به گزارش تابناک از استان اصفهان به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، علی بیتاللهی در اختتامیه نخستین جشنواره ملی عکس و مطبوعات زایندهرود، با بیان اینکه فرونشست زمین معضلی است که درکشورهای دیگر به خوبی و با سرعت برطرف شده است، گفت: در ایران از لحاظ در معرض قرار گرفتن سکونتگاهها در پهنههای فرونشستی، پرریسکترین شهر اصفهان است. چنانکه استان اصفهان بیشترین تعداد شهرهای واقع در پهنه فرونشستی را به خود اختصاص داده و ۲۵ شهر از این استان تحت تأثیر فرونشست قرار دارند.
وی با اشاره به شرایط تالاب گاوخونی تاکید کرد: اگر شرایط این تالاب تا چند سال آینده به همین ترتیب باقی بماند، ریزگردها و طوفانهای نمکی گستره وسیعی را تحت تأثیر قرار میدهد، بنابراین این مطالبه یک مطالبه فرا استانی است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه آب و فرونشست با بیان اینکه در دشت مهیار اصفهان شاهد یکی از بیشترین فرونشستهای دنیا هستیم، گفت: نرخ فرونشست در اصفهان به مرز ۱۵.۵ سانتیمتر در سال رسیده است! این اعداد بزرگ است، حدود پنج تا هشت درصد فرونشستهای زمین در تمام دنیا ۱۱ سانتیمتر در سال است.
وی با بیان اینکه دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در پهنه فرونشستی اصفهان ساکن هستند، افزود: ۳۲۸ مسجد و ۳۷۱ مدرسه و مرکز آموزشی روی چنین فرونشستی با نرخ نامتقارن قرار دارد.
بیتاللهی با بیان اینکه مهمترین اقدام برای کاهش خطر فرونشست زمین جریان دائمی آب زایندهرود است، تصریح کرد: احیای تالاب گاوخونی و توقف فرونشست زمین در اصفهان به جریان زایندهرود وابسته است، سهم تغذیهای زایندهرود، برای آبخوان زیر محدوده شهری اصفهان، بیش از ۷۰ درصد برآورد شده است که بهدلیل فرم گوهای آبخوان ضرورت دارد این چشمه تغذیهای وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: محاسبات نشان میدهد که باید در ورودی جنوب غربی اصفهان تا ۱۵ متر بر ثانیه آب در زایندهرود جاری باشد تا در خروجی جنوب شرقی اثرات اشباع کردن مسیر و تغذیه آبخوان صورت گیرد.
کاهش ذخایر آب زایندهرود؛ بحرانی که اصفهان را تهدید میکند
رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان هم اظهارکرد: زایندهرود تنها یک رودخانه نیست، بلکه شریان حیاتی این منطقه است و باید زنده باشد، چراکه حیات این سرزمین به آن وابسته است.
مجید نادرالاصلی با بیان اینکه عده ای به اشتباه این رودخانه را فصلی خواندهاند، افزود: در حالی که بارگذاریهای بیرویه و انتقال آبهای بالادست، این رودخانه همیشهجاری را به این وضعیت رسانده است.
وی تاکید کرد: اگر این شریان حیاتی خشک شود، آینده اصفهان و حتی بخشی از تمدن مرکزی ایران در خطر خواهد بود.
دبیرخانه فرهنگی زایندهرود، دغدغه مردم را به مطالبه ملی تبدیل میکند
سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان نیز گفت: مدیریت شهری اصفهان دبیرخانه فرهنگی زایندهرود را راهاندازی کرد تا دغدغه دیرینه مردم اصفهان را به یک مطالبه ملی بدل کند.
علی صالحی افزود: این دبیرخانه، فراتر از یک نهاد اجرایی، پلی میان دادههای علمی، هنر و رسانه برای تبیین اهمیت زایندهرود بهعنوان ستون فقرات تمدنی ایران مرکزی است.
وی با تاکید بر اینکه مطالعات کارشناسی نشان میدهد که بیشتر مشکلات زایندهرود ریشه در مدیریت منابع و سیاستهای نادرست آبی دارد، گفت: برداشتهای بیرویه از منابع بالادست، حفر چاههای مجاز و غیرمجاز و نبود نظارت بر شبکههای انتقال آب، همگی در خشکاندن این رود مؤثر بوده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.