وزارت دفاع آمريكا در گزارشي درباره امنيت افغانستان پس از هفت سال اشغالگري در اين كشور اعتراف كرد طالبان به يك نيروي شورشي انعطاف پذير مبدل شده و احتمالا حملاتش در سال جاري ميلادي افزايش مييابد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري "رويترز"، گزارش پنتاگون آورده است، واشنگتن و متحدانش از زمان سرنگوني طالبان از قدرت پس از حملات يازدهم سپتامبر 2001 با پيشرفتهاي قابل توجهي در افغانستان پديد آوردهاند اما پيروزي هميشگي زمان ميبرد و به اسباب نظامي بسيار بيشتر از آنچه وجود دارد نياز است.
در اين گزارش آمده است، طالبان از زمان سقوط خود شروع به جمعآوري نيرو و ساماندهي خود كرده و به يك گروه شورشي انعطاف پذير مبدل شده است.
گزارش پنتاگون در مورد امنيت افغانستان اشاره ميكند كه خشونت ناشي از شورشيان طالبان در افغانستان عليرغم تلاش نيروهاي پيمان آتلانتيك شمالي و نيروهاي آمريكايي براي دستگيري و كشتن رهبران طالبان و برچيدن پناهگاههاي آنها در داخل افغانستان همچنان رو به افزايش است.
در اين گزارش آمده است، پيشبيني ميشود طالبان سرعت و كميت حملات تروريستي خود را در سال 2008 افزايش دهد چون طالبان در صدد به قدرت رسيدن در مناطق روستايي به ويژه در جنوب و شرق افغانستان است و چه بسا حضور خود را در غرب و شمال نيز افزايش دهد.
گزارش 72 صفحهاي پنتاگون پناهگاههاي شورشيان در مناطق مرزي پاكستان را تهديدي براي امنيت افغانستان معرفي كرده است.
مقامات آمريكايي معتقدند اين پناهگاهها با توقف فشار نيروهاي امنيتي پاكستان بر شورشيان به خاطر توافقنامه صلح دولت با قبايل محلي بار ديگر رونق گرفته است.
پيشتر در هفته جاري، ژنرال "جفري شلوسر"، فرمانده منطقهاي آمريكا گفت، حملات شورشيان طالبان در شرق افغانستان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 40 درصد افزايش يافته است.
بنا بر اين گزارش، همزمان نيروي ارتش و پليس افغانستان هنوز با كمبود مربي مورد نياز خود روبرو هستند.
در اين گزارش آمده است، به طور كلي توسعه نيروي پليس به دليل فقدان اصلاحات، وجود فساد، كمبود مربيان و مشاوران نظامي آمريكا و عدم تلاشي متحد در سطح جامعه بين المللي مختل شده است.
آمريكا 32 هزار نظامي در افغانستان دارد كه 24 هزار نفر آنها در چارچوب نيروهاي پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) كه متشكل از 53 هزار نيرو است كار ميكنند و 18 هزار سرباز ديگر آمريكايي مامور آموزش و مربيگري در زمينه مبارزه با تروريسم هستند.
گزارش پنتاگون همچنين به فقدان يك راهبرد جامع براي مبارزه با تجارت غيرقانوني مواد مخدر در افغانستان اعتراف كرده و آورده است تلاشها براي مبارزه با مواد مخدر به طور كلي موفق نبوده است.