در بیست و چهار ساعت اخیر، در کنار خبرها درباره مذاکره، آنچه بیشتر توجهات را جلب کرد تحرکات نظامی و موضع گیری مسئولین در این عرصه بود.
به گزارش تابناک، بسته ویدیویی تابناک، مروری بر مهمترین و پرمخاطب ترین ویدیوهایی بیست و چهار ساعت اخیر تابناک دارد که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. در بسته ویدیویی امروز میبینید:
یک عکس العمل غیرمنتظره به تهدید اتمی لاریجانی
افسر اطلاعاتی بریتانیا چیدن بمب افکنها در فضای باز پایگاه دیگو گارسیا و اعلام عمومی این تحرکات نظامی را بخشی از روند آغاز یک مذاکره سخت خواند. او همچنین تهدید علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب به ساخت بمب اتم در صورت بمباران ایران را هوشمندانه خواند و آن را متفاوت از دیگر تهدیدهای مقامهای ایرانی تلقی کرد و به تحلیل جملات لاریجانی پرداخت. این بخش را میبینید و میشنوید.
تازه ترین تصاویر ماهوارهای دیهگو گارسیا
تصاویر تازه ماهوارهای تازه که بی بی سی به نقل از Planet Lab از پایگاه آمریکا در جزیره دیهگو گارسیا منتشر کرده، نشان میدهد 12 بمب افکن استراتژیک متشکل از شش بمب افکن بی 2 و شش بمب افکن بی 52 طی ده روز اخیر در این جزیره مستقر شدهاند. بمب افکنهای سنگین اگرچه توان حمل بمبهای چند تنی را دارند اما در عین حال از تحرک پایینی برخوردارند و علاوه بر آسیب پذیری در مقابل پدافند هوایی، در صورتی که این جزیره مورد حمله پهپادی یا موشکی قرار گیرد، امکان جابجایی هواپیماها ظرف چند دقیقه وجود ندارد و این بمب افکنها هدف قرار میگیرند.
دو استراتژی ایران برای رسیدن برد موشکها به دیهگو گارسیا
فاصله 3800 کیلومتری پایگاه دیه گو گارسیا محل استقرار بمب افکنهای سنگین آمریکا با خاک ایران، یک چالش فنی برای برقراری توازن بازدارندگی است. با وجود آنکه تصور میشود حداکثر برد موشکهای ایران 2500 کیلومتر است، ایران از دو طریق میتوان پایگاه استراتژیک آمریکا در اقیانوس هند را در تیررس موشکهایش قرار داد؛ نخست کاهش وزن 500 تا 1500 کیلوگرمی سر جنگی موشکهای قدر، عماد، سجیل و خرمشهر که در این ویدیو به آنها پرداخته میشود؛ دوم شلیک از طریق سکوهای نصب شده بر روی شناورهای نظامی. جزئیات را میبینید.
پیام عالی ترین مقام نظامی ایران از نقطهای معنادار
پیام سرلشکر باقری فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح از تخت جمشید برای مردم ایران را میبینید و میشنوید.
متیو بان، استاد سیاستگذاری عمومی دانشگاه هاروارد و پژوهشگر ارشد پروژه مدیریت اتم، مراحل ساخت سلاح هستهای را تشریح میکند. او مسیرهای دستیابی به پلوتونیوم و اورانیوم با غنای تسلیحاتی را بهطور دقیق شرح میدهد؛ از جمله چگونگی استفاده کشورها از راکتورها، بازفرآوری شیمیایی و تأسیسات غنیسازی برای تولید این مواد. همچنین تفاوتهای فنی، چالشها و ریسکهای اشاعهای هرکدام از این مسیرها را بررسی میکند. برای مثال، او توضیح میدهد که اگر حتی اندکی عدم تعادل در جرم سانتریفیوژ وجود داشته باشد، این عدم تعادل در سرعتهای بسیار بالا میتواند منجر به تخریب کامل دستگاه شود. او همچنین به ماجرای کشف سانتریفیوژهای شبکه عبدالقدیر خان در لیبی اشاره میکند و میگوید یکی از همکارانش در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، که متخصص سانتریفیوژ بود، پس از بررسی روتورهای آنها عنوان کرد: «نخستین کاری که کردم این بود که با دست خالی روتورها را لمس کردم، زیرا چربی طبیعی دست من بهقدری است که هرچقدر هم آنها را تمیز کنند، دیگر نمیتوان از آنها در سانتریفیوژ استفاده کرد.» این اقدام ساده، اما دقیق، نشاندهنده حساسیت شدید تجهیزات سانتریفیوژ به آلودگیهای بسیار جزئی و میزان دشواری استفاده از آنها در برنامههای واقعی هستهای است. برای آشنایی دقیقتر با این دو مسیر اصلی ساخت سلاح هستهای و پیچیدگیهای فنی آن، ویدیوی کامل را با زیرنویس اختصاصی تابناک تماشا کنید.
آواز آرمان امیدی خوش صداترین شرکت کننده عصرجدید پس از کما
آرمان امیدی خوش صداترین شرکت کننده عصر جدید پس از تصادفی که منجر به فوت خواهر و دامادشان نیز شد، در کما با درجه هوشیاری پنج رفته بود و با تلاش پزشکیان و مشیت پروردگار نجات یافت. آرمان حالا در تلویزیون استانی خوزستان حضور یافته و آوازی خواند که در تابناک میبینید و میشنوید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.