سمعکها در مدلها و اندازههای متنوعی عرضه میشوند، بهطوری که افراد کم شنوا با هر نوع کم شنوایی و همچنین در هر سنی میتوانند از آن استفاده کنند. با توجه به این که سمعک پروتزی خام است، شنواییشناس باید آن را بر اساس میزان کم شنوایی، سبک زندگی و اولویتهای کاربر تجویز کند.
انواع سمعک
سمعکها از نظر شکل ظاهری شامل چهار نوع اصلی هستند؛ سمعک پشت گوشی، سمعک ریک، سمعک داخل گوشی و سمعک نامرئی.
سمعک پشت گوشی
در سمعکهای پشت گوشی تمام اجزای الکترونیکی (محفظه باتری، میکروفون، تقویتکننده و بلندگو) پشت گوش قرار میگیرد و سمعک با لولهای نازک به قالب سمعک که داخل مجرای گوش قرار میگیرد، متصل میشود. سمعکهای پشت گوشی برای افراد مبتلا به کم شنوایی ملایم تا عمیق مناسب است.
سمعک ریک
سمعک ریک نیز در پشت گوش قرار میگیرد و با سیم نازکی به بلندگوی کوچکی که در مجرای گوش قرار میگیرد، متصل میشود. صدا به صورت الکترونیکی از سمعک و از طریق سیم به بلندگو منتقل میشود و سپس به داخل مجرای گوش جریان مییابد. سمعک ریک که یکی از محبوبترین مدلهاست، برای افرادی با کم شنوایی ملایم تا شدید مناسب است.
سمعکهای داخل گوشی
سمعکهای داخل گوشی تاحدی در داخل گوش پنهان هستند. در خارج مجرای گوش قرار میگیرند، بدون قطعهای اضافی در پشت گوش. تمام اجزای سمعک داخل گوشی در پوسته پلاستیکی سخت قرار دارند. این نوع سمعک برای افرادی با کم شنوایی ملایم تا شدید مناسب است.
سمعک نامرئی
سمعک نامرئی کاملا داخل مجرای گوش قرار میگیرد و با توجه به شکل و اندازه مجرای گوش در بسیاری از گوشها تقریبا نامرئی به نظر میرسد. سمعک نامرئی برای افراد مبتلا به کم شنوایی ملایم تا شدید مناسب است.
قیمت سمعک
قیمت سمعک با توجه به سطح تکنولوژی تولیدکننده سمعک، مدلی که انتخاب میکنید و ویژگیهای فناوری اضافی که سمعک دارد، متفاوت است. بهطور کلی قیمت سمعک بر اساس سطح فناوری آن تعیین میشود و ظاهر سمعک تاثیری در قیمت آن ندارد. قیمت بیشتر سمعکها به صورت تک گوشی است، بنابراین اگر در هر دو گوش کم شنوایی دارید، به یاد داشته باشید که قیمتهایی را که در لیست فروشندگان سمعک مشاهده میکنید، دو برابر کنید.
چه عواملی بر قیمت سمعکها تاثیر میگذارد؟
دو عامل اصلی در قیمت سمعک تاثیرگذارست؛ سرمایهگذاری مالی پیوسته تولیدکنندگان سمعک برای بهبود فناوری سمعک و هزینه خدمات شنواییشناسی که شامل ارزیابی شنوایی، مشاوره، قالبگیری از گوش، تنظیمات سمعک، پیگیریهای بعدی و گارانتی است.
همانطور که برای فناوریهای جدید در کامپیوترها، تبلتها و تلفنهای همراه قیمت بالاتری پرداخت میکنیم، میشود انتظار داشت برای فناوری پیشرفته در سمعکها نیز باید هزینه بیشتری پرداخت کرد. فناوری پیشرفتهای که در سمعکها استفاده میشود از طریق تحقیق پیوسته توسعه مییابد. صنعت سمعک هر ساله صدها میلیون دلار برای توسعه فناوری این دستگاهها هزینه میکند. این مسئله یعنی فناوری امروز، پیشرفتهتر از همیشه است. هزینهی این پیشرفتها در قیمت سمعک در نظر گرفته میشود.
چه عواملی را باید هنگام انتخاب محدوده قیمت سمعک در نظر بگیرید؟
1. سطح تعامل اجتماعی شما. اگر به بسیاری از رویدادهای اجتماعی میروید، باید سمعکی با سطح فناوری متوسط یا پیشرفته تهیه کنید. این سمعکها میتوانند تجربه شنیداری فراهم کنند که برای سبک زندگی فعال شما مناسب است. سمعکهای با سطح فناوری پیشرفته معمولا سطح بالاتری از کاهش نویز و درک گفتار بهبودیافته را ارائه میدهند.
اگر سبک زندگی شما شامل سطح پایینتری از تعامل اجتماعی است و در فعالیتهایی مانند مکالمات رودررو یا پیادهروی در پارک شرکت میکنید، سمعکهای پایه با محدوده قیمتی پایینتر ممکن است برای نیازهای شنیداری خاص شما کافی باشند.
2. سطح فناوری. اگر میخواهید به ویژگیهای فناوری پیشرفتهای مانند اتصال بلوتوث، تنظیم خودکار صدا و باتری قابلشارژ دسترسی داشته باشید، باید سرمایهگذاری برای سمعکی با سطح فناوری متوسط یا پیشرفته را در نظر بگیرید. اما اگر به این ویژگیها و قابلیتها نیاز ندارید، سمعکهای پایه با قیمت پایینتر ممکن است برای برآورده کردن نیازهای شما کافی باشند.
چگونه بهترین سمعک را برای خود انتخاب کنیم؟
بهترین سمعک برای شما به سطح کم شنوایی، سبک زندگی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. ابتدا برای تست شنواییسنجی به شنواییشناس مراجعه کنید تا میزان کم شنوایی شما مشخص شود. شنواییشناس پس از مشخص شدن میزان کم شنوایی و با توجه به سبک زندگی و دیگر عوامل شخصی میتواند مناسبترین مدلها را برای انتخاب به شما معرفی کند. تجویز سمعک مناسب به چهار عامل بستگی دارد:
نوع کم شنوایی شما. بسیاری از افراد ابتدا شنوایی خود را در فرکانسهای بالا از دست میدهند. برخی از افراد در تمام فرکانسها مشکل دارند. تستهای شنواییسنجی حساسیت یا میزان بلندی صدا برای شنیده شدن، وضوح و میزان درک گفتار را اندازهگیری میکند. نتایج این تستها به انتخاب سمعک مناسب برای شما کمک میکند.
سبک زندگی شما. آیا شما شاغل هستید؟ آیا عاشق غذا خوردن در رستوران هستید؟ آیا پادکست گوش میدهید؟ سبک زندگی شما نشان میدهد که کدام ویژگیها (مانند اتصال بلوتوثی تلفن همراه شما به سمعک) برای شما مهم هستند.
مهارت دستان شما. اگر مهارت دستان شما ضعیف است و در گذاشتن و برداشتن باتری سمعک مشکل دارید، سمعک شارژی برای شما توصیه میشود. اندازه باتری سمعکها معمولا کوچک است، بهطوری که تعویض آنها گاهیاوقات ممکن است دردسرساز باشد.
برند سمعک. برندهای خوبی با سطوح فناوری متفاوت در صنعت سمعک وجود دارد، بهطوری که برخی از برندها بسته به نوع کم شنوایی شما بهتر از سایرین هستند. مهم است به مرکزی مراجعه کنید که با چندین تولیدکننده سمعک کار میکند و نه فقط یک برند. اگر مرکزی فقط سمعکهای یک برند را تجویز میکند، معمولا موظف است فقط آنچه را که آن برند ارائه میدهد، تجویز کند که همیشه به نفع کاربر نیست.
یکی از این تولیدکنندگان که در دیگر صنایع هم شناختهشده است، زیمنس است. سمعک زیمنس که در حال حاضر در صنعت سمعک با نام سیگنیا شناخته میشود، یکی از اولین تولیدکنندگانی بود که سمعک الکترونیکی را در سال 1913 به صورت تجاری ارائه کرد و اگر اولین نبود، به یقین جزو اولین شرکتهایی بود که سمعکهای پشت گوشی (در سال 1959) و داخل گوشی (در سال 1966) را به بازار عرضه کرد. زیمنس که پیشگام در کوچکسازی الکترونیکی بود، اولین سمعک را با میکروفونهای جهتدار توسعه داد. سمعک زیمنس در سال 2004، اولین شرکتی بود که اتصال بیسیم گوش به گوش را برای هماهنگ کردن و متعادل کردن ورودیهای صدا بین دو سمعک تولید کرد.
قیمت سمعک زیمنس مانند دیگر برندها بر اساس سطح فناوری سمعک تعیین میشود. سمعک زیمنس در پنج سطح فناوری با ویژگیهای متفاوت تولید میشود. بالاترین سطح فناوری، سطح 7 است و پایینترین سطح فناوری، سطح 1 است. سطوح فناوری سمعک زیمنس: 7 (عالی)، 5 (پیشرفته)، 3 (استاندارد)، 2 (پایه) و 1 (اقتصادی).
زیمنس در زمینه تولید باتری سمعک نیز یکی از بهترینهاست. اکنون باتری سمعک زیمنس مانند سمعکش با نام تجاری سیگنیا عرضه میشود. زیمنس باتری سمعک سیگنیا را در چهار کد (اندازه) تولید میکند: کد 10، کد 312، کد 13 و کد 675.
باتری سمعک سیگنیا کد 10 کوچکترین اندازه است و در سمعکهای نامرئی استفاده میشود. باتری سمعک سیگنیا کد 312 از کد 10 کمی بزرگتر است و بیشتر در سمعکهای پشت گوشی کوچک و ریک استفاده میشود. کدهای 13 و 675 بزرگتر هستند و معمولا برای سمعکهای پشت گوشی بزرگ قبل استفاده هستند.
انتهای رپرتاژ آگهی/
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.