در زیر تمامی آدرسها و اطلاعات ارتباطی مهم با کنسولگری ایران در دبی را ذکر میکنیم. افرادی که مایلند اقامت دبی با خرید ملک را به دست بیاورند، باید در زمینه ارائه و تأیید مدارک پروسه مهاجرت، با کنسولگری ایران در دبی در ارتباط باشند.
·سفیر ایران در کشور امارات، جناب آقای رضا عامری هستند، اما سرکنسول ایران در کنسولگری دبی، آقای محمد
سلیمانی هستند.
·نشانی کنسولگری ایران در دبی:
دبی، منطقه جمیرا ۱، خیابان الوصل، پلاک ۲۵۶
·ساعت کاری سفارت ایران در دبی:
ساعت مراجعه حضوری به کنسولگری ایران در دبی در روزهای کاری دوشنبه الی پنجشنبه، بین ۸ صبح تا ۱۲ ظهر و در روزهای جمعه بین ۸ صبح تا ۱۱ ظهر است.
نکته: اگر میخواهید در شهر ابوظبی به سفارت ایران مراجعه کنید، میتوانید در روزهای دوشنبه الی پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ و در روزهای جمعه از ساعت ۹ تا ۱۲ مراجعه حضوری داشته باشید.
·راههای ارتباط غیرحضوری با کنسولگری ایران در دبی:
·آدرس ایمیل کنسولگری ایران در دبی: iranconsulate.dxb@mfa.gov.ir
·آدرس وبسایت کنسولگری ایران در دبی: www.dubai.mfa.ir یا dubai.mfa.gov.ir
·(این وبسایت رسمی شامل اخبار، اطلاعیهها و پنلهای کاربری مهم است و یک راه ارتباطی مؤثر به شمار میرود.)
·آدرس کانال تلگرامی کنسولگری ایران در دبی: https://t.me/iranianconsulatedubai
·پاسخگویی تلگرامی کنسولگری ایران در دبی: @IranConsulateDXB
·شماره تلفن کنسولگری ایران در دبی: +9714-3444717
·شماره نمابر (فکس): +9714-3449499
·شماره تلفن بخش کنسولی: +9714-3444976
نکته: توجه داشته باشید که جهت برقراری ارتباط تلفنی با بخش ویزا و تأیید مدارک، باید پس از شمارهگیری و انتخاب زبان انگلیسی، کلید ۱ را فشار دهید.
شاید برای شما نیز کمی عجیب باشد که چطور ایران یک دفتر نمایندگی در ابوظبی و یک دفتر دیگر در دبی دارد؟ مگر اینگونه نیست که کشورها مجازند تنها یک سفارتخانه در کشور دیگر برپا کنند؟
پاسخ این سؤال به بررسی تفاوتهای بین سفارت و سرکنسولگری مربوط میشود. هر دو نهادهایی دیپلماتیک هستند اما وظایف و نقشهای متفاوتی دارند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
سفارتخانه
·سفارتخانه نمایندگی اصلی ایران در امارات بوده و در پایتخت این کشور، یعنی شهر ابوظبی قرار دارد.
·وظیفه اصلی سفارت ایران در ابوظبی، مدیریت روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور است و شخص سفیر، یک مقام سیاسی مسئول محسوب میشود.
·سفیر، نماینده رسمی رئیس دولت ایران در امارات محسوب میشود و بالاترین مقام دیپلماتیک را دارد. به عنوان مثال، چنانچه تنشی بین دو کشور ایجاد شود، سفیر ایران فراخوانده خواهد شد، نه سرکنسول.
سرکنسولگری
·سرکنسولگریها دفاتر کوچکتری هستند که به جای پایتخت، معمولاً در شهرهای مهم تجاری یا پرجمعیت کشور میزبان دایر میشوند. به عنوان مثال، سرکنسولگری ایران در امارات، در شهر دبی قرار گرفته است.
·وظیفه اصلی سرکنسولگریها، ارائه خدمات کنسولی به شهروندان کشور خود در کشور میزبان است. به عنوان مثال، وظیفه صدور ویزا، ارائه کمکهای حقوقی و اداری، تسهیل روابط تجاری و غیره بر عهده سرکنسولگری ایران در دبی است، نه سفارتخانه.
از آنجایی که قلب اقتصادی و تجاری امارات، شهر دبی است، سرکنسولگری ایران در شهر دبی تأسیس شده تا بهتر بتواند خدمات تسهیلگر خود در زمینه ارتباطات تجاری بین ایران و امارات را به تاجران و سرمایهگذاران ایرانی ارائه کند. از طرف دیگر، تعداد ایرانیان دبی بسیار بیشتر از ابوظبی است و این جمعیت به دریافت خدمات گوناگونی نیاز دارند که بهتر است در شهر خودشان در دسترسشان قرار داشته باشد.
چنانچه قصد دارید از طریق خرید ملک، سرمایهگذاری، کاری یا تحصیلی به دبی مهاجرت کنید، باید امور مربوط به صدور ویزا و اقامت را از طریق سرکنسولگری ایران در دبی پیگیری نمایید و مدارک خود را برای این نهاد ارسال کنید. مسئول ارائه خدمات کنسولی، اعم از سرویسهای مهاجرتی به ایرانیان مقیم یا متقاضی اقامت در شهرهای مهمی همچون دبی، تنها سرکنسولگری است که خدماتی نظیر صدور و تمدید ویزا و غیره را انجام میدهد.
این نهاد دیپلماتیک مسئول رسیدگی به امور زیر است:
·صدور و تمدید گذرنامه
·صدور پاسپورت جدید (در صورت مفقود شدن پاسپورت قبلی)
·تعویض پاسپورتهای آسیبدیده
·ثبت گواهی تولد، ازدواج و طلاق در دبی
·صدور گواهی فوت
·صدور ویزا برای افراد غیرایرانی که قصد ورود به ایران را دارند
·تأیید و قانونی کردن مدارک رسمی
·صدور گواهیهای مرتبط با امور تحصیلی
·تأیید مدارک تحصیلی
·صدور وکالتنامههای قانونی
·ارائه گواهی عدم سوءپیشینه
اغلب امور مهاجران و بیشتر خدماتی که مورد انتظار شهروندان است، توسط سرکنسولگری ایران در دبی انجام میشوند. در این میان شاید برای شما سؤال پیش بیاید که پس وظایف و مسئولیتهای سفارتخانه چیست؟ در چه شرایطی ممکن است یک شهروند ایرانی در امارات به خدمات سفارتخانه نیاز پیدا کند؟
بهصورت کلی، تنها در شرایط زیر ممکن است به خدمات سفارتخانه ایران در ابوظبی نیاز پیدا کنید:
·مسئول رسیدگی به امور سیاسی و دیپلماتیک، سفارت است. چنانچه موضوعی مرتبط با این مسائل پیش آمده باشد، مسئول رسیدگی به پرونده شما، سفارت خواهد بود.
·چنانچه نیاز به هماهنگی با مقامات اماراتی باشد یا مشکلات حقوقی پیچیدهای در سطح ملی به وجود آمده باشد، مسئولیت مدیریت روابط با سفارت خواهد بود.
·برای دریافت بعضی از مدارک رسمی که به تأیید بالاترین مقام دیپلماتیک نیاز دارند، فقط باید به سفارت مراجعه کنید، زیرا تنها نهاد قانونی است که میتواند اینگونه مدارک را صادر نماید.
·چنانچه نیاز به ارتباط مستقیم با وزارت امور خارجه ایران یا دیگر نهادهای دولتی باشد، سفارت وظیفه واسطهگری را بر عهده خواهد گرفت.
از آنجایی که اغلب خدمات روزمره و مربوط به عموم مردم در کنسولگری ایران در شهر دبی انجام میپذیرد، باور رایج بر این است که سفارت ایران در دبی قرار دارد. این تعبیر گرچه چندان اشتباه نیست اما دقیق هم نخواهد بود. برای انجام تمامی امور مهاجرتی یا خدمات شهروندی مختص ایرانیهای مقیم یا متقاضی حضور در دبی و دیگر شهرهای امارات، باید بهصورت حضوری یا غیرحضوری، با سرکنسولگری ایران در دبی ارتباط برقرار نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی/
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.