برنامه زمانبندی خاموشی های برق احتمالی و محدوده جغرافیای آن برای هفته دوم تیرماه اعلام و مقرر شد در صورت صرفه جویی مردم، این جدول با تغییر مواجه شود.
مشاور وزیر نیرو در گفتگو با مهر گفت: مشارکت و همکاری تهرانی ها در صرفهجویی مصرف برق، موجب کاهش میزان خاموشیها در هفته گذشته(هفته اول تیرماه) شده است.
حسن علیزاده افزود: به هرحال وزارت نیرو برنامه خاموشی های هفته دوم تیرماه را نیز اعلام کرده که قطعا با همراهی مردم و صرفه جویی آنها، قابل تغییر بوده و کاهش ساعات قطعی برق را در پی خواهد داشت.
به گزارش مهر، بر این اساس زمان خاموشی های گروه یک در 6 تا 8 صبح و 18 تا 20 شب، گروه دو 6 تا 8 صبح و 20 تا 22 شب، گروه سه 8 تا 10 صبح و 20 تا 22 شب، گروه چهار 10 تا 12 صبح و 22 تا 24 شب، گروه پنج 10 تا 12 صبح و 22 تا 24 شب، گروه شش 12 تا 14 ظهر و 0 تا 2 بامداد، گروه هفت 0 تا 2 بامداد و 12 تا 14 ظهر، گروه هشت 0 تا 2 بامداد و 14 تا 16 بعداز ظهر است.
در این راستا شهر تهران به 11 گروه تقسیم شده و تعداد نوبت خاموشی احتمالی در هریک از مناطق تهران با فرض بیشترین محدودیت و مصرف برق است و پیشبینی می شود شهروندان تهرانی در مناطق مختلف حداکثر یک نوبت خاموشی احتمالی در طول شبانه روز داشته باشند.
وزارت نیرو از مشترکان درخواست کرد پس از بروز خاموشی، در حد امکان وسائل برقی خود از مدار برق خارج کرده و پس از برقراری مجدد برق نسبت به برقرار کردن وسایل برقی اقدام کنند.
در همین حال، وزیر نیرو گفت: مصرف برق در سالجاری در کشور 9 درصد افزایش یافته در حالیکه با خشکسالی و کاهش آبهای سطحی و ذخیره سدها، تولید برق در نیروگاههای برق آبی با کاهش مواجه شده است.
پرویز فتاح افزود: خاموشی ها در کشور ناشی از کاهش تولید برق در نیروگاه های برقآبی و نبود ذخیرهسازی برق در کشور است.
وی افزود: سال گذشته کمترین خاموشی در کشور وجود داشت ولی امسال با خاموشی در کشور مواجه هستیم که اگر مشکل کمآبی برطرف نشود ممکن است سال آینده نیز دچار مشکل باشیم.
به گفته وی، نیروگاه های حرارتی با ظرفیت کامل در حال تولید برق هستند. با این وجود، با مشکل روبرو هستیم که باید با صرفه جویی در مصرف با این مشکل مقابله کنیم.
وی با بیان اینکه اگر خاموشی ها به دلیل عدم ظرفیتسازی جدید تولید بود سال گذشته نیز باید با خاموشی مواجه می شدیم، خاطرنشان کرد: راهکار مقابله با این وضع صرفه جویی حداقل 10 درصدی مردم و دستگاه ها در مصرف برق و آب است.
فتاح با اشاره به افزایش 27 درصدی مصرف برق در چاه های کشاورزی گفت: کشاورزان باید استفاده از چاهها را در ساعات پیک " ۱۹تا "۲۳به ساعات غیر پیک انتقال دهند.
وزیر نیرو با تاکید بر مصرف لامپهای کم مصرف در منازل، دستگاه ها، مساجد و اصناف گفت: تغییر ساعت کار اصناف در استانها برعهده استانداریهاست تا تصمیم گیری شود.
به گفته وی، میزان افزایش تولید برق در کشور بین چهار تا پنج هزار مگاوات است و برای رسیدن به ظرفیت لازم با ذخیره مناسب باید این میزان با یک جهش مناسب به شش تا هفت هزار مگاوات برسد.
یعنی یک هنرمند فضایی مسلط به کامپیوتر و فوتوشاپ پیدا نمیشه این همه شمال جنوب و شرق و غرب روی یک نقشه به صورت رنگهای مجزا پیاده کنه.
واقعاً که خیلی پیشرفته ایم.
تو این زمونه باید چشامون در بیاد این همه متن رو بخونیم تا شاید بفهمیم کدوم منطقه به ما میخوره.