تابناک بررسی می کند؛

دود قصور مسئولان در چشم معدنکاران سمنانی/ باز هم حادثه ای دیگر ...

حادثه‌ای دیگر در معادن دامغان باعث مرگ هفت نفر شد که شباهت‌هایی با حوادث معدنی ناشی از انفجار گاز متان دارد، اما مسئولان با وجودی که همواره فعالان بخش معدن بر لزوم توجه بیشتر به ایمنی معادن و رعایت استاندارد‌ها تاکید دارند، اما در خواب غفلت به سر می‌برند.
کد خبر: ۱۲۹۸۲۷۹
|
۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۰ 09 April 2025
|
4199 بازدید
|
۴

باوجودی که سال گذشته کلکسیونی از حوادث معدنی فاجعه بار را ازسر گذراندیم که مرگبارترین آن حادثه طبس با ۵۲ نفر و معدنجو با ۴۴ نفر تلفات داشتیم، اما همچنان درس عبرتی برای مسئولان و معدن داران نشده و تکرار سریال تراژدی معادن خیال پایان گرفتن ندارد و عزمی برای تجهیزشدن وایمنی بیشتر معادن وجود ندارد. 
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ بود که خبر گازگرفتگی در معدن «جواهر زغال» روستای مهماندویه در ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهر دامغان، به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر استان و اورژانس سمنان اعلام شد و دراین خصوص مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور نیز در گزارش خود، مرگ ۷ معدنچی در دامغان را تأیید کرد این درحالی است که این معدن در نظارت فنی پایان سال ۱۴۰۳ به دلیل نقص، اخطار یک ماهه در تاریخ ۲۹ بهمن‌ماه همان سال به بهره‌بردار ابلاغ شده بود.
 
درخصوص علت حادثه معدن «جواهر زغال» دلایل و احتمالات زیادی مطرح است برای مثال کمبود اکسیژن و نشت احتمالی گاز زغال سنگ از دلایل احتمالی این حادثه بیان شده است، اما بررسی‌های دقیق‌تر توسط پزشکی قانونی درحال انجام است. اما برخی منابع دیگر از خطای فردی و اشتباه محاسباتی به عنوان علت اولیه یادکرده‌اند. 
 
حادثه معدن « جواهر زغال» روستای مهماندویه دامغان بار دیگر ثابت کرد که هنوز ضعف‌های جدی در موضوع ایمنی معادن، تجهیزات ناکافی و نبود نظارت کافی استفاده از تجهیزات قدیمی و عدم رعایت استاندارد‌های ایمنی، جان بسیاری از معدن کاران را تهدید می‌کند. 
 
نکته مهم این است که این تونل که درآن حادثه رخ داده است مدت‌ها بدون استفاده بوده است و کارفرما با پیمانکاری برای ازسرگیری فعالیت معدنی دراین تونل قرارداد بسته بود، اما پیمانکار بدون اطلاع کارفرما وارد معدن شده است و منجربه حادثه شده است. 
 
عامل مرگ کارگران معدن ...
 
برخی از تیم‌های کارشناسی انباشت گاز‌های سمی و قابل اشتعال در تونل‌ها را عامل اصلی انفجار و مرگ کارگران اعلام کرده‌اند و برخی دیگر نبود سیستم‌های تهویه و عدم اعلام خطر مناسب در معدن را از دیگر عوامل تشدید کننده این حادثه می‌دانند. 
 
به نظر می‌رسد باتوجه به اطلاعات موجود، حادثه معدن مهماندویه دامغان به دلیل نشت گاز زغال سنگ و کمبود اکسیژن رخ داده است که شباهت‌هایی با حوادث معدنی ناشی از انفجار گاز متان دارد؛ چراکه در معادن زغال سنگ گاز متان به طور طبیعی در لایه‌های زغال سنگ محبوس بوده و درهنگام استخراج آزاد می‌شود و تجمع این گاز در فضا‌های بسته معدن و مخلوط شدن آن با هوا در یک محدوده غلظت می‌تواند خطرآفرین شده و با کوچکترین جرقه‌ای منفجر شود. 
 
سایه مرگ بر سر معادن ایران؟
 
حادثه معدن طزره درشهریور ۱۴۰۲ نیز به دلیل بازشدن ناگهانی کیسه گاز، انتشارگاز، ایجاد جرقه و انفجار رخ داد و درنهایت منجر به تولید حجم عظیمی از مونوکسیدکربن شد که متاسفانه ۶ نفر از معدن کاران جان خود را ازدست دادند. 
 
حادثه معدن مهماندویه دامغان مشابه نشت گاز متان در معدنجو شد که منجر به انفجار و مرگ ۵۲ معدنکار شد که گذشته از خسارات جانی خسارات مالی قابل توجهی به زیرساخت ها مانند توقف تولید، آسیب به تجهیزات و تونل‌ها شد.
 
به گزارش تابناک، با آنکه سال ۱۴۰۳ یکی از بدترین سال‌ها برای بخش معدن بود که مشکلاتی مانند کمبود برق و گاز نیز به چالش‌های این حوزه دامن زد اما همچنان حوادث معدنی رکورد خود را حفظ کرده اند این درحالی است که همواره فعالان بخش معدن بر لزوم توجه بیشتر به ایمنی معادن و رعایت استاندارد‌ها تاکید دارند . 
اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
France
|
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
بعضی قبول ندارند کشور در چه وضعیتی است !
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
معدنکاران مگه آقازاده هستند صدایشان به جای برسد این بلاها چرا سراغ آقا زاده ها
این مملکت و مفتخور های نمیرود ؟
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
با سلام
خیلی باید ساده و خوش بین باشیم که معادن مطابق با استانداردهای روز دنیا در حال کار کردن باشند .چونکه ما متاسفانه نظارت دقیق یا اجرای قانون محکمی نداریم و از این دسته حوادث همیشه و همه جا در تمام صنایع داریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
این همه دانشکده معدن داریم تو کشور با کلی استاد پر ادعا ، یعنی نمیتونن راه حل بدن تا کسی جانش رو تو معدن از دست نده. چرا برای حفاری از ربات استفاده نمی کنن.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت