![بیتدبیری را تعطیل کنید، نه کشور را/ مشکلات حل نمیشود، بلکه روی هم انباشته میشود](https://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1403/11/24/1957563_986.png)
درست روزهایی که هیچ مستمسکی برای تعطیلات وجود ندارد و یا دلایل بیان نمیشود، اعلام تعطیلی میشود. حالا اکثر جامعه برای شنیدن تعطیلات روزانه و ناگهانی شرطی شدهاند.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، موضوع تعطیلیهای عجیب و غریب آنچنان رو به ازدیاد است که ظاهراً بهتر است از این پس، مردم پیگیر اخبار برای اطلاع از روزهای کاری در کشور باشند. یعنی همه روزها تعطیل است؛ مگر آنکه خلافش ثابت شود.
حواستان هست؟
ضعیفتر شدن پایه علمی دانشآموزان، بیمیلتر شدن به مدرسه، بیبرنامگی در خانوادهها، اختلال در کار مراجعان به ادارات، بیاعتنایی به تصمیمها و تصمیمسازان، جو روانی منفی در جامعه، اختلال در کار تولید و تولیدگران، شرطی کردن جامعه به اندک هوای سرد یا آلودگی، از بین رفتن قدرت پیشبینی و ضعف در تدبیر برای تعاملات بینالمللی، تنها مختصری از تبعات تصمیمگیریهای مبتنی بر تعطیل کردن جامعه به هر دلیل موجه و غیرموجه است.
لطفاً یک نفر به اطلاع دولت محترم برساند که همه تدابیر مربوط به تعطیلی تا به امروز حل مسأله نیست و کمکی هم به آن نمیکند؛ بلکه معنایش به تعویق انداختن هر نوع مشکلی است که هیچکس شفاف درباره آنها با مردم سخن نمیگوید. به تعویق انداختن مشکلات و تلنبار شدن آنها روی هم، آنچنان عواقب وخیمی دارد که آینده خوبی را در پیش روی این روزها نمیتوان تصور کرد.
تعطیلیم!
با وجود آنکه تحلیلهای متعددی درباره چرایی تعطیل اعلام شدن ناگهانی در بین مردم وجود دارد و اتفاقاً عمده آنها نیز درست به نظر میرسد، اما علت تعطیلی ادارات و مدارس از سوی دولت بهصورت رسمی همچنان یک معماست. چرا که در بیان مقامات، صرفاً به آلودگی هوا و مصرف انرژی ناشی از فصل زمستان اشاره میشود.
بسیاری از مردم، بحران انرژی را سرنخ تعطیلیهای مداوم میدانند و معتقدند به دلیل ضعف شبکه گازرسانی، دولت چارهای جز تعطیلی ندارد تا این زمستان هم به هر نحو هست سپری شود. با این حال، معلوم نیست پس از این با کمبود منابع چه می کنیم. آنطور که «علی سعدوندی»، اقتصاددان، میگوید، انگار هیچکس در هیئت دولت از آسیبهای جبرانناشدنی این تعطیلات به اقتصاد کشور خبر ندارد.
در این شرایط، تصمیم مدیران استانها برای تعطیلی کشور پیش از آنکه منطقی باشد، پرسشبرانگیز است. همه دیگر با عبارت «ناترازی منابع انرژی» آشنا هستند و میدانند دولت برای تأمین گاز مناطق مختلف کشور با سختیهای زیادی روبروست. با این حال، معلوم نیست تا کی قرار است کشور را تعطیل کنند بدون اینکه به فکر راهحلی جدیتر باشند که البته فعالیتهای اقتصادی را مختل نکند.
«علی سعدوندی» میگوید: اگر این روند ادامه پیدا کند، در آینده اثرات مخرب آن بر کشور نمایان خواهد شد. این شرایط شباهت زیادی به تصمیمگیریهای شوروی دارد؛ جایی که دولت از حل بحرانها ناتوان بود و در نهایت تسلیم شد.
یکی از محورهای اصلی وضعیت فعلی، مدیریت منابع انرژی است. سعدوندی تأکید میکند حتی اگر نتوانیم وضعیت فعلی را نتیجه ورشکستگی اقتصادی بدانیم، به زودی به آن وضعیت میرسیم. ایران از نظر مجموع ذخایر نفت و گاز، جایگاه نخست جهان را دارد. با این حال، سیاستهای ناکارآمد باعث شده که این منابع بهدرستی مدیریت نشوند.
امروز سخت، فردای بحرانی
چند روز پیش استاندار تهران با بیان اینکه مردم در بحث مدیریت مصرف انرژی با دولت همراهی کردند، گفت: همه تعطیلات مرتبط با مدیریت انرژی نبود و بحث آلودگی هم مطرح بود که از یاد نبریم سنجش آلودگی باید بهصورت روزانه انجام شود.
التهابآفرینی ناشی از عدم شفافیت، اشتباه بزرگی است که مجموعههای تصمیمگیر در حال ارتکاب آن هستند.
آقای پزشکیان، مسئولان قوای محترم، فقط حواستان باشد این تصمیمات، تدبیری برای حل مشکلات نیست؛ به تعویق انداختن و انباشتن آنها روی هم است و با این شیوه، فردا، بسیار پیچیدهتر و بحرانیتر از امروز خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.