بازار طلا و سکه در حالی معاملات امروز را آغاز میکند که روز دوشنبه با نوسانات قابل توجهی همراه بود. روز دوشنبه، قیمت طلا و سکه به دلیل افت قیمت طلای جهانی و همچنین تغییرات در بازارهای جهانی، روند متوازنی را تجربه نکرد. بهرغم افزایش نرخ دلار، بازار طلا و سکه با کاهش حباب مواجه شد و همین موضوع کاهش هیجان در معاملات را نشان داد.
به گزارش تابناک به نقل از اقتصادنیوز، قیمت سکه امامی هم معاملات روز گذشته را با نوسان مثبت آغاز کرد و با ادامه روند صعودی، به سطح 98 میلیون و 200 هزار تومان رسید. اما این پایان کار نبود و ارزش این فلز گرانبهای داخلی، دو کانال پایین آمد و در 96 میلیون و 800 هزار تومان به کار خود پایان داد.
همچنین قیمت نیم سکه و ربع سکه به ترتیب به 61 میلیون و 900 هزار تومان و 32 میلیون و 800 هزار تومان رسید و سکه گرمی در محدوده 15 میلیون تومان قیمتگذاری شد.
بررسیها حاکی از آن بود که اصلاح قیمت طلای جهانی و افزایش ساعات معاملاتی صندوقهای طلا موجب کاهش نوسانات شد؛ به طوری که حتی با وجود رشد دلار، قیمت طلای آب شده کاهش پیدا کرد. به گفته معاملهگران، تقاضا برای خرید مصنوعات طلا در سطح پایینی قرار دارد و مبادلات محدود میان فعالان بازار فلز زرد باعث افزایش حباب سکه شده است.
با این حال، قیمت طلای جهانی معاملات دوشنبه را در سطح 3030 دلار آغاز کرد و در ادامه، نوسانات قیمت در محدوده 3030 دلار و 3020 دلار ادامه داشت و در نهایت، عصر روز گذشته، طلا کانال 3000 دلار را از دست داد و تا مرز 2986 دلار پایین آمد. قیمت این فلز زرد در لحظه نگارش این گزارش در سطح 2998 دلار قرار گرفت.
معاملات طلای آبشده هم روز دوشنبه با نرخ 34 میلیون و 799 هزار تومان آغاز شد، اما در ادامه با روند نزولی تا محدوده 34 میلیون و 560 هزار تومان کاهش یافت و سپس تا سطح 34 میلیون و 669 هزار تومان بالا رفت. قیمت طلای آبشده در لحظه نگارش این گزارش به 33 میلیون و 989 هزار تومان رسیده است.
ارزش هر گرم طلای 18 عیار هم روز گذشته به هفت میلیون و 855 هزار تومان رسید.
یکی از موضوعات برجسته در روز دوشنبه، افزایش ساعات کاری صندوقهای طلای بورسی تا ساعت 18 بود. تحلیلگران معتقدند این اقدام موجب چندین اتفاق در بازار داخلی شده است. نخست آنکه افزایش ساعت معاملات صندوقهای طلا نوسانات بازار آزاد سکه و طلا را تحت تأثیر قرار داده و نوسانگیران را به سمت صندوقهای طلا سوق داده است؛ چرا که روز دوشنبه ورود سرمایه به صندوقهای طلا افزایش یافت؛ موضوعی که بهنوعی تأییدی بر تأثیر افزایش ساعات کاری بود.
برخی از معاملهگران بر این باورند که در کنار افزایش ساعات کاری صندوقها، خبر افزایش مالیات بر ارزش افزوده طلا هم موجب شده تا نقدینگی به سمت صندوقهای طلا حرکت کند. این گروه معتقدند افزایش مالیات منجر به کاهش فروش طلای زینتی و در نتیجه افزایش جذابیت سرمایهگذاری در صندوقهای طلا شده است.
همچنین افزایش ساعات کاری صندوقها باعث شده تا این صندوقها انطباق بیشتری با بازار طلای جهانی پیدا کنند. بازگشایی بورس نیویورک که حوالی ساعت 17 به وقت محلی صورت میگیرد، نقش مهمی در تعیین قیمت طلا دارد و با افزایش ساعت کاری، تأثیرپذیری معاملات صندوقها از بازارهای جهانی افزایش یافته است.
در همین راستا، صندوقهای طلا روز دوشنبه را ابتدا مانند بازار طلا و سکه با روند مثبتی آغاز کردند، اما با بازگشایی بورس نیویورک و کاهش قیمت طلای جهانی به زیر 3000 دلار، به مسیر نزولی کشیده شدند و به زیر نرخ بازگشایی رسیدند.
با این همه، بررسی ها از تحلیلهای فنی نشان میدهد سطح حمایتی طلای جهانی در محدوده 2980 دلار قرار دارد و تحلیلگران معتقدند اگر این سطح حفظ شود، طلا میتواند به روند صعودی خود امیدوار باشد، اما در صورت شکست این محدوده، روند کاهشی ادامه خواهد یافت. از سوی دیگر مرز مقاومتی طلای جهانی در محدوده 3050 دلار تعیین شده است و عبور از این سطح میتواند به تقویت شانس صعود قیمت منجر شود.
همچنین تحلیلگران بازار طلا بر این باورند که حمایت کلیدی طلای آبشده در محدوده 33 میلیون و 800 هزار تومان قرار دارد و در صورت شکسته شدن این سطح، احتمال کاهش قیمت تا 33 میلیون و 500 هزار تومان وجود دارد، اما از سوی دیگر محدوده مقاومتی مهم بین 34 میلیون و 700 هزار تومان تا 35 میلیون تومان تعیین شده و عبور از این محدوده میتواند منجر به حرکت قیمت به سمت 35 میلیون و 500 هزار تومان شود.
فعالان بازار سکه هم معتقدند حمایت کلیدی سکه امامی در محدوده 95 میلیون و 500 هزار تومان قرار دارد و شکست این سطح میتواند باعث کاهش قیمت تا 94 میلیون تومان شود، اما از سوی دیگر مقاومت اصلی در محدوده 98 میلیون و 900 هزار تومان تا 99 میلیون و 300 هزار تومان قرار گرفته و عبور از این محدوده میتواند قیمت سکه امامی را به سمت 100 میلیون تومان سوق دهد.
در نهایت، معاملهگران بازار طلا و ارز همچنان به دنبال اخبار جدید از مذاکرات سیاسی هستند، اما روز دوشنبه سیگنال مشخصی دریافت نکردند و در نهایت شامگاه دوشنبه ادعای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره مذاکره مستقیم مورد توجه قرار گرفت؛ موضوعی که واکنش سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران را در پی داشت. به گفته عراقچی، مذاکره ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و با میانجیگری عمان انجام خواهد شد.
با این حال، کارشناسان اقتصادی و معاملهگران بازار طلا و ارز معتقدند که ادامه بلاتکلیفی سیاسی و عدم قطعیت در مذاکرات میتواند موجب افزایش نوسانات قیمتها شود و انتظارات تورمی را بیش از پیش تقویت کند؛ امری که در نهایت میتواند به رشد نرخ دلار و سایر ارزهای مهم منجر شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.