تابناک بررسی می کند؛

سربازی اجباری یا خدمت داوطلبانه؛ راه سومی وجود ندارد؟/شما نظر دهید:با سربازی هدفمند، کوتاه و همگانی موافقید یا مخالف؟

دفاع از میهن،یک سنت ایرانی است، ما ایرانی ها با هر میزان از اختلاف سیاسی در دفاع از مرزهای خانه خود ، متحد و یکصدا هستیم و این قطعا یک شعار نیست، اما واقعا بهترین کاری که می شود درباره خدمت سربازی انجام داد چیست؟
کد خبر: ۱۲۷۹۴۷۷
|
۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۷ 24 December 2024
|
7854 بازدید
|

سربازی اجباری یا خدمت داوطلبانه؛ راه سومی وجود ندارد؟/شما نظر دهید:با سربازی هدفمند، کوتاه و همگانی موافقید یا مخالف؟

به گزارش سرویس سیاسی تابناک، خدمت سربازی اجباری به مدت دوسال برای افراد ذکور ایرانی از یادگاری های رضاشاه پهلوی است، مساله ای با قدمتی نزدیک به صدسال با تلخی ها و سختی ها و البته مقداری کمی شیرینی! خاطرات خدمت سربازی یکی از سوژه های پسران ایرانی برای گرم کردن مجالس و محافل است(بخصوص خاطره معمولا قلابی سیلی زدن به فرمانده!) بسیاری از خانم ها اعتقاد دارند سربازی، پسرها را مرد می کند، بسیاری از رفاقت های محکم و مادام العمر در سربازی شکل می گیرد، اما تلخی ها هم کم نیست، دور شدن از محیط کسب و کار، شرایط نامساعد، سوانح متعدد در حین خدمت سربازی، عقب افتادن ازدواج و فرزندآوری،بعضا حس تحقیر شدگی و به بطالت رفتن جوانی و حقوق بسیار کم سربازی و ...

در جامعه ایران دو نگاه پررنگ در خصوص سربازی وجود دارد: ادامه روش کنونی و سربازی اجباری و نگاه دوم : تبدیل سربازی اجباری به خدمت داوطلبانه و اختیاری، هر دو نگاه معایب و محاسن خودش را دارد، قانون نظام وظیفه عمومی با وجود اصلاحات متعدد هنوز یکی از چالش های جوانان و حاکمیت، خانواده و نظام است و باعث ایجاد دو قطبی ها و بحث ها و جدال های فراوان.

خرید خدمت سربازی که برهه هایی انجام شد هم آسیب های خاص خود را دارد و باعث ایجاد حس بی عدالتی و تبعیض می شود، حقوق سربازی با وجود افزایش متعدد هنوز به قدری کم است که نمی تواند نیازهای یک فرد را تامین کند.

خرید خدمت سربازی که برهه هایی انجام شد هم آسیب های خاص خود را دارد و باعث ایجاد حس بی عدالتی و تبعیض می شود، حقوق سربازی با وجود افزایش متعدد هنوز به قدری کم است که نمی تواند نیازهای یک فرد را تامین کند.

اما شاید بشود نگاه سومی به ماجرای سربازی داشت:  ایران شانزذهمین کشور دنیا از نظر وسعت است، پهنه عظیمی از دریا و کوه و مرز و خطر در میانه آسیا و خاورمیانه پرتنش و پر کشش، با همسایگانی که تجربه تاریخ نشان داده است چندان با ما ایرانی ها مهربان نبوده اند! لغو سربازی اجباری و کاهش شدید نیروهای دفاعی کشور برای کشوری مثل ایران چقدر به صلاح است؟ هزینه ایجاد یک ارتش با نیروی داوطلب چقدر است؟ آیا می توان به راه سومی اندیشید؟

با این مقدمه نگاهی می کنیم به چند آمار درباره سربازی در کشورهای دیگر: 

کدام کشورها سربازی اجباری دارند؟

سربازی اجباری در تعدادی از کشورها هنوز اجرا می‌شود. بر اساس اطلاعات موجود، کشورهای زیر سربازی اجباری برای مردان دارند:

ایران: خدمت سربازی برای مردان اجباری است و مدت آن بسته به محل خدمت می‌تواند بین ۱۸ تا ۲۴ ماه متغیر باشد.

کره شمالی: مدت زمان خدمت سربازی برای مردان ۱۰ سال و برای نیروهای ویژه ۱۳ سال است. زنان نیز از سال ۲۰۱۵ مشمول خدمت سربازی شده‌اند.

ترکیه: سربازی برای مردان بین ۲۰ تا ۴۰ سال اجباری است، با مدت زمانی بین ۶ تا ۱۲ ماه.

رژیم اسرائیل: هم مردان و هم زنان باید خدمت سربازی کنند، به ترتیب ۳۲ و ۲۴ ماه خدمت دارند.

فنلاند: مردان باید به سربازی بروند، مدت زمان خدمت ۶ تا ۱۲ ماه است.

سوئیس: مردان سالم بین ۱۸ تا ۳۰ سال باید ۱۸ تا ۲۱ ماه خدمت کنند.

مصر: مردان بین ۱۸ تا ۳۰ سال باید یک تا سه سال خدمت کنند.

کره جنوبی: سربازی برای مردان بین ۱۸ تا ۳۰ سال اجباری بوده و مدت زمان آن معمولاً ۱۸ ماه است.

اتریش: مردان بین ۱۸ تا ۳۵ سال باید ۶ ماه خدمت نظامی یا ۹ ماه خدمت عمومی انجام دهند.

نروژ: از سال ۲۰۱۶، هم مردان و هم زنان باید خدمت کنند، با مدت زمان ۱۹ ماه.

نکته جالب این است که کمترین میزان سربازی در کشورهایی که سربازی اجباری دارند، مثل سوئیس و اتریش شش ماه است و بیشترین دوره خدمت سربازی اجباری در مصر است که تا سه سال هم می تواند طول بکشد و البته در رژیم اسرائیل، زنان هم باید به سربازی اجباری بروند! اما جالب است از خودمان بپرسیم، کشورهایی که سربازی اجباری دارند، چه ویژگی هایی مشترکی دارند؟:

موقعیت جغرافیایی و سیاسی حساس:
بسیاری از این کشورها در مناطقی قرار دارند که از نظر جغرافیایی یا سیاسی شرایط پرتنشی دارند یا درگیر مناقشات مرزی هستند. به عنوان مثال، کره جنوبی و رژیم اسرائیل.

سابقه جنگ یا تهدید نظامی:
کشورهایی که سابقه جنگ یا تهدیدات نظامی دارند، ممکن است سربازی اجباری را برای مقابله با این تهدیدات حفظ کنند. نمونه‌هایی مانند کره شمالی و ایران.در این کشورها، نیاز به نیروی انسانی برای حفظ امنیت ملی و دفاع از کشور بالاست، که منجر به اجرای سربازی اجباری می‌شود.
ساختارهای اجتماعی و فرهنگی:
در برخی از این کشورها، خدمت سربازی به عنوان یک وظیفه اجتماعی یا ملی دیده می‌شود و بخشی از فرهنگ و هویت ملی است.

اقتصاد و منابع محدود:
کشورهایی که منابع مالی محدودی برای حفظ ارتش حرفه‌ای دارند، ممکن است به سربازی اجباری روی آورند تا هزینه‌های نظامی خود را کاهش دهند.
پایبندی به سنت‌ها:
برخی کشورها ممکن است به دلایل سنتی یا تاریخی سربازی اجباری را حفظ کنند، به ویژه اگر این سیستم در گذشته به خوبی کار کرده باشد.

 هزینه‌های ایجاد و نگهداری یک نیروی زمینی حرفه‌ای در ایران

هر سرباز ماهانه حدود ۵۰۰ دلار دریافت کند، هزینه سالانه دستمزد برای ۲۵۰ هزار نفر سرباز، بین ۱.۵ تا ۲.۵ میلیارد دلار خواهد بود. این مبلغ تنها هزینه پرداخت دستمزدها را دربر می‌گیرد و هزینه‌های جانبی دیگری مانند تأمین تغذیه، درمان و سایر خدمات رفاهی در این محاسبات گنجانده نشده است

یکی از مولفه‌های اساسی برای ارتقاء توان دفاعی هر کشور، داشتن یک نیروی زمینی حرفه‌ای و توانمند است. اما برای دستیابی به چنین نیرویی، هزینه‌های زیادی باید صرف شود که شامل دستمزد، تجهیزات، آموزش و زیرساخت‌های مختلف است. در این مقاله، با تحلیل هزینه‌های مرتبط با ایجاد و نگهداری یک نیروی زمینی حرفه‌ای با استعداد ۲۵۰ هزار نفر در ایران، به بررسی ابعاد مختلف این موضوع خواهیم پرداخت، لازم به ذکر است که در این بررسی فقط "نیروی زمینی" در نظر گرفته شده است و هزینه های ارتش حرفه ای(بدون سربازی اجباری) در رسته های دیگر مثل هوایی و دریایی و پدافند و ..فاکتور گرفته شده است:

۱. هزینه‌های دستمزد

اولین و مهم‌ترین هزینه در ایجاد یک نیروی زمینی حرفه‌ای، پرداخت دستمزد مناسب به نیروهاست. سربازان حرفه‌ای که در چنین نیرویی خدمت می‌کنند، باید از نظر اقتصادی و اجتماعی در شرایطی باشند که بتوانند تمام توجه خود را به انجام وظایف نظامی معطوف کنند. این بدین معناست که آنها نباید مجبور به انجام شغل‌های جانبی مانند رانندگی برای خدمات حمل و نقل آنلاین یا سایر مشاغل باشند. از این رو، پرداخت دستمزد مناسب برای تأمین نیازهای زندگی و رفاه شخصی نیروها ضروری است.

اگر فرض کنیم که هر سرباز ماهانه حدود ۵۰۰ دلار دریافت کند، هزینه سالانه دستمزد برای ۲۵۰ هزار نفر سرباز، بین ۱.۵ تا ۲.۵ میلیارد دلار خواهد بود. این مبلغ تنها هزینه پرداخت دستمزدها را دربر می‌گیرد و هزینه‌های جانبی دیگری مانند تأمین تغذیه، درمان و سایر خدمات رفاهی در این محاسبات گنجانده نشده است.لازم به ذکر است که بر اساس تخمین ها و آمار غیررسمی، تعداد پرسنل نیروی زمینی ارتش و سپاه و فراجا حدودا ۵۰۰ هزار نفر است.

۲. هزینه‌های تجهیز و آموزش

علاوه بر هزینه‌های دستمزد، تأمین تجهیزات و آموزش‌های تخصصی برای سربازان نیز بخش عمده‌ای از هزینه‌های ایجاد یک نیروی زمینی حرفه‌ای را تشکیل می‌دهد. برای این منظور، نیاز به زیرساخت‌های آموزشی پیشرفته‌ای است که شامل آموزش‌های ویژه‌ای همچون CQB (نبرد نزدیک)، CQC (نبرد تن به تن)، شبیه‌سازی شلیک ضدزره، جنگ شبانه، شبیه‌سازی جنگ شهری، چتربازی، هوابرد و کار با سلاح‌های دقت‌زن می‌شود. هرکدام از این دوره‌ها و شبیه‌سازی‌ها، نیاز به تجهیزات خاص و هزینه‌های زیادی برای ایجاد زیرساخت‌های آموزشی دارد.

سربازی اجباری یا خدمت داوطلبانه؛ راه سومی وجود ندارد؟/شما نظر دهید:با سربازی هدفمند، کوتاه و همگانی موافقید یا مخالف؟

برای مثال، سربازان نیروی زمینی ایالات متحده حداقل ۱۵۰۰۰ دلار تجهیزات جنگی به همراه دارند. در صورتی که ایران بخواهد یک نیروی زمینی با استعداد ۲۵۰ هزار نفر ایجاد کند، هزینه تجهیزات جنگی برای این تعداد سرباز به حدود ۴ میلیارد دلار خواهد رسید. این مبلغ فقط مربوط به هزینه‌های اولیه تجهیزات است و هزینه‌های نگهداری، تعمیر و بروزرسانی تجهیزات در طول زمان را در بر نمی‌گیرد.

۳. هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی

علاوه بر هزینه‌های اولیه دستمزد، تجهیزات و آموزش، باید به هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی نیز توجه داشت. این هزینه‌ها شامل نگهداری زیرساخت‌ها، تجهیزات، تأمین منابع لازم برای عملیات‌های نظامی، تعمیرات و بروزرسانی تجهیزات و سایر امور مرتبط با پشتیبانی روزانه است. به علاوه، برای حفظ آمادگی دائم نیروی زمینی، نیاز به تمرینات مداوم و بروزرسانی تاکتیک‌ها و تجهیزات است که مستلزم بودجه‌های قابل توجهی است.

پس معلوم می شود مساله سربازی اجباری اتفاقا برخلاف نظر بخش عمده ای از افکار عمومی یک مساله ساده و یک خطی نیست که بتوان آن را فورا تبدیل به سربازی داوطلبانه کرد، سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی و تجهیزات نظامی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت و دفاع ملی، عملا به معنای تقویت توان بازدارندگی ایران است اما به نظر می رسد، راه کنونی، یعنی سربازی اجباری همگانی و طولانی و معمولا غیر هوشمند و هدفمند هم قابل تداوم نیست، پس چه باید کرد ؟

آیا می توان با کاهش مدت سربازی مثلا تا 8 ماه، یک دوره آموزشی فشرده نظامی بسته به میزان استعداد فرد، نیاز دفاعی کشور و ملاحظات اقتصادی و بودجه برای داوطلبان خدمت سربازی برقرار کرد؟ 

آیا می توان با کاهش مدت سربازی مثلا تا 8 ماه، یک دوره آموزشی فشرده نظامی بسته به میزان استعداد فرد، نیاز دفاعی کشور و ملاحظات اقتصادی و بودجه برای داوطلبان خدمت سربازی برقراری کرد؟ آیا دگرگونی کلی آموزش نظامی و بهره مندی از فن آوری و هوش مصنوعی برای ایجاد یک نظام خدمت اجباری ولی کوتاه مدت همگانی، امنیت دفاعی ایران عزیز را بیشتر تامین نمی کند؟ 

دفاع از میهن، صرف نظر از هر حکومتی که در ایران مستقر باشد،یک سنت ایرانی است، ما ایرانی ها با هر میزان از اختلاف سیاسی و عقیدتی در دفاع از مرزهای خانه خود ، متحد و یکصدا هستیم و این قطعا یک شعار نیست، بهترین کاری که می شود انجام داد چیست؟ با سربازی اجباری موافقید یا سربازی کاملا داوطلبانه؟ یا سربازی هوشمند اجباری ولی کوتاه مدت، آیا نمی شود از ظرفیت زنان ایرانی در بخش های مرتبط با نظام دفاعی کشور استفاده کرد؟  پیشنهاد شما برای آنکه هم نظام دفاعی کشور تقویت شود و هم از مرارت ها و رنج های بی مورد خدمت سربازی کاسته شود، چیست؟شما بگویید، نظر شما چیست؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۱۰۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
مدت زمان سربازی در ایران و با توجه به حقوقی که میدهند بسیار زیاد است
پاسخ ها
سلام ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
تلف کردن عمر یک جوان و پادگانی گ یک سرویس بهداشتی خوب ندارد
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
چرا فقط مردها سربازی بروند؟
چرا از زنان ۲ سال در کارهای خدماتی استفاده
نمی کنند؟
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
وقتی دستور کاهش درجات نظامی برای نیروهای وظیفه صادر می‌شود یعنی چی؟؟؟؟
لیسانس مملکت را در ارتش درجه گروهبان میدهند
واقعا تاسف داره
فوق لیسانس مملکت را به زور ستوان سوم یا تک ستاره میکنند
پادگانهای آموزشی طرف که دیگر نگو
طرف تبریزی است آموزشی می‌فرستند او را شهر دور یا یک اصفهانی را میفرستند پادگان کرمان
یک مرخصی که طرف با توجه به جو سنگین پادگان آموزشی بخواهد بگیرد حداقل ۱ میلیون تومان هزینه ایاب و ذهاب اوست ( مگر حقوق آموزشی چه قدر است؟)
نیروهای مسلح باید با تمام شرکتهای مسافربری اتوبوسی رایزنی کند که از سربازان وظیفه با هر درجه ای پول بلیط نگیرند و خود ستاد کل مانند بیمه ها تا پایان سال با شرکت اتوبوسی تصفیه حساب کنند و ان شرکت اتوبوسی فقط یک کد ملی از سرباز وظیفه بگیرد
چه دربخش اموزش و پادگان آموزشی و چه بعد در تقسیم سربازان در یگانهای مختلف اشکالات بسیاری وارد است و یک صفحه درست کنید و در آن اطلاع رسانی کنید که هر نقدی دارید به دوره های سربازی فعلی در ان بنویسید خواهید دید چه میزان رضایت وظیفه ها موجود می باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
سربازی حرفه ای (باحقوق یک نظامی رسمی) و مدت کوتاه. متاسفانه در ایران در نیروهای نظامی به سرباز به عنوان خدمتکار تمام وقت نگاه می شود د. کارهایی رو که رسمی ها انجام نمی دهند و زیر بار انجامش نمی روند رو از سربازها استفاده می کنند. همه ما خدمت رفته ایم و می دانید که وقتی می گویم برده، دروغ نمی گویم. الان ممکن است عده ای بگویند که نخیر هرگز اینگونه نیست و هرساله همایش هایی برای بزرگداشت منزلت سربازها برگزار می کنند، ولی متاسفانه اینگونه هست. متاسفانه اسمش هست ولی خودش نیست. مثل مدارس غیر انتفاعی که کلا همه اش انتفاع هستش و فقط اسمش غیر انتفاعیه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
من با فوق لیسانس چون بخاطر اشتباه خودشون وارد دوره غیبت شدم بهم گفتن باید سربازی معمولی بری و امریه نمیدیم منم نرفتم.
اما هزار پیشنهاد به نمایندگان مجلس دادم که اهمیت ندادن.
مثلا گفتم حاضرم به سی نفر آموزش برنامه نویسی بدم
یا گفتم قسط بندی کنید همه میتونن بخرن
یا گفتم هر نفر که نمی خواد بره سربازی هزینه ی یک یا دو
سرباز دیگه رو برای دو سال به دولت پرداخت کنه
یا حقوق بالای 20 تومن اگر در نظر بگیرند و اختیاری باشه انقدر متقاضی زیاد میشه که باید گزینش کنند.
مگر آمریکا که قوی ترین ارتش دنیا رو داره چیکار میکنه؟ اجباری نیست و فقط حقوق و مزایا مثل تحصیل رایگان و سفر دور دنیا و ... داره.
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
خدمت سربازی غیراز علافی و عقب افتادن از زندگی نیست.
قدیم می گفتند
یک مرد جنگی، به از صد هزار سیاهی لشکر
یک گروهان جنگجو ی ورزیده علاقمند به نظامی گری از یک ارتش سرباز زوری کارایی بیشتر خواهد داشت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
من با مدرک فوق لیسانس سال 93 ماهی 90 هزار تومان حقوق میگرفتمم. روزی که سربازی شروع شد در حساب بانکی حدود 1 میلیون تومان معادل 300 دلار آن زمان پول داشتم
روزی که خدمتم تمام شد حدودا 500 هزار تومان بدهکار دیگران بودم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
باید همه مردان ایرانی یک سال خدمت سربازی بروند و هیچ کس هم مستثنی نشود و البته هر سربازی نصف حقوق ماهیانه یا کارمند اداری هم دریافت ‌ کند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
جوانی نیروی انسانی دوران طلایی برای پیشرفت هر کشور می باشد. اگر به مثال های بالا دقت کنیم کشورهایی که مانند سوئیس، فلاند،اتریش و حتی ترکیه که مدت زمان سربازی آنها کم هست دارای رشد اقتصادی مناسبی هستند درواقع هم استفاده از پتانسیل جوانی در دفاع و هم با کمتر حدر دادن دوران طلایی عمر هر جوان به رونق اقتصادی اهتمام ویژه داشته اند. در کشور ما هم می توان از الگو های آنها استفاده کرد البته اگر شرایط فعلی را مد نظر داشته باشیم امیدی به استفاده بهینه از این زمان طلایی در کشور نیست همان بهتر که دوسال یک جوان بجای علافی به دنبال کار در پادگانها امورات خود را بگذراند در غیر اینصورت این نیروی مولد در جامعه تبدیل به نیروی مضر با معضلاتی اجتماعی خواهد شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Switzerland |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
چند تا از بچه هایت در سوئیس خدمت کرده‌اند ؟
آیا می دانی کسانی که در سوئیس معاف خدمت می گیرند تا سالها بسته به حقوق و در آمدشان باید سالیانه پرداخت معافیت از خدمت بپردازند. ت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
3 ماه اجباری برای تمام اقشار بدون استثنا . مردم و روحانیون
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
و البته زنان و مردان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
کودکان و نوجوانان رو یادت رفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
سربازی انتخابی و هدفمند با حقوق بالاتر از کارمندان با اخذ مالیات مخصوص از خانمهای پزشک! و دیگرانی که به سربازی نمی روند اما درآمد دارند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
اگرراست میگید بهشون حقوق و مزایا بدید

ارتش را تقویت کنید
مردان هم انسانند
| United States of America |
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
از معافین و بانوان نیز که از انجام دوره وظیفه بی نیاز گشته اند مالیات بر تامین امنیت باید اخذ و بعنوان حقوق به نیروهای وظیفه پرداخت شود حقوقی لااقل ۷۰درصد کادر هم درجه
سیروس پرهون گچسارانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
تربیت و توسعه ارتش حرفه ای با امکانات فوق العاده و گزینش بسیار سطح بالا و آموزش بسیار کوتاه مدت متناوب بویژه در دوره های دبیرستان و دانشگاه برای ملت جهت زمان دفاع و ضرورت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
بنده دو سال از ابتدا سال ۹۹ در دوران کرونا در یک بیمارستان نظامی به عنوان کادر درمان دوران خدمتم رو گذروندم با حقوق ۳۵۰ هزار تومنی در آخر که در آزمون استخدامی که شرکت کردم به من امتیاز کرونا تعلق نگرفت چون گفتن شما سرباز وظیفه بودی دو سال از بهترین دوران زندگیم هدر رفت برای هیچ و پوچ
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
ماهم همین دردراداریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
من خودم نظامی هستم و مخالف این طور خدمت سربازی هستم باید ارتش کامل حرفه ای باشه اما از یک طرف هم کامل نمیشه مردم در دفاع از وطنشون هیچ کاره باشن بهترین کار اینه همه یک دوره آموزشی نظامی را بگذرونن و هر کس خواست بمونه حقوق خوب بش بدن و کسی هم نخواست بمونه پولشا بده به دولت تا حقوق اون یه عده که موندن را باهاش بدن. اما دوستان این قضیه چون مساله اول مملکته و امنیت یک کشور هست نمیشه یک شبه و بدون بررسی جوانب آن تصمیم گیری کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
حرف شما صحیح ولی همین رو میتونن تو درس آمادگی دفاعی در
یک دوره ی آموزشی به نوجوانها یاد بدن خلاص
فیض الله عبدالهی قشلاقی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
لابدبنظرجناب عالی بایدصدهاسال طول بکشه????????
آدم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
به نظر من فقط باید دوره ۳ ماهه آموزشی اجباری باشه چون هر مردی باید یاد بگیره چطوری از خاک و خانواده خودش محافظت کنه ولی بقیه دوره نباید اجباری باشه چون تلف کردن عمر و وقت و هزینه هستش
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
هدف آموزش نظامی گری نیست هدف داشتن یک‌ نیروی خدماتی برای تایپ و بایگانی و رانندگی و آبیاری باغچه و پخت و پز و نظافت است وگرنه شش ماه برای یادگیری مقدمات فنون نظامی کافی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
21ماه فرزندان تحصیلکرده ما در پادگان ... جارو کشی و....می کنند .اینها متخصص و سرمایه این کشورند باید با توجه به تخصص آنها تقسیم شوند .کسی کا مهندس پیشرانش است در ساخت و طراحی هواپیما و...مهارت دارد باید آشپز وجاروکش پادگان شود ؟وقتی درزمینه رشته تحصیلی ومهارتش صحبت می کند می بینم ایاتید ما چقدر بیسوادند یا خائن هستند که این دانشجویان نخبه رابا حربه آزمون جامع وردود و مجبور به انصراف می کنند .اینها هستند که جامعه آنها را طرد و مهاجرت میکنند.برای خودم و کشورم متاسفم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
متخصص چی؟؟ یه عده لوس نازپرورده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
۱۱:۴۹
نظر یک فمنیسم شکست خورده
به ۱۱:۴۹
| Poland |
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
متخصص همون چیزی که شما نتونستی در اون ورود کنی حتی خیلیاتون نتونستید دانشکده افسری پذیرش بگیرید و از طریق آموزشگاه گروهبانی زورکی وارد سیستم شدید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
دوست عزیز ما در ارتش هر کس تخصص داشته باشه و واقعا اهل کار باشه میزاریم در تخصص خودش کار کنه البته این صددرصد نیست اما سعی بر این هست
نوبخت
|
United States of America
|
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
اجباری همون بیگاری میشه
حرفه ای کنید و اختیاری
وقتی که کشورمان در نعرض خطر باشه هممون بلاشک سرباز و وطن پرست میشویم و سینه سپر در مقابل دشمن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟