روح الاميني: نيازي نيست همه ناگفته‌هاي سال پيش را حالا بگوييم

وي معتقد است: اگر فرزندان ما کشته نمي‏شدند، بايد اين احتمال را داد که مرگ هزاران نفر رقم مي‏خورد که مطمئنا کشته شدن فرزندان ما از اين اتفاقات جلوگيري کرد.
کد خبر: ۱۲۹۰۶۸
|
۱۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۵ 05 November 2010
|
13461 بازدید
دبيرکل حزب توسعه و عدالت ايران اسلام اظهارداشت: جريان ناجوانمردي رسانه‏اي در کشور وجود دارد که نيازمند اصلاح و تغيير به جوانمردي رسانه‏اي است.

به گزارش ايسنا روح الاميني در برنامه‏اي که با عنوان "گفته‏ها و ناگفته‏هاي تسخير لانه جاسوسي و روايتي از فتنه 88" در دانشگاه شيراز برگزار شد، خاطرنشان كرد: 13 آبان حماسه‏اي بود که به عنوان يکي از دانشجويان شرکت کننده در تسخير لانه دانشجويان همواره در 31 سال گذشته سعي داشته در بزرگداشت آن شرکت داشته باشم.

وي افزود: در 13 آبان که انقلاب دوم نام گرفت 400 دانشجو شرکت داشتند، اما پس از خرداد 76 با وجود اين‌که تعدادي از اين دانشجوها به سمت‏هاي مختلف در دولت و مجلس رسيده بودند، اين روز در غربت فرو رفت و بسياري از اين افراد حاضر نمي‏شدند از حماسه 13 آبان دفاع کنند يا در مراسم‏هاي بزرگداشت آن شرکت داشته باشند.

اين فعال سياسي ادامه داد: در اين سال‏ها بسياري از دانشجويان حاضر در جريان تسخير لانه جاسوسي در نقاط مختلف کشور مشغول به زندگي بودند و تعدادي هم در سال‏هاي دفاع مقدس به شهادت رسيدند، مواضع آنان نسبت به تسخير لانه جاسوسي تغييري نکرد و گاهي اوقات اعتراض هم داشته‏اند که چرا در مراسم‏ها براي سخنراني دعوت نمي‏شوند تا از واقعيات تسخير لانه براي مردم بگويند.

وي با بيان اين‌که تنها در 16 ماه گذشته به دليل درگيري با مسائل حقوقي به درستي نتوانسته‏ام از 13 آبان 58 دفاع و سخنراني کنم، تصريح کرد: دانشجويان و جويندگان حقيقت نبايد تنها به جلسات اينچنيني و سخنراني اکتفا کنند، چرا که براي درک حقيقت بايد اسناد تاريخي و روايات دسته اول را تا آنکه زمان زيادي از آن نگذشته بررسي کرد و بطور مثال بهترين اين اسناد آرشيو روزنامه‏هاي سال 58 و همچنين سالگردهاي اين تسخير در دهه اول انقلاب است.

روح الاميني عوام زدگي را آفت مسائل سياسي کشور مطرح کرد و گفت: متاسفانه بسياري از افراد حوادث را از منابع دسته چندم جويا مي‏شوند، در صورتي که اين آفت مسائل سياسي بوده و با ذات دانشجو نيز منافات دارد و براي بررسي 13 آبان 58 مي‏توان به بررسي پيش زمينه‏هاي آن پرداخت و خود قضاوت کنيم که چرا حماسه 13 آبان بوجود آمد.

وي در ادامه با معرفي بهترين منابع براي تحقيق از روايات دسته اول 13 آبان 58، خاطر نشان کرد: کتاب معصومه ابتکار درباره تسخير لانه جاسوسي اقدام بسيار خوبي در آن زمان بود که در مقابل تبليغات امريکايي‏ها منتشر شد و خانم ابتکار که به عنوان مترجم به لانه جاسوسي وارد شدند در اين راه خدمت خوبي داشتند و کتاب 444 روز، خاطرات گروگان‏ها نيز منبعي است که خود آنها مي‏گويند حقايق را گفته‏اند.

اين استاد دانشگاه با بيان اين‌که انتظار داشتيم گوش ما را بگيرند و از سفارت بيرون بياندازند، اما بعد ديديم مورد تشويق هم قرار گرفتيم، تصريح کرد: با موتور هندايي که داشتم به ميدان توپخانه رفتم و براي اقامت چند ساعته دو جعبه خرما و يک بلندگوي دستي را تهيه کردم و در 13 آبان که تقاطع کليدي بود به سمت سفارت حرکت کرديم و تنها مي‏خواستيم آنچه مرسوم بود را در يک حرکت اعتراضي انجام داده و در اعتراض به سياست‏ها امريکا چند ساعتي در سفارت او بمانيم.

وي اضافه کرد: در 25 بهمن سال 57 چريک هاي فدايي خلق نزديک 50 نفر مسلحانه به بهانه اينکه اسناد ساواک آنجا وجود داشته و اسناد در اختيار شوروي قرار بگيرد، تصميم به تسخير سفارت امريکا را داشتند که موافقت آميز نبود، اما اين سوال پيش مي‏آمد که در 9 ماه کشور آبستن چه اتفاقاتي شد که منجر به تسخير لانه جاسوسي شده و اين اتفاقات رخ داد.

روح الاميني با اشاره به برخي از شرايط سال 58 گفت: امريکا از شاه دعوت کرده بود تا به آنجا برود اما به ظاهر مي‏گفت که انقلاب مردم ايران را پذيرفته ولي روز به روز داشت شرايط 28 مرداد سال 32 بوجود مي‏آمد و اين همخواني نشان مي‏داد که امريکا مي‏خواهد کودتا کند و همچنين «وحدت کلمه» هر روز مورد حمله قرار مي‏گرفت، تا اينکه مردم يک راهپيمايي بزرگ در دفاع از وحدت کلمه انجام دادند و سپس ما به پشتوانه آن وحدت سفارت را تسخير کرديم که روزنامه‏هاي آن زمان را اگر ببينيم شاهديم همه گروه‏هاي سياسي از مجاهدين خلق و مارکسيستها تا دولت موقت از اين اقدام حمايت و بيانيه صادر کردند.

وي ادامه داد: بسياري از همين افرادي که امروز مي‏گويند تسخير لانه جاسوسي اقدام خوبي نبوده و ما مخالف آن هستيم در روزهاي اول تسخير از اين اقدام حمايت مي‏کردند، اما امروز مواضع روز خود را تغيير داده و با حمايت رسانه‏هاي غربي به دنيال تحريف و تغيير اين بخش تاريخي که جلو چشم ما قرار دارد، هستند.

به گزارش ايسنا اين فعال سياسي اضافه کرد: جا دارد دانشجويان بيايند درباره انقلاب و حوادث آن از جمله همين 13 آبان کار محتوايي و انطباقي انجام دهند و در اين ميان موضاع افراد مختلف در آن زمان و امروز را بررسي کنند که حقيقت ها بر همگان روشن شود.

روح‌الاميني درباره حوادث سال گذشته نيز اظهار كرد: با وجود اين‌که حوادث سال گذشته را دنبال مي‏کردم، اما بعد از ديدن جنازه پسرم با دو نفر تماس گرفتم؛ با يکي از دوستانم كه از او خواستم مرا راهنمايي کند تا چه کنم و دومين تماس را با بيت رهبري گرفتم که جان و مال ما همه فداي انقلاب و امام و رهبري باد، اما بچه‏هاي مردم را دريابيد.

وي ادامه داد: اين دستاوردها از همه ما و فرزندان ما عزيزتر هست، زيرا اين انقلاب حاصل تلاش‏هاي چندين ساله و خون هزاران شهيد است که از اين نگاه مسائل سال پيش را نظاره کردم، تاکنون نيز گفته و ناگفته‏هاي زيادي وجود دارد که نيازي هم نيست همه را همين الان بگوييم.

اين فعال سياسي افزود: بعدها مي‏توان مسائل سال گذشته را با فراغ بال بهتري دنبال کرد و الان نمي‏توان همه حرف‏ها را با سند بگويم، ولي دست عوامل خارجي مطمئنا وجود داشت و شواهد و قرائن نيز گوياي اين امر است که عده‏اي مي‏خواستند کشور را به بن بست برسانند و آن اتفاق‏ها نقطه مشترک همه مخالفان نظام جمهوري اسلامي شده بود.

وي معتقد است: اگر فرزندان ما کشته نمي‏شدند، بايد اين احتمال را داد که مرگ هزاران نفر رقم مي‏خورد که مطمئنا کشته شدن فرزندان ما از اين اتفاقات جلوگيري کرد.

وي در عين حال با بيان اين عقيده كه « حوادث سال گذشته موجب افزايش هزينه‏ها شد» تصريح کرد: اين‌که فضا امنيتي شد و مي‏شد وضعيت را بهتر مديريت کرد، صحيح است، اما نبايد اصل و فرع را با هم يکي کرد، البته سوءمديريت موجب اين اتفاقات شد.

روح‌الاميني با انتقاد شديد از فرستادن بازداشت‌شدگان به کهريزک گفت: وقتي دليل را از آن‌ها پرسيديم، گفتند جا براي بازداشت شدگان نداشتيم. اين پرونده را پيگيري كرديم که قتل عمد در کهريزک به تاييد دادگاه رسيد، اما به دلايلي از مجرمان گذشتيم.

وي با تاکيد بر اين‌که « بايد ناجوانمردي رسانه‏اي به جوانمردي تبديل شود» ادامه داد: نمي‏شود بسياري از خانواده بزرگ انقلاب به دليل تفاوت سليقه بايکوت شوند و اين ناجوانمردي است. همه را به چند دسته تقسيم کرده‏اند که فلاني سبز است يا سبز منحرف يا سبز محترم اما نبايد اين‌گونه باشد که بگوييم يا همه با من هستند يا عليه من.

وي با اشاره به اين‌كه « نظام متحمل ضربات زيادي شد و با مظلوميت حلم را پيشه کرد» افزود: خوشبختانه فضا دوباره آرام مي‏شود و نشاط سياسي ـ که از دستاوردهاي اصلي انقلاب ماست ـ در حال شکل گيري دوباره است.

اين فعال سياسي خاطرنشان كرد: در صورتي که همه چيز را بياييم با افراط و تفريط در يکديگر قفل کنيم، مسيري نادرست و مقابل رهبري که مي‏فرمايند جذب حداکثري و دفع حداقلي را پيش گرفته‌ايم. در صورتي که گر حکم شود مست گيرند در شهر هر آن‌که هست گيرند، و اين فضا نيازمند اصلاح است.

وي با بيان اين‌که «ما مدعي اصولگراي انقلابي هستيم» گفت: هرچه به ما آسيب برسد، دست از هدف‌مان برنخواهيم داشت و در رسانه خود نيز به دنبال جوانمردي رسانه‏اي هستيم و با رنگ بي‌رنگي بسيجي انقلابي اهداف بزرگ انقلاب را دنبال خواهيم کرد.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اختلاف نظرش با احمدي‌نژاد اظهار کرد: خانواده اصولگرايان مشترکات زيادي دارند اما اگر اختلاف نظري هست بر سر اداره امور کشور است ولي به خاطر اندک اختلاف سليقه نبايد ديگران را متهم کنيم زيرا مواضع من کاملا روشن است و همان سال گذشته هم گفتم بهتر بود ايشان ديگر وارد صحنه نمي‏شدند و به همان چهار سال اول کفايت مي‏کردند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟