به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، نشست هم اندیشی معاون وزیر و سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با محوریت توانمندسازی مهارتی و ارتقا شایستگی حرفهای کارکنان وظیفه، امکان سازی مشارکت هوشمند در تقویت و تکمیل زنجیره آموزش مهارتی کشور و … برگزار شد.
غلامحسین محمدی، سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان این که خدمت سربازی، فرصت مناسبی برای مهارت افزایی و ارتقای مهارت است، گفت: مطالعات انجام شده در کشورهای توسعه یافته، مبین آن است که سرمایه انسانی و شاخصهای مرتبط با آن دارای تأثیر مثبتی بر رشد اقتصادی میباشد و چنانچه سطح مهارتهای حرفهای نیروی انسانی را ارتقا داده نشود، بازدهی و بهرهوری در سطح نازلی باقی میماند.
وی از کسب آموزشهای مهارتی توسط ۹۴ هزار و ۲۶۹ سرباز وظیفه و تربیت ۲۸۴ مربی پایور در ۷ ماه سال جاری خبر داد و تصریح کرد: افراد برای ورود به بازار کسب و کار، نیازمند مهارتهای تخصصی و عمومی هستند و باید با توجه به زیرساختهای جغرافیایی و آمایش منطقه، مناسبترین و بهترین آموزشهای مهارتی با هدف اتصال آموزشها به بازار کار ارائه شود.
تبدیل دوران خدمت وظیفه به زنجیره اشتغال
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سهم گسترده نیروی انسانی در تولید ناخالص داخلی و توسعهیافتگی اقتصادی، تصریح کرد: اگر قرار بر ایجاد توسعه و نوآوری در مقطع زمانی کنونی و شرایط خاص استهلاک سرمایه گذاری صنایع باشد، توانمندسازی سرمایههای انسانی با افزایش مهارت آنان، قطعاً بهترین راه ممکن برای رشد اقتصادی و مصداق منویات رهبری در خنثی سازی تحریمها خواهد بود.
وی با بیان این که دوران سربازی، بهترین فرصت برای کسب مهارت و دستیابی به اشتغال است، اظهار کرد: دوران خدمت مقدس بهترین روزهای عمر جوان ایرانی است که با کسب آموزشهای مهارتی در این ایام، آینده آنان در پیدا کردن شغل مناسب و زمینهسازی برای رقم خوردن آیندهای روشن تضمین خواهد شد و سربازان وظیفه عمومی با کسب آموزشهای مهارتی به زنجیره اشتغال متصل میشوند.
اجرای سند ملی مهارتآموزی و اعطای تسهیلات اشتغال
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در ادامه با اشاره به اجرای سند ملی مهارتآموزی و اشتغال سربازان، تاکید کرد: با هدف توسعه اشتغال جوانان و تحقق سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳، برنامهریزی اعطای تسهیلات خوداشتغالی برای سربازان ماهر منقضی خدمت صورت گرفته است.
سردار محمد جواد زاده کمند، بیان کرد: پس از گذشت ۷ سال در خصوص ورود گسترده نیروهای مسلح در مهارت آموزی بیش از ۸۷۰ هزار سرباز را تحت پوشش مهارت تخصصی و ۸۳۰ هزار نفر را نیز تحت پوشش بسته مهارت عمومی قرار دادهایم.
وی گفت: از جمله سیاستهای مورد نظر این قرارگاه تشویق و ترغیب مهارت قبل از ورود به دوران سربازی است؛ اگر فردی با تخصص، وارد دوران خدمت شود، میتواند از ظرفیتهای موجود استفاده کند و سطح تخصص و تعدد تخصص خود را افزایش دهد.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ادامه داد: با این اقدامات خدمت جوانان مؤثرتر خواهد شد و مشوقهایی برای این موضوع در نظر گرفته شده است، کسر خدمت، اعطای تسهیلات، مرخصی تشویقی، تعیین محل سازمانی توسط خود فرد و … بخشی دیگر از این مشوقها است.
بر اساس این گزارش، کسب آموزشهای مهارتی سربازان در جوار صنایع بزرگ مهمترین طرح پیشنهادی این نشست بوده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.