مدیرعامل توانیر با اعلام اینکه برآورد شده که تغییر ساعت حدود یک درصد و یا بیشتراز آن در اوج بار شبانه تاثیرگذار است، از تصمیم دولت برای تغییر ساعت رسمی خبر داد.
به گزارش تابناک؛ باز هم طرحی جدید برای تغییر ساعت. و این بار دولت پزشکیان آماده ارائه لایحه در این باره است.
موافقان تغییر ساعت میگویند تغییر ساعت به هماهنگی با جهان کمک میکند و در تابستانهای گرم، مصرف برق را کم میکند. آنها به تجربه دهه ۱۳۷۰ اشاره میکنند که ظاهراً نتیجه داده بود.
اما مخالفان حرف دیگری دارند: «ناترازی انرژی ما ربطی به ساعت ندارد؛ مشکل در تولید و مدیریت است.» آنها میگویند این تغییر فقط ساعت خواب و کار مردم را به هم میریزد و در عمل، صرفهجویی ناچیز است. مثلاً در زمستان، صبحهای تاریکتر باعث مصرف بیشتر برق برای گرمایش میشود و این چرخه ناترازی را بدتر میکند.
یک بار برای همیشه
در نهایت بالاخره باید تصمیمی جامع، کامل و همیشگی برای مسئله تغییر ساعت رسمی یا عدم تغییر آن در ایران اتخاذ شود.
سالهاست که تغییرات مداوم در قوانین این حوزه، نه تنها به سردرگمی و اختلال در برنامههای روزمره مردم منجر شده، بلکه اعتماد عمومی به ثبات تصمیمگیریهای کلان را نیز کاهش داده است.
تغییر ساعت رسمی، چه به منظور صرفهجویی در انرژی و چه برای هماهنگی با استانداردهای جهانی، نیازمند بررسیهای دقیق و کارشناسی است. اما بیش از هر چیز، آنچه اهمیت دارد، اتخاذ یک سیاست پایدار و بلندمدت است که از نوسانات مکرر جلوگیری کند و به جای ایجاد ابهام، به بهبود کیفیت زندگی و مدیریت منابع کشور بینجامد. بدون چنین تصمیمی، هر تغییر یا عدم تغییری تنها به افزایش سردرگمی و بیثباتی دامن خواهد زد.
در ایران، تغییر مداوم قوانین این حوزه است که بیش از تغییر یا عدم تغییر ساعت باعث اختلال و سردرگمی است. ضمن اینکه در نهایت، این مدیریت و تدبیر ماست که مشکلات را حل میکند نه ساعت و تغییر یا تثبیت آن.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.