد سینما بهبود پیدا کند اصلا بد نیست. ضمن این که  فیلم علاوه بر کمدی بودن، پیام و حرف با خود دارد.

هادی نائیجی در پاسخ به سوالی درباره روایت فیلم در اوایل انقلاب نیز توضیح داد: متاسفانه برخی این تصور را دارند که فیلم در مرزی حرکت کرده که انگار ما به مقدسات توهین کرده‌ایم، در حالی  که اینگونه نیست و به نظر می‌رسد ابتدا باید امر مقدس را تعریف کنیم. یکی از دلایل انتخاب اوائل انقلاب اقتضای داستان بود نه آنکه صرفا به خاطر کمدی شدن در دهه شصت روایت شود.

فرزین محدث بازیگر در پایان مطرح کرد: از حضور در این فیلم بسیار خوشحال هستم. وقتی فیلمنامه‌ای نوشته می‌شود برای ساخت آن از جایی هم تایید می‌شود. امیدوارم به جایی برسیم که بتوانیم با یکدیگر گفت‌وگو کنیم.

۹ فیلم در دومین روز جشنواره فجر ۴۳ به سانس فوق‌العاده رسیدند
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۲۰:۴۴

۹ فیلم در ۱۸ سانس در دومین روز از چهل وسومین جشنواره فیلم فجر در سینماهای مردمی به سانس فوق‌العاده رسید.

بنا به تقاضا و استقبال مخاطبان، درخواست سینمادار و موافقت تهیه‌کننده، پس از تأیید مدیر امور سینماهای جشنواره، فیلم‌های سینمایی «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی،«موسی کلیم‌الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا، «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی، «صددام» به کارگردانی پدرام پورامیری، «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد، «تاکسیدرمی» به کارگردانی محمد پایدار«رها» به کارگردانی حسام فرهمند، «گوزن‌های اتوبان» به کارگردانی ابوالفضل صفاری و «ناتوردشت» به کارگردانی سید محمدرضا خردمندان در دومین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به سانس فوق‌العاده رسید.

سانس‌های فوق‌العاده دومین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجربه شرح زیر است:

-«موسی کلیم‌الله» در سالن شماره یک سینما «شکوفه» در ساعت ۲۳، سالن‌های لاله‌زار و گراند سینما در سینما «کوروش» در ساعت ۲۲:۳۰ ، سالن «کاخ صد ستون» و «دروازه ملل» سینما «هدیش مال» در ساعت ۲۲:۳۰

– «بازی را بکش» در سالن سینما آزادی «شهرفرنگ» و در ساعت ۲۳:۱۵

 – «آنتیک» در سالن ۱ و ۲ سینما «اطلس‌مال» ساعت ۲۳:۱۵، سالن یک سینما «همیلا» در ساعت ۲۳:۳۰

– «صددام» در سالن ۱ و ۳ سینما «رزمال» در ساعت ۲۳:۱۵

 – «شمال از جنوب غربی» در سالن قرمز سینما «شمیران سنتر» در ساعت ۲۲:۳۰ به نمایش در می‌آید.

 – «رها» در سالن ۱ و ۵ سینما «پردیس زندگی» و سالن‌ ۱ سینما «نارسیس» در ساعت ۲۲:۳۰

– «ناتوردشت» در سالن اصلی سینما «استقلال» در ساعت ۲۲:۳۰

– «تاکسیدرمی» در سالن ۱ پردیس سینمایی زیمامال در ساعت ۲۲:۳۰

– «گوزن‌های اتوبان» در سالن۱ سینما مگامال  ساعت ۲۳

 

سیدرضا میرکریمی مهمان ویژه اکران فیلم‌های کوتاه و مستند جشنواره فجر شد
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۲۰:۳۹

سیدرضا میرکریمی مهمان ویژه اکران فیلم‌های کوتاه و مستند جشنواره فجر شد

سیدرضا میرکریمی، کارگردان برجسته سینمای ایران، به عنوان مهمان ویژه در اکران فیلم‌های کوتاه و مستند چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور یافت.

به گزارش تابناک به نقل از روابط‌عمومی چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، سیدرضا میرکریمی همراه با بهروز شعیبی، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، در خانه هنرمندان ایران، که محل اکران فیلم‌های کوتاه ومستند جشنواره فجر است به تماشای آثار منتخب نشست.

این رویداد که با استقبال گسترده علاقه‌مندان به سینمای کوتاه و مستند همراه شده است، فرصتی برای گفت‌وگو میان فیلمسازان جوان و دو چهره تأثیرگذار سینمای ایران فراهم کرد.

دومین روز از بخش فیلم کوتاه جشنواره فیلم فجر امروز (۱۳ بهمن) در خانه هنرمندان برگزار شد. سانس ساعت ۱۴ به اکران چهار فیلم کوتاه اختصاص داشت:

«نرموک» به کارگردانی فاطمه ذوقی‌نیا، «دوبیتو»به کارگردانی دانیال محمودنیا، «ویر»به کارگردانی جواد گنجی، «مثل یک راز» به کارگردانی سعید زمانیان.

همچنین در ادامه، سیدرضا میرکریمی به همراه بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با حضور در خانه هنرمندان در کنار فیلم‌سازان و مخاطبان، به تماشای آثار نشستند.

در ساعت ۱۵:۳۰، مستند «خیابان سوم سئول» نیز در دو سانس به نمایش درآمد. این مستند نیز با توجه ویژه مخاطبان همراه شد و بحث‌هایی پیرامون آن شکل گرفت.

اکران فیلم‌های کوتاه و مستند چهل و سومین جشنواره فیلم فجر تا ۲۲ بهمن در خانه هنرمندان ایران ادامه خواهد داشت.

رضا بابک بازیگر فیلم «ترک عمیق»| بازی در کاراکترهای متفاوت را دوست دارم
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۱۹:۱۱

کدام فیلم‌ها در روز دوم به نمایش در می‌آیند؟

رضا بابک معتقد است که همه فیلم‌ها عام نیستند؛ «ترک عمیق» فیلم خاصی است و باید در سینمای خاص نمایش داده شود چرا که مخاطبان خود را دارد.

 به گزارش تابناک از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، رضا بابک، بازیگر فیلم سینمایی «ترک عمیق»  درباره این فیلم گفت: این فیلم درباره تنهایی و عشق است، چیزی است که در جهان امروز وجود دارد و همه به نوعی با آن درگیر هستند.

وی درباره همبازی بودن با گلچهره سجادیه در این فیلم نیز اظهار کرد: با گلچهره سجادیه هم دانشگاهی بودیم؛ او بازیگر بسیار توانایی است. اولین کارش را در یک تئاتر با من بازی کرد و استادان بزرگ بازیگری آن زمان تاکید می‌کردند که بازیگری او ابعاد عجیبی دارد که باید کشف شود. در نسل ما یکی از دردانه‌های بازیگری است؛ کمی در انتخاب نقش سخت‌گیر است و سلایق خاص خود را دارد.

بابک درباره خاص بودن فیلم «ترک عمیق» ادامه داد: همه فیلم‌ها عام نیست؛ فکر می‌کنم این فیلم خاص است و باید در سینمای خاص نمایش داده شود و مخاطبان خاص خود را دارد.

این بازیگر درباره حضور در این فیلم گفت: این نقش را دوست داشتم و فکر می‌کنم باز هم جا داشت طنازی و شیطنت‌هایش را بیشتر کنم تا جذاب‌تر باشد. من بازی در کاراکترهای متفاوت را دوست دارم. دیوانگی را تجربه کردم و در جامعه دیده‌ام، حتی به بیمارستان روانی هم رفته‌ام. وضعیت کسانی که با بیماری‌های روانی دست و پنجه نرم می‌کنند را نیز دیده‌ام. به هر حال بازی در کاراکترهای خاص را دوست دارم. نسل ما کسانی هستند که از استادان بزرگ بازیگری آموختیم و کسب تجربه کردیم و آنها ما را برای حضور در کاراکترهای متفاوت و مختلف آماده کردند.

وی در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال می‌دهد که برای بخش بازیگری سیمرغ دریافت کند، گفت: در نسل جدید، بازیگران خوبی وارد عرصه هنر شده‌اند که در بازی کم از بازیگران هالیوودی ندارند. مطمئنم بازیگران زیادی قرار است دیده شوند.

علی سرابی بازیگر فیلم «صیاد»| من با شهید صیاد شیرازی زندگی کردم
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۱۸:۱۷

کدام فیلم‌ها در روز دوم به نمایش در می‌آیند؟

علی سرابی، بازیگر نقش اصلی فیلم سینمایی «صیاد» درباره نحوه پذیرش و پیشنهاد نقش و نزدیک کردن خود به این شخصیت توضیح داد.

به گزارش تابناک از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، علی سرابی، بازیگر نقش اصلی فیلم سینمایی «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی که نقش شهید علی صیاد شیرازی را ایفا کرده است، درباره کم کار بودن در مدیوم تصویر و سینما و فعالیت بیشتر در حوزه نمایش و تئاتر توضیح داد: علاقه شخصی من تئاتر است و همیشه هم در حوزه نمایش پر کار بوده‌ام و همچنان هم کار خواهم کرد. تئاتر از نگاه هنری برای من ترجیح بسیار بیشتری دارد و منبع درآمد خوبی هم برای شخص من است، در این شرایط که سینما برای من اولویت کاری، هنری و مالی ندارد باید یک سری از مسائل باشد تا من را وادار به کار کند.

وی درباره نحوه پیشنهاد فیلم سینمایی «صیاد» و شروع همکاری با پروژه‌ای که اولین فیلم درباره بلند پایه‌ترین مقام نظامی ایران است، تصریح کرد: سال گذشته برای همراهی همسرم، مارال بنی‌آدم، به پشت صحنه فیلم سینمایی «پروین» رفته بودم که شهرام خلج را دیدم، شهرام دقایقی به من زل زده بود و پرسید که چرا فیلم سینمایی بازی نمی‌کنم و اگر پروژه‌ای باشد برای تست گریم خواهم رفت؟ من از ابتدا در جریان نقش نبودم و بعد از اتمام تست گریم متوجه شدم و برای خود من بسیار شوکه‌کننده بود و به زمان شهادت سردار صیاد شیرازی و غمی که ملت ایران را فراگرفته بود پرت شدم.

علی سرابی با اشاره به مسئولیت سنگین ایفای این نقش و محبوبیت این شخصیت در بین مردم، عنوان کرد: من زمانی که این نقش را قبول کردم، یک زمان یکی دوماهه از تیم تولید گرفتم تا درباره شهید علی صیاد شیرازی تحقیق کنم و قرابت‌های خودم را با شخصیت این شهید افزایش دهم. در این مسیر تمام مکتوبات مرتبط به شهید را خواندم، ویدئو‌های قابل ملاحظه‌ای از ایشان دیدم، با سرداران و فرماندهان متعددی از ارتش عزیزمان که به پروژه لطف داشتند نشستم و درباره ریز جزئیات شخصیتی شهید صحبت کرده و به آن مشرف شدم. برای رسیدن به نقش هم از نظر فیزیکی ۱۵ کیلو کم کردم و در تمام فرآیند تولید به شدت ورزش می‌کردم تا بدنم را به بدن ورزیده شهید صیاد شیرازی نزدیک کنم.

بازیگر نقش شهید علی صیاد شیرازی با اشاره به اینکه با هوش مصنوعی صدای شهید روی صدای اون سینک شده است، اعلام نارضایتی کرد و گفت: من به عنوان کسی که در تمام فرآیند تولید فیلم با شهید صیاد شیرازی زندگی کردم، مخالف استفاده هوش مصنوعی برای صدای شهید بودم و هستم؛ چرا که من به عنوان بازیگر تلاش بسیار زیادی کردم تا حد نوع هجاها، آکسن‌گذاری‌ها، احساسات و توناژ صدای خودم را به صدای شهید صیاد شیرازی نزدیک کنم که هم یک ادای دین به شهید است و هم یک اتفاق خوب در فرآیند بازیگری خود من؛ که در این امر موفق هم بودم و از طرفی هم خوشحالم که صدای شهید با استفاده از هوش مصنوعی و هجابندی و آکسون‌گذاری‌های شخص من در نسخه نهایی استفاده شد و فراکانس صدای من بسیار شبیه‌تر شد.

نشست خبری انیمیشن «افسانه سپهر» برگزار شد| لزوم بازارپردازی همزمان با اکران آثار انیمیشن
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۱۶:۳۷

کدام فیلم‌ها در روز دوم به نمایش در می‌آیند؟

کارگردان انیمیشن «افسانه سپهر»می‌گوید. اکران انیمیشن در سینما نمی‌تواند به تنهایی جریان‌سازی کند و باید این موضوع همراه با بازارپردازی و تولید محصول براساس انیمیشن باشد.

به‌گزارش تابناک از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، نشست‌رسانه‌ای انیمیشن «افسانه سپهر» در دومین روز از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر با اجرای محمدرضا مقدسیان و باحضور مهدی جعفری جوزانی (تهیه‌کننده)، عماد رحمانی (کارگردان)، مهرداد محرابی (کارگردان)، معین کریمی (مدیر تولید)، آرش آقابابایی (آهنگساز)، بنیامین شجاعی (کارگردان هنری)،‌ سپهر ترابی (سرپرست گویندگان) و معین کریمی (مدیر تولید) برگزار شد.


توجه بیشتر به هنر- صنعت انیمیشن
مهدی جعفری جوزانی، تهیه‌کننده، درابتدای این نشست گفت: انیمیشن ایرانی «در سایه سرو» نامزد اسکار است و سه انیمیشن ایرانی در سینماها روی پرده و چهار انیمیشن در این دوره از جشنواره فیلم فجر حضور دارند. این نشانگر کیفیت خوب انیمیشن‌های ایرانی و خبری مهم است. بیشتر از هزارنفر انیمیشن‌ساز درگیر ساخت این چهار انیمیشن بودند که تلاش بسیاری را می‌طلبد. امیدواریم اکران آثار انیمیشن در جشنواره بیشتر از این‌ها شود و جایزه‌های بیشتری به این موضوع اختصاص پیدا کند.
عماد رحمانی، کارگردان نیز بیان کرد: هرچه توجه بیشتری به هنر-صنعت انیمیشن شود، آینده سینمای ایران روشن‌تر خواهد بود. زیرا بیش از نیمی از مخاطبان سینمای ایران کودکان و نوجوانان هستند و نیاز است برای این گروه اثر تولید شود.
مهرداد محرابی، دیگر کارگردان این انیمیشن اظهار کرد: انیمیشن را در همه جشنواره‌های سینمایی در کنار دیگر محصولات سینمایی نگاه می‌کنند و به‌نظرم این نگاه درستی است که اجزای یک اثر انیمیشن را در کنار دیگر آثار جشنواره نگاه و بررسی کرد. یک سیمرغ برای آثار انیمیشن کافی نیست و باید برای بخش‌های مختلف این آثار سیمرغی جدا در نظر گرفته شود.
رحمانی گفت: سعی ما در ذائقه‌سنجی مخاطبان است و بعد از بررسی نگاه مخاطبان در جشنواره برای اکران عمومی قطعا جرح و تعدیلی در اثر خواهیم داشت.
جعفری جوزانی گفت: بلافاصله بعد از جشنواره فیلم فجر، مقدمات برنامه‌ریزی برای اکران «افسانه سپهر» رقم خواهد خورد. اکران انیمیشن در سینما نمی‌تواند به تنهایی جریان‌سازی کند و باید این موضوع همراه با بازارپردازی و تولید محصول براساس انیمیشن باشد. جشنواره فیلم فجر، بستر اصلی دیده شدن فیلم ما به‌حساب می‌آید و حضور در این رویداد انگیزه‌ای جدی برای ما است.


کودکان مخاطبان حرفه‌ای امروز
بنیامین شجاعی، کارگردان هنری نیز با تاکید بر این که در روند ساخت کار از هوش مصنوعی استفاده نشده است، گفت: بچه‌های این دوره به تماشای انیمیشن به‌روز دنیا می‌نشینند و مخاطبانی حرفه‌ای هستند. درنتیجه نمی‌توان خیلی نگاه کودکانه داشت و نیاز است تا صحنه‌هایی جدی و حرفه‌ای‌تر هم در جریان فیلم وجود داشته باشد.
سپهر ترابی سرپرست گویندگان توضیح داد: دوبله یک اثر خارجی با صداگذاری برای یک اثر ایرانی دو مقوله متفاوت از هم هستند. به‌نظرم جای خالی جایزه بهترین صداپیشه در جشنواره فیلم فجر وجود دارد، زیرا کاری که صداپیشه‌ها انجام می‌دهند کم از بازیگران ندارد. در این کار سعی کردیم که از ترکیب صداهای آشنا و ناآشنا استفاده کنیم.
او ادامه داد: نگاه ما برای انتخاب صداپیشه‌ها مثل یک فیلم سینمایی بود. یعنی تست می‌گرفتیم و خروجی کار را می‌سنجیدیم و همه تلاش خود را به کار گرفتیم که بهترین و مناسب‌ترین صداپیشه‌ها را انتخاب کنیم.
بهداد باقری سرپرست رندر نیز گفت: وقتی ساخت تصاویر به‌صورت دیجیتال انجام می‌شود، برای داشتن یک محصول نهایی نیاز به پردازشی به چشم می‌خورد که براساس آن کار یکدست و نهایی شود. درواقع می‌توان گفت به یک «آرت استایل» نیاز داریم که باید بر مبنای آن پیش رفت و رندر گرفت.
آرش آقابابایی آهنگساز، درباره آهنگسازی این اثر بیان کرد: می‌خواهم حدیث آرزومندی بگویم و به‌نمایندگی از همکاران صدا و موسیقی می‌گویم که پنج به یک نوعی از صداگذاری است که از چند جهت می‌شود صدا را شنید. امیدوارم روزی برسد که انیمیشن را بتوانیم در سالنی ببینیم که صدای پنج به یک حرفه‌ای به ما بدهد. سازبندی این کار و ریتم‌هایی که استفاده کردیم، متفاوت است و به‌نظرم کار خاصی شده است.


کشف استعدادهای جوان

معین کریمی، مدیرتولید این اثر تاکید کرد: شکل داستان‌گویی انیمیشن‌ها نکته‌ای مهم است. کارگردان و تهیه‌کننده این اثر کار بیگ پروداکشن انجام می‌دهند که طبیعتا حجم سنگینی از تولید را می‌طلبد. این موضوع چالشی جذاب را برای ما رقم ‌زد. تیمی دویست نفره روی این پروژه کار کردند و چیزی که برای من امیدوارکننده است موضوع سن پایین هسته اصلی عوامل است. میانگین سنی عوامل به‌سختی به ۳۰ سال می‌رسد. این موضوع در عین این که دلگرم‌کننده است هشداردهنده هم هست. باید حواس را جمع کرد که مهاجرت چنین استعدادهایی را شاهد نباشیم. امیدوارم اجازه بدهند که این آثار دیده شوند.
رحمانی گفت: هرزمانی که تیم ما را در جشنواره ببینید می‌توانید مطمئن باشید که با اثری متفاوت آمده‌ایم و برای رقم خوردن این موضوع تلاش خواهیم کرد. ایده اصلی سپهر براساس یک افسانه ایرانی شکل گرفت و بعد از آن از قصه‌ای فولکلور نیز الهام گرفتیم. تصمیم نهایی برآن شد که روایت فیلم به‌صورت بی‌مکان و بی‌زمان باشد اما نماد ایرانی یوز و دیگر نشانه‌ها را به‌صورت عامدانه در اثر به‌کار بردیم.
محرابی گفت: همه تلاش انیمیشن‌ ما این است که مفهوم را به دور از هر شعاری و به‌صورت پنهان شده در لایه‌های کار منتقل کنیم تا مخاطب به‌صورت غیرمستقیم پیام داستان را دریافت کند.


عدم تقابل با قهرمانان خارجی
جعفری‌جوزانی نیز بیان کرد: از آن‌جایی که «شمشیر و اندوه» کاری مناسبتی است، ما آن را برای اکران در اواخر اردیبهشت ماه درنظر گرفتیم که همزمان با ایام محرم باشد. این فیلم در ۱۶ جشنواره شرکت کرد و توانست ۲۲ جایزه بگیرد و با یک ناشر بین‌المللی برای اکران خارجی قرارداد بستیم و قرار است که انیمیشن به زودی اکران بین‌المللی داشته باشد.
رحمانی گفت: تلاش ما این بود که کار فضای چندبعدی مخصوص به خودش را ارائه دهد و موضوع در فضایی جدید شکل بگیرد، بچه‌ها قهرمان ایرانی را باور کنند و در این زمینه فرهنگسازی انجام شود. نگاه ما أصلا به صورت تقابل با قهرمان‌های انیمیشن‌های خارجی نبود. نگاه ما به «سپهر» قهرمانی بود که نقطه ضعف‌های خودش را می‌شناخت اما در اکران اصلی روی این موضوع تمرکز بیشتری خواهیم کرد.
جعفری جوزانی گفت: طراحی یک مسیر نیازمند یک منظومه محتوایی است. در کارگروه‌های مختلف کارشناسان نظرات تخصصی خود را ابراز می‌کنند. اما مشکل این‌جا است که هنوز فیلسوفان ما انیمیشن را به خوبی نمی‌شناسند و درنتیجه اعمال نظر آن‌ها گاهی غیرممکن می‌شود.

اجرای آخرین نشست رسانه‌ای دومین روز جشنواره فیلم فجر ۴۳ توسط سونیا پوریامین
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۱۶:۳۴

کدام فیلم‌ها در روز دوم به نمایش در می‌آیند؟

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «آنتیک» در دومین روز جشنواره فیلم فجر ۴۳ توسط سونیا پوریامین اجرا خواهد شد.

به گزارش تابناک از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر، اجرای نشست رسانه‌ای فیلم‌های جشنواره توسط یکی از مجریان زن اداره خواهد شد.

سونیا پوریامین مجری باسابقه و پیشکسوت عرصه رسانه، اجرای نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «آنتیک» را در دومین روز جشنواره فیلم فجر ۴۳ برعهده خواهد داشت.

برنامه روز دوم نمایش فیلم کوتاه و مستند در خانه هنرمندان
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۱۵:۱۹

کدام فیلم‌ها در روز دوم به نمایش در می‌آیند؟

برنامه دومین روز نمایش فیلم‌های کوتاه و مستند در خانه هنرمندان اعلام شد.

به گزارش تابناک از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، امروز شنبه ۱۳ بهمن ماه در خانه هنرمندان، سانس اول نمایش در ساعت ۱۳ همراه با باکس فیلم‌های کوتاه است که شامل فیلم‌های «نرموک»، «دوبیتو»، «ویر» و «مثل یک راز» می‌شود.

سانس دوم که ساعت ۱۵:۳۰ آغاز می‌شود مربوط به فیلم‌های مستند است. در این سانس مستند «خیابان سوم سئول» نمایش داده می‌شود.
اکران فیلم‌های کوتاه سودای سیمرغ در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان می‌توانند هم‌زمان با ایام برگزاری جشنواره فیلم فجر، به خانه هنرمندان ایران مراجعه کرده و از تماشای آثار برگزیده سینمای کوتاه بهره‌مند شوند.

همچنین برنامه ترکیبی «برش کوتاه» محصول انجمن سینمای جوانان ایران با همکاری پلتفرم فیلم‌نت تولید و پخش خواهد شد. این برنامه به کارگردانی سعید نجاتی در خانه هنرمندان ایران ضبط می‌شود و با اجرای سیاوش چراغی‌پور و تی‌یام یابنده، نگاهی ویژه به فیلم‌های کوتاه جشنواره امسال خواهد داشت.

چهل‌ و سومین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ماه به دبیری منوچهر شاهسواری برگزار خواهد شد.

نشست خبری فیلم سینمایی «ترک عمیق» برگزار شد| سایکودرامی برگرفته از تنهایی و عشق
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۱۵:۱۵

کدام فیلم‌ها در روز دوم به نمایش در می‌آیند؟

نشست خبری فیلم سینمایی «ترک عمیق» با حضور عوامل و بازیگران این اثر برگزار شد. فیلمی درباره تنهایی آدم‌ها که زمانی به سراغ آدم می‌آید که از جوانی و میانسالی گذر کرده و حالا، مشغول برداشت از کاشت‌های دوران جوانی‌اش است.

به‌گزارش تابناک از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، نشست‌خبری فیلم «ترک عمیق» به‌کارگردانی آرمان زرین‌کوب، ظهر امروز، شنبه ۱۳ بهمن ماه، در دومین روز از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر با اجرای محمدرضا مقدسیان و باحضور آرمان زرین‌کوب (کارگردان)، محسن چگینی (تهیه‌کننده)، محمد حسینی‌وند (تدوین‌گر)، مجید لیلاجی (طراح صحنه و لباس)، رضا بابک و بابک انصاری (بازیگران فیلم) برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محسن چگینی، تهیه‌کننده گفت: دوست دارم در ابتدا از همه عوامل تشکر کنم و امیدوارم که «ترک عمیق» مورد پسند اهالی رسانه و مخاطبان قرار گرفته باشد.

زرین‌کوب: اولین هدف در فیلمسازی برای من جذب مخاطب است

زرین‌کوب، کارگردان، درباره طرح فیلمنامه گفت:‌ طرح و فیلنامه «ترک عمیق» حدود دو سال زمان برد. سایکودرامی برگرفته از تنهایی و عشق، موضوعی بود که دوست داشتم به آن بپردازم و برآمده از دغدغه شخصی من بود. دوست داشتم بگویم که برداشت ما در دوران سالمندی همان کاشت‌های ما در دوران جوانی است.

این کارگردان ادامه داد:‌ در ابتدای فیلم، کاراکتر اصلی از بیمارستان روانی مرخص می‌شود. قصد من از این موضوع نشان دادن مشکلات و معضلات مربوط به بیمارستان‌های روانی نیست. این ماجرا صرفا برای پیشبرد درام بود و هدف دیگری نداشتم.

زرین‌کوب درباره نظری که راجع به فروش فیلم دارد گفت: اولین هدف در فیلمسازی برای من جذب مخاطب فارغ از ژانر و مضمون است. فکر می‌کنم این فیلم می‌تواند مخاطب را جذب کند ولی این‌که چه‌قدر خواهد فروخت، موضوع پیش‌بینی‌پذیری نیست. احتمالا به‌سبب ژانر کار با چالش‌‌هایی مواجه خواهیم بود زیرا در ایران فقط کمدی‌ها می‌فروشند!

زرین‌کوب درپاسخ به سوال الهام‌گرفتن موضوع از آثار کارگردان فقید هانکه گفت: من چنین چیزی را نمی‌پذیرم. البته بعد از کار یکی از دوستانم به من گفت که آن فیلم را ببینم اما موضوع کپی‌برداری نبود و من هیچ‌ ایده‌ای درباره آن نداشتم.

هنر و سینما انسان‌ساز است

رضا بابک، بازیگرگفت: آقای زرین‌کوب خیلی خوب درباره درونیات شخصیت به من راهنمایی می‌کرد. همه ابعاد کاراکتر، در جان و روان آدم است و بازیگر باید به کمک تکنیک‌هایی که بلد است و کارگردان ، فیلمبردار و فضاسازی آن‌ها را نشان داده و کاراکتر را خلق کند. این شخصیت محبوب من نبود اما برای بازیگری مثل من که دوست دارد کاراکترهای مختلف را تجربه کند، کاراکتر برای من ابعاد عجیبی داشت که دوست داشتم در آن ایفای نقش کنم. باید بگویم بازی گلچهره سجادیه بی‌نظیر بود و انتقاد مخاطبان هم می‌تواند برای ما راهنمایی باشد برای رفع کردن خطاهایمان.

او ادامه داد: پیشنهاد بازی در یک فیلم سینمایی را دارم که قصه عجیبی دارد و خیلی دوست دارم در آن ایفای نقش کنم. امیدوارم شرایط ساختش فراهم شود. من دوست دارم نقش‌های مختلف را تجربه کنم. حتی دوست دارم کار طنز را تجربه کنم. سینما، تئاتر و هنر خیلی بزرگ و انسان‌ساز است. باید بچه‌ها را از کودکی با هنر آموزش داد.

فیلم برای مخاطب نیازسازی نمی‌کند!

انصاری، بازیگر نقش پلیس در این فیلم گفت: من این جنس روایت‌ها را دوست دارم و در این هجمه‌ای که از سینمای روایی داریم و مشغول نیازسازی و تزریق آن به مخاطب هستیم که حتما کار کمدی و طنز ببیند،‌ چنین اثری من را جذب کرد و دوست داشتم در آن ایفای نقش کنم. ضمن این که آقای زرین‌کوب، اشراف خوبی بر کار خود داشتند و این مسیر فکری مشخص، باعث قطعیت حضور من در فیلم شد. ضمن این که هدایت آقای زرین‌کوب هم خیلی به‌جا، مناسب و کمک‌کننده بود.

او درباره اقتدار شخصیت پلیس گفت: ما درباره مشاغل مختلف ما به ازای بیرونی داریم. اساسا در زندگی مدرن هیچ آدم سیاه و سفید مطلقی وجود ندارد و همه خاکستری هستند. در نگاه اول شاید اینطور به‌نظر برسد که با پلیس منفعلی روبه‌رو هستیم، اما موضوع این‌جا است که من در فیلم نقش پلیس پیشگیری را بازی می‌کنم. نکته‌ای که مهم بود برای ما این است که نباید در یک موقعیت کاری را انجام دهد که هرشخص دیگری نیز آن را انجام می‌داد. پلیس، در این فیلم تلاش می‌کرد نه تنها رفتار نادرست نداشته باشد که بتواند اوضاع را کنترل و پیشگیری کند.

طراحی صحنه مینی‌مال است

لیلاجی، طراح صحنه و لباس فیلم گفت: من سعی کردم خیلی مینی‌مال صحنه را طراحی کنم. هرچیزی که در صحنه می‌بینیم در فرایند درام نقش دارد. درواقع تلاش کردم صحنه هم به‌اندازه فیلنامه بتواند روی اعصاب مخاطب راه برود!

حسینی‌وند، تدوین‌گر گفت: بازی آقای بابک به‌اندازه‌ای خوب بود که کات کردن صحنه‌ها را برایم سخت می‌کرد. اما باتوجه به این که تمام کار در یک لوکیشن ثابت می‌گذشت و ممکن بود مخاطب خسته شود، سعی کردیم ریتم و تمپوی کار را بالا نگه داریم. چیزی که در کات کردن‌ها برای من مهم بود، نشان دادن نما و پلان‌های قفل درها است که می‌توانست به‌عنوان نشانه به حساب بیاید.‌ به نظر من ریتم فیلم کند نیست. در تدوین مهم این است که ریتم،‌ مناسب فیلم و موضوع فیلمنامه باشد.

زرین‌کوب درباره نشانه‌شناسی‌های فیلمنامه گفت: ما در فضایی کار می‌کنیم که نیاز است مقررات در تصویر کردن موضوعاتی مثل حضور پلیس رعایت شود. ضمن این که من دوست داشتم فیلم و مخاطب با هم مشارکت کنند و مخاطب خود سعی در نشانه‌شناسی و پیدا کردن رابطه‌ها داشته باشد. باید بگویم که لازمه بعضی از قصه‌ها ریتم کند است. نباید خیلی به ریتم تاکید کرد چراکه خیلی وقت‌ها اثر، سعی در بیان مفهومی روانکاوانه دارد که نیاز است به آرامی با آن مواجه شود.

او ادامه داد: این فیلم درباره تنهایی آدم‌ها است. این جنس از تنهایی زمانی به سراغ آدم می‌آید که از جوانی و میانسالی گذر کرده و حالا، مشغول برداشت از کاشت‌های دوران جوانی‌اش است. هرانسانی می‌تواند خطا کند اما از رنج و تاوان بعضی از خطاها هیچ گریزی نیست و هرچه زمان بیشتر بگذرد، رنج برآمده از بعضی خطاها بیشتر هم می‌شود.

چگینی گفت:‌ این جنس از داستان باید با همین ریتم عرضه شود. این که در اکران موفق باشد یا نباشد درنهایت تصمیم مخاطب است. محوریت این فیلم درباره موضوع «همدلی» است. اگر با این نگاه به «ترک عمیق» نگاه کنیم دیگر دچار سوال درباره اقتدار پلیس نخواهیم شد!

ارسطو خوش‌رزم بازیگر فیلم «بازی خونی»| سیمرغ برای من تشویق بود تا به مسیرم ادامه دهم
۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۱۵:۰۰

کدام فیلم‌ها در روز دوم به نمایش در می‌آیند؟

ارسطو خوش‌رزم بازیگر فیلم سینمایی «بازی خونی» که در جشنواره چهل‌و سوم حضور دارد و سال گذشته برای بازی در فیلم «صبح اعدام» سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرده است، درباره تجربه جدیدش در سینما صحبت کرد.

به گزارش تابناک از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، خوش‌رزم درباره بازی در فیلم «بازی خونی» پس از کسب سیمرغ گفت: من ۲۱ سال است که بازیگری می‌کنم و در تمام این ۲۱ سال زحمت کشیده‌ام، تلاش کرده‌ام و سعی کرده‌ام که روزبه‌روز موقعیتم را بهتر کنم. جایزه سیمرغ سال پیش برای من یک تشویق و یک نقطه عطف بود. شاید یکی دو ماه خیلی سرخوش بودم از آن، اما سعی کردم خیلی سخت‌گیر نباشم. چون همیشه در مسیر کاری‌ام سخت‌گیر بودم و سعی کردم که کارها را با دقت انتخاب کنم.

او ادامه داد: حالا که در موقعیت تصمیم‌گیری هستم، باز هم این تصمیم‌گیری برایم سخت است. اما برای من این فیلم ریسک نداشت، چون تجربه زیادی در نقش‌های اصلی داشته‌ام، به‌خصوص در سریال‌های تلویزیونی. در تئاتر هم بسیار فعال بوده‌ام و به نظرم این جایزه فقط یک بار نسبتاً سنگینی را روی دوش بازیگر می‌گذارد. من با توجه به تجربه‌ای که از دوستان عزیزم که قبلاً این جایزه را دریافت کرده‌اند گرفته‌ام، سعی کردم خیلی سخت‌گیر نباشم، به عنوان یک جایزه به آن نگاه کنم و مسیر زندگی و بازیگری‌ام را ادامه دهم.
این بازیگر در ادامه درباره تفاوت تجربه بازی در این فیلم با سال گذشته گفت: این فیلم از نظر ژانری متفاوت است، اما من به تقسیم‌بندی آثار به قبل و بعد از انقلاب اعتقادی ندارم. برای من مهم این است که کاراکتر و نقش را در هر ژانری درست ببینم و اجرا کنم.
خوش‌رزم درباره حضورش در این فیلم نیز اظهار داشت: واقعه‌ای که در فیلم به تصویر کشیده شده یک واقعه تاریخی و مستند است که مردم ما اطلاعات کمی درباره آن دارند. من فکر کردم که نشان دادن این واقعه می‌تواند یک اتفاق خوب و مثبت باشد. ضمن اینکه حضور کارگردانی مثل حسین میرزا محمدی و تهیه‌کنندگی سعید پروینی قطعاً در این انتخاب بی‌تأثیر نبود.
این بازیگر در پایان، درباره پیش‌بینی خود از جشنواره امسال گفت: فکر می‌کنم جشنواره بسیار خوب و متفاوتی باشد. فیلم‌های بسیار خوبی ساخته شده‌اند، کارگردان‌های خوب و بازیگرهای درجه‌ یکی حضور دارند. امیدوارم که این جشنواره با شکوه هرچه تمام‌تر برگزار شود و به سینمای ما کمک کند.

 

کدام فیلم‌ها در روز دوم به نمایش در می‌آیند؟

به گزارش تابناک به نقل از روابط‌عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، دومین روز نمایش آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد (سینمای رسانه‌ها) شامل ۵ نوبت است که در سانس اول فیلم «ترک عمیق»، سانس دوم انیمیشن «افسانه سپهر»، سانس سوم فیلم «صنم» در بخش خارج از مسابقه و در سانس چهارم نیز فیلم «آنتیک» به نمایش در می‌آید.

ساعت نمایش آثار ۱۰ صبح ۱۳ ظهر،۱۶ و ۱۹ عصر خواهد بود و پس از اتمام نمایش هر فیلم، نشست نقد و بررسی آن نیز با حضور عوامل فیلم برگزار می‌شود.

فیلم سانس ویژه در ساعت ۲۲ به نمایش در می‌آید که به شکل روزانه اعلام خواهد شد.

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ماه به دبیری منوچهر شاهسواری برگزار خواهد شد.

 

آغاز شاعرانه جشنواره سینما؛ چهره‌های شاخص سینما کجایند؟

افتتاحیه جشنواره سینمایی ایران با تکریم  از سه چهره سینمایی یعنی رضا بابک سیروس الوند و منوچهر والی‌زاده همراه بود.

به گزارش «تابناک»، در ابتدای این مراسم که با اجرای فرزاد حسنی برگزار شد، منوچهر شاهسواری دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در مراسم افتتاحیه این رویداد با اشاره به اینکه حاضران این مراسم اهالی فرهنگ و هنر هستند اظهار کرد: همه به نحوی به این واژه باور داریم و به آن عمل می‌کنیم؛ رنج وسرمستی. رنج می‌کشیم و سرمست می‌شویم و سرمست می‌شویم و رنج می‌کشیم. ما چهره می‌کشیم در حالی که حضرت حق یک چهره بیشتر به ما نداده است. در جهانی که زیست می‌کنیم همه به دنبال نمایش چهره دیگری از خود هستیم. درام به دنبال ساختن چهره های متعددی از حال و احوال همه ماست. اینکه در مجلس افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر باشیم و بزرگداشت سیروس الوند را بگیریم از آن سرمستی‌ها است که باید برای آن هلهله کنیم. 

شاهسواری خاطرنشان کرد: امشب قدردان همه چهره سازی‌هایی هستیم که رضا بابک برای ما ساخت و چهره اصیل خود را برای ما به یادگار گذاشت و دیگری یکی از سلاطین دوبله منوچهر والی زاده است که به دلیل شرایط جسمانی امشب امکان حضور نداشتند اما ما به وظیفه خود عمل میکنیم و اگر از والی زاده قدردانی میکنیم احترامی را که خودمان محق آن هستیم انجام می دهیم، ما مفتخر به او هستیم.

 

روزگار تغییر است

دبیر جشنواره تاکید کرد: وارد روزگار تغییر شده‌ایم. دوستی به من گفت چهره‌های شاخص سینمای ایران کجا هستند. ما امیدواریم روزی برسد که چهره‌های شاخص فرصت داشته باشند تا حضور پیدا کنند و امیدواریم این جشنواره فرصتی باشد برای جوانانی که تجربه رنج و سرمستی را آغاز میکنند به همه شما این رنج و سرمستی مبارک باد.

در بخش دیگر این مراسم رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی به عنوان سخنران بعدی اظهار کرد: درود می فرستم به روح شهدای وطن و امام عزیز. سینما مخیل است، سینما خیالات را به نظم در می آورد و از آن میان حکایت‌هایی می‌آفریند که روایتگر احوالات نیک و بد ماست. سینما راوی بخشی از تاریخ و شکل دهنده حافظه جمعی است و به تاریخ و زبان و فکر جان می بخشد. گرچه سینما در جهان و به طبع آن در ایران عمری طولانی ندارد اما عالمی که در آن متولد شده و زبانی که با آن سخن می گوید و روایتگری میکند در نزد متفکران و ادیبان از دیرباز شناخته شده است. 

فریدزاده با روایت داستانی از مولانا در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: اگر راه‌ها مختلف است اما مقصد یکی است. نمی بینی که راه به کعبه بسیار است بعضی را از روم است و بعضی را از شام و بعضی را از چین و بعضی را از دریا از سوی هند و یمن؛ پس اگر در راه‌ها نظر کنی اختلاف عظیم و مباینت بی حد است اما چون به مقصود نظر کنی همه متفقند و یگانه و همه را درون‌ها به کعبه متفق است و درون‌ها را به کعبه ارتباطی و عشقی و محبتی عظیم است. در اندیشه گرفت نیست و درون عالم آزادی است. زیرا اندیشه ها لطیفند و برایشان حکم نتوان کردن. 

رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: این سخن مولانا است در شیراز که ۸۰۰ سال پیش بیان کرد. کمتر زبانی در جهان میتوان یافت که پس از قرن ها چنین تازه باشد. 

تجلیل از سیروس الوند

در بخش دیگر این مراسم با حضور فریدون جیرانی، جواد طوسی و دخترش ماهور الوند از سیروس الوند تجلیل شد.

فریدون جیرانی در بخش تجلیل از سیروس الوند گفت: من و سیروس الوند هم‌نسل هم هستیم و تنها یک‌سال اختلاف سنی داریم. او خیلی زود نوشتن را آغاز کرد. یادم هست در مجله «فردوسی» به سردبیری عباس پهلوان از ایشان نقدی خواندم که درباره فیلم «جوانان زیر آفتاب» بود. بعد از آن هم با تقی مختار در نشریه «ماه نو» کار کرد و گفتگوهای بی‌نظیری را انجام داد که از میان آن‌ها می‌توان به مصاحبه‌اش با پرویز دوایی اشاره کرد.

جیرانی خاطرنشان کرد: سیروس الوند جزو نسل دوم فیلم‌سازهایی است که پلی میان سینمای روشن‌فکری و تجاری برقرار ساختند. او در جریان فیلم‌سازی خود به مدیریت فرهنگی وقت هم کمک کرد و با فیلم‌هایی که ساخت در دل بحران سینمای ایران،‌ به‌عنوان کارگردانی پیشرو عمل کرد. او در دل تحول فرهنگی که در دل دهه ۶۰ رخ داد فعالیت کرد و اوایل دهه ۷۰ فیلم‌هایی مهم ساخت. الوند چهار دهه فیلم‌سازی کرد. اما متاسفانه در دهه ۹۰ موفق به ساخت فیلم نشد.

جواد طوسی نیز در بخشی از این مراسم اظهار کرد: می‌خواهم به شهر و محله اعتبار بدهم و بگویم وقتی اسم «امام‌زاده یحیی» می‌آید، نسل ما به یاد مدرسه‌ای می‌افتد که عیسی الوند، پدر سیروس الوند در آن مشغول به‌کار بود. عیسی الوند در آن مدرسه فرهنگ‌سازی می‌کرد و باعث ایجاد تعلق‌خاطری در هم‌نسلان من به ری و آن محله شد. حتی فیلم‌ «گوزن‌ها» که نقطه استناد تاریخ به حساب می‌آید نیز از آن مدرسه و عیسی الوند بهره گرفته است. سیروس الوند در چنین خانواده‌ای رشد کرد.

وی افزود: سیروس الوند کارش را در سینما با نقدنویسی و دنیای مطبوعات آغاز کرد. نقدی که او بر فیلم «قیصر» نوشته است بی‌نظیر است و هنوز هم می‌شود به آن اتکا کرد. فیلم‌های سیروس الوند کانون گرم خانواده را هدف می‌گیرد و با مخاطب همدل می‌شود. دوست دارم در پایان بگویم که فیلم‌سازی مثل سیروس الوند نباید در نقطه انزوا قرار بگیرد و مدیران باید برای این افراد مسیر بهتری تعریف کنند.

سیروس الوند نیز بعد از دریافت لوح تقدیر، گفت: ما در انباری خود صندوقچه‌ای داریم که به یادگار از مادرم برایمان مانده است. داخل صندوق، کاغذ و اسناد و یادگاری بسیاری هست. چند وقت پیش لابه‌لای محتویات صندوقچه می‌گشتم که قرارداری را دیدم از فیلمی که من فیلم‌نامه‌اش را نوشته بودم. آن فیلم ساخته و اکران شد و من هم به موقع دستمزدم را دریافت کردم. این تجربه حرفه‌ای در سن ۱۷ سالگی من رقم خورد و برایم انگیزه‌‌بخش بود. حالا باید بگویم که از این که مراسم برزگداشتم نیز زمانی برگزار می‌شود که هنوز زنده‌ام، بسیار خوشحال هستم.

معرفی برگزیده آنونس

تندیس بهترین آنونس به قدیر حمزه‌امامچای برای فیلم «روشن» اهدا شد.

معرفی برگزیده پوستر و عکس

تندیس بهترین پوستر به محمد روح‌الامین برای فیلم «در آغوش درخت» اهدا شد.

تندیس بهترین عکس به حسن شجاع کنی برای فیلم «برف آخر» اهدا شد.

گفتنی است در این مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرضیه برومند، فریدون جیرانی، آریا عظیمی نژاد، محمدرضا شریفی‌نیا و جمعی دیگر از هنرمندان و عوامل فیلم‌ها حضور دارند.

تجلیل از رضا بابک

در بخش دیگر این مراسم با حضور مرضیه برومند و محمدرضا شریفی نیا از رضا بابک تجلیل شد.

مرضیه برومند با اشاره به دوستی‌اش با رضا بابک گفت: ما از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هم نمایش را شروع کردیم و سال‌های قبل از انقلاب من بیشتر برای او بازی کردم و پس از انقلاب نوبت به او رسید که برای من بازی کند. باید بگویم رضا بابک به گردن تمام کارهای کودک در تئاتر، سینما و تلویزیون حق دارد و اگر او نبود این همه پیشرفت برای کارهای کودک رقم نمیخورد. می نویسد، شعر می گوید اما بازیگری است که کارگردان را اذیت میکند و دیالوگ هایش را حفظ نمی کند. امیدوارم سالهای سال سایه تو بر سر سینمای ایران باشد. 

رضا بابک نیز در این مراسم اظهار کرد: ما در تمام این سالها با هم سر کیفیت و کار بسیار دعوا کردیم. خیلی از شعرهای من را مرضیه برومند درست کرد چرا که استعداد بزرگی است و بسیار از او تشکر میکنم.

محمدرضا شریفی نیا نیز اظهار کرد: همیشه به داوران توصیه کردم و دوست داشتم این اتفاق برای بازیگرانی که نقش‌های کوتاه در سینما بازی میکنند بیفتد. امشب چراغ اول را روشن میکنم و او در فیلم «به رنگ ارغوان» بسیار کوتاه حضور داشت، اما باید جایزه‌ای در حد اسکار می‌گرفت. ما که دستمان به آن‌ها نمی رسد اما سیمرغ را می‌توان داد و من خودم به شخصه قالیچه‌ای را تقدیم او می‌کنم چرا که در این فیلم با حضور کوتاهش بسیار خوش درخشید. 

در ادامه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دیگر سخنران این مراسم اظهار کرد: قرار بود اتفاقی صورت بگیرد و آن هم این بود که در جشنواره امسال گامی به پیش برداریم. گامی به سوی مهر، گامی به سوی کم کردن فاصله‌ها، گامی به سوی باهم بودن. به نظر می‌رسد که دوستان توفیقی در این زمینه یافته‌اند و مراسم امشب نمونه‌ای از آن است. امیدوارم که این گام‌ها تا جشنواره‌های آینده ادامه پیدا کند.

وی افزود: تشکر دوم من از سینمای ایران است که بخش زیادی از خاطرات خوب ما را ساخته و پرداخته است و بخشی از عزت و نام‌آوری ایران از سینما است. سپاس از همه کسانی که در این مسیر کوشیدند و در پایان یاد امام، شهیدان و همه آنان که فجر آفرین ایران بودند را گرامی می‌دارم.

تجلیل از منوچهر والی‌زاده

در پایان به دلیل عدم حضور منوچهر والی‌زاده در این مراسم کلیپ مصاحبه‌ای با این هنرمند برای تجلیل از او پخش شد.

خواننده لبنانی که در افتتاحیه فیلم فجر خواند، که بود؟

معین شریف، یک خواننده ۵۲ ساله مشهور لبنانی است که عموم مردم لبنان از او به خاطر تعهد به موسیقی کشورش، صدای پر جنب و جوش و اشعار شاعرانه‌اش قدردانی می‌کنند.به گزارش ایسنا، او خوانندگی را از ۹ سالگی آغاز کرده است و در همان سن متوجه شد خوانندگی آن چیزی است که می‌خواهد، دنبالش کند. در ۱۲ سالگی در یک برنامه محبوب تلویزیونی به عنوان خواننده ظاهر شد و بعداً نواختن پیانو و عود را آموخت. ملاقات او با ودیع الصافی (او را به عنوان صدای لبنان می‌شناسند) تاثیر بسیاری در شکل گرفتن آینده حرفه‌ای او به عنوان خواننده داشت؛ چراکه الصافی او را زیر بال و پر خود گرفت.نخستین آلبوم او موفقیت بسیاری برایش به همراه داشت و تاکنون آلبوم‌های موسیقی متعددی منتشر کرده است.این خواننده، اما در جریان حمله اسراییل به حزب‌الله، خانه خود را از دست داد؛ به گونه‌ای که طی یکی از حملات اسرائیل منزل او کاملا تخریب شد؛ اگرچه که در آن زمان هیچ‌کدام از اعضای خانواده او در منزل نبودند.شریف بعدا درحالی که مقابل خرابه‌های خانه خود ایستاده بود، در یک ویدیو که به طور گسترده منتشر شده است، گفت: «خدا را شکر به خاطر همه چیز. آنچه مهم است، فرزندان ما هستند که آسیبی ندیدند. ما نه سلاحی داریم و نه چیز دیگری که این تروریست‌ها به دنبال آن هستند.»این خواننده همچنین چند روز پیش آهنگی به نام «ای لبنان» برای پاسداشت کشورش منتشر کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
تاج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
سلام و خدا قوت
دوست دارم در مراسم امسال از امپراطور سینمای ایران آقای علی نصیریان نیز دعوت شود و در حضور اهالی سینما سخنی ای اد کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
"گرچه سینما در جهان و به" طبع " آن در ایران عمری طولانی"
اساتید تابناک در این جمله طبع غلط است . بجای آن باید" تبع " بنویسید . که از واژه تبعیت می آید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
صدا و سیمای میلی
جشنواره فیلم میلی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
چهره‌های شاخص سینمای ایران کجا هستند؟
مانند بسیاری از مردم خشنود نیستند.
حمید
|
United States of America
|
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
چرا یادی از مهرجویی وپور احمد نکردند!؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟