روند بورس در یازدهمین ماه سال؛

سقوط ارزش دلاری بازار سهام به ۱۰۸ میلیارد دلار/ بیش از ۱۲ همت از بورس خارج شد

بورس در بهمن ماه شاهد روندی نزولی بود و با افت شاخص‌ها و کاهش ارزش دلاری روبه‌رو شد. عوامل موثر بر چنین رخدادی بی شک باید مورد واکاوی قرار گیرد.
کد خبر: ۱۲۸۹۷۱۴
|
۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰ 21 February 2025
|
3638 بازدید
|
۸

سقوط ارزش دلاری بازار سهام به کمتر از ۱۰۸ میلیارد دلار/ بیش از ۱۲ همت از بورس خارج شد

بازار سرمایه در بهمن ماه ۱۴۰۳، با نوسانات روبه‌رو شد و شاهد روندی نزولی شاخص کل بورس بود. در این ماه، شاخص‌های بازار افت کردند و ارزش دلاری بورس نیز کاهش داشت.

سید فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس اقتصادی تابناک در خصوص وضعیت بازار در این ماه گفت: بازار سرمایه در بهمن ماه روند کاهشی را به خود دید. شاخص کل در این ماه با افت بیش از ۸۰ هزار واحدی (۳.۵ درصد) مواجه شد و شاخص هم وزن هم حدود ۶ درصد افت را نشان می‌دهد. وی همچنین اضافه کرد که در این ماه ارزش دلاری بازار از ۱۲۳ میلیارد دلار به کمتر از ۱۰۸ میلیارد دلار سقوط کرد.

این کارشناس بازار سرمایه به عملکرد نماد‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در این ماه بیشترین و کمترین بازدهی به نماد‌های شجم با ۶۳ درصد بازدهی و زماهان با ۳۱ درصد کاهش اختصاص داشت و ۸۴ درصد نماد‌ها بازدهی منفی را به خود دیدند.

کاهش ارزش معاملات و خروج پول از بازار

وی همچنین به کاهش ارزش معاملات خرد اشاره کرد و افزود: ارزش معاملات خرد در این ماه با کاهش مواجه شد و به حدود ۷ هزار میلیارد تومان در متوسط روزانه رسید. همچنین، خروج پول اشخاص حقیقی شدت گرفت و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از بازار خارج شد.

نقش تحولات اقتصادی و سیاسی

حسینی در ادامه به برخی اخبار تأثیرگذار بر بازار در این ماه اشاره کرد و گفت: در این ماه خبر‌های مهمی پیش روی بازار بود. در حالی که سررسید اوراق و سپرده‌های ۳۰ درصدی بود، اما کاهش خاصی در نرخ‌ها رخ نداد. از سوی دیگر، کمرنگ شدن احتمال مذاکرات هسته‌ای موجب شد تا اقبال به صندوق‌های طلا و سکه افزایش یابد. همچنین، سرانجام کروز موفق به اخذ اکثریت سهام ایران خودرو شد و مدیریت بزرگترین خودروساز کشور به بخش خصوصی منتقل شد. اما همچنان اخبار پیرامون رای شورای رقابت مبنی بر ممنوعیت مدیریت کروز بر ایران خودرو خبرساز است.

طرح استیضاح وزیر اقتصاد روی میز بهارستانی ها

این کارشناس همچنین به طرح استیضاح وزیر اقتصاد اشاره کرد و افزود: طرح استیضاح وزیر اقتصاد توسط مجلس نیز تکانه‌های شدیدی در بازار ایجاد کرد. وی در ادامه گفت: در این شرایط، با توجه به اقبال مردم به دلار و طلا، بانک مرکزی اقدام به پیش‌فروش سکه‌ها کرد. همچنین، بانک مرکزی از قصد خود برای فروش گواهی‌های سپرده خاص خبر داد که می‌تواند به تشدید رکود در بازار‌ها دامن بزند.

حسینی به انتشار اخبار مربوط به برنامه دولت برای فروش اوراق مالی اسلامی اشاره کرد و گفت: اخبار مبنی بر انتشار بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی توسط دولت، شوک منفی بزرگی برای بازار بود.

نگرانی‌ها در خصوص قطعی گاز و تأثیر آن بر پتروشیمی‌ها

وی همچنین افزود: گاز پتروشیمی‌ها که بر اساس دلار توافقی قیمت‌گذاری شدند، با واکنش منفی بازار مواجه شدند. همچنین، قطعی گاز و کاهش تولید، ریسکی بود که بر بازار تحمیل شده و نگرانی‌هایی برای سودآوری شرکت‌ها ایجاد کرد.

با این حال، حسینی به آینده بازار خوش‌بین است و در پایان اظهار داشت: با چرخش بازار به سمت سکه و طلا و ارز، می‌توان امیدوار بود که بازار در اسفند ماه رشد کند، به ویژه با بازگشت تولید به وضعیت عادی. همچنین، اقدامات اخیر در خصوص تثبیت وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می‌تواند اثرات مثبتی در رفع نگرانی‌ها و بهبود وضعیت بازار داشته باشد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۷
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
سیستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
سلام چرا یک مرد پیدا نمیشه حقیقت ماجرا را بیان کنه.... برداشت پول ملت از بورس توسط دولت برای بودجه..... تمام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
بورس الان شبیه باتلاق هست.هر کی زودتر وارد شده بیشتر توی گل فرو رفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
سلام من از سال ۸۹ توی بورس به طور حرفه ای هستم بسیاری از حرفه ایها و قدیمی ها بورس ضررهای سنگینی کرده اند و در حال خروج از بورس هستند اگر دولت و مجلس تا دو سال دیگر همین روالشان را ادامه دهند بورس ایران برای همیشه به خاطره ها خواهد پیوست و دیگر کسی وجود نخواهد داشت تا با فریب و کلک وارد بورس شود نمونه اش قیمت گاز است نمونه دیگر قیمت گزاری دارو و ارز نیمایی و ... است همه چیز بورس دست دولت است و دولت و مجلس فکر می کنند پول سهامداران بیت المال است و احترامی برای مالکیت خصوصی قایل نیستند توی مجلس هم که یک عده هستند که اصلا به مالکیت خصوصی سهامداران بر شرکتها اعتقاد ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
بورس= قمار خانه
ابراهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
یکی از قدیمی ترین راههای مبارزه با افت ارزش پول ملی ، بالا بردن نرخ سپرده هاست ... سال قبل دولت شهید رئیسی با همین حربه موفق شد نرخ دلار را ده هزار تومان کاهش دهد ...اما این دوره گویا صعود قیمت دلار برای هیچ مسئول و دولتمردی مهم نیست !!!
شهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
متاسفانه بورس توی ایران کاملا در انحصار دولت هست و دولت همیشه اولویتش بالانس کردن کسری های خودشه. ارز و بورس هم بهترین ابزار این کار هست.
بخاطر همینه که مردم پولشون رو بردن تو خرید ارز و طلا و رمز ارز و ملک و ماشین.
مردم اعتمادشون رو به دولت کاملا از دست دادن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
بورس خداحافظ برلی همیشه
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۳
اینم بفرمایید اگه عرضه اولیه های از سال 1392 تا الان اضاف شدن رو کسر کنیم ارزش دلاری بازار الان70میلیارددلاره یعنی فاجعه ???????
قیمت سهام به نرخ خرداد 1398هستش و قیمت سکه نسبت به سال 1398 بیش از 1500% یعنی 15برابر شده
حالا چقد باید سهمت رشد کنه که ضررت جبران بشه
حقوقی و سهامدار عمده شرکت ها شاید نوسانی هم گرفته باشند اما اونا هم تو ضررن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟