نقش آقای گانچف در بدرقه تلخ دو طلایی المپیک/ سیاهی‌های پشتِ‌ دنیای رنگی دو تابعیتی‌های کشتی

دو طلایی کشتی بلغارستان در المپیک ۲۰۲۴ پاریس که روس‌تبار هستند و تابعیت این کشور را گرفته‌اند، حالا با مشکلی مواجه شده‌اند که چه بسا المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس را از دست بدهند.
کد خبر: ۱۲۹۹۸۸۶
|
۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹ 19 April 2025
|
10648 بازدید
|
۴

نقش آقای گانچف در بدرقه تلخ ۲ طلایی المپیک/ سیاهی‌های پشتِ‌ دنیای رنگی دو تابعیتی‌های کشتی

این روز‌ها اخبار عجیبی از کشتی بلغارستان شنیده می‌شود، احتمال اینکه یک کشور کشتی‌گیرانی با تابعیت متفاوت به خدمت بگیرد و در المپیک جفت شش بیاورد بسیار ضعیف است، اما این اتفاق برای بلغار‌ها در پاریس ۲۰۲۴ رخ داد و حالا آنها حامل بدترین خبر ممکن برای دو طلایی خود هستند.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، این روز‌ها کشتی جهان اتفاقات عجیب زیادی را به چشم دید، از رفتار زشت و زننده رئیس فدراسیون کشتی روسیه با چرمن والی‌یف در سکوی ۷۴ کیلوگرم قهرمانی اروپا و توزیع دو طلا در وزن ۷۲ کیلوگرم کشتی فرنگی اروپایی تا خداحافظی تلخ بلغار‌ها با سمن نوویکوف و ماگومد رمضانوف!

البته که این خبر از سوی فدراسیون کشتی بلغارستان اعلام شده، اما هنوز تصور بر این است که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. چون اگر قرار به قطع همکاری بلغار‌ها با دو قهرمان دو تابعیتی‌شان باشد، نوویکوف و رمضانوف به مدت ۳ سال از کشتی دور خواهند شد، اجازه مسابقه نخواهند داشت و شاید این موضوع به خداحافظی رمضانوفِ ۳۰ ساله با دنیای قهرمانی همراه شود.

به همین دلیل همچنان پرونده ۲ قهرمان المپیک بلغار‌ها باز است، هرچند آنها با دو سرمربی خارجی خود در آزاد و فرنگی خداحافظی کرده‌اند. اما چه اتفاقی در کشتی بلغارستان رخ داد که آنها اینطور چوب حراج به داشته‎‌های وارداتی خود زده و می‌خواهند دو قهرمان المپیک اخیر خود را کنار بگذارند؟

چند ماه قبل خانم استانکا زلاتوا به عنوان رئیس جدید فدراسیون کشتی بلغارستان انتخاب شد و این مسئله تغییرات زیادی در سازوکار کشتی این کشور ایجاد کرد. تا پیش از المپیک، شخص متمولی به نام آقای گریشا گانچف اسپانسر کشتی بلغارستان بود.

او عاشق کشتی بوده و حمایت مالی فوق‌العاده‌ای از کشتی کشورش داشت، شبیه به چیزی که اکنون در کشور خودمان نیز شاهدیم، چراکه بودجه دولتی هرگز کفاف رشته‌ای را که در طول سال تورنمنت‌های متعدد و مسابقات رسمی در دو رشته آزاد و فرنگی و در رده‌های سنی نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان دارد، نمی‌دهد.

در ایران نیز، علیرضا دبیر بخش اندکی از هزینه‌های کشتی را با بودجه سازمان ورزش و کمیته ملی‌‍ المپیک تأمین می‌کند و بخش زیادی از هزینه‌ها، از سوی حامیان مالیِ علاقمند به کشتی که دبیر آنها را جذب می‌کند، حاصل می‌شود.

گریشا گانچفِ میلیونر، بعد از حضور خانم زلاتوا دیگر جایگاهی در فدراسیون نداشت و طبیعتاً دیگر امکان هزینه‌هایی که قبلاً به راحتی در کشتی بلغارستان صورت می‌گرفت، ممکن نبود؛ بنابراین خانم رئیس فدراسیون، تا مسابقات قهرمانی اروپا بازه زمانی تعریف کرد که باید کشتی کشورش توسط بومی‌ها در بخش مربیگری و کشتی‌گیری به کار ادامه دهد؛ بنابراین بعد از مسابقات قهرمانی اروپا با وجودی که بلغارستان در هر دو رشته عملکرد موفقی داشت، اما هر دو سرمربی آزاد و فرنگی آنها که خارجی بودند، به همکاری خود با بلغار‌ها خاتمه دادند و مربیان بلغاری جای‌شان را گرفتند.

در همین راستا فدراسیون کشتی بلغارستان به چند قهرمان دو تابعیتی خود نیز اعلام کرده‌‍ که آنها را نمی‌خواهد، اما این مسئله در خصوص کشتی‌گیران به سادگی مسئله مربیان نیست. چراکه طبق قوانین مربوط به ترانسفر کشتی‌گیران، هر کشتی‌گیری در طول دوران قهرمانی خود، یک بار می‌تواند تغییر تابعیت دهد و برای بازگشت به تابعیت مبدا، سه سال از شرکت در مسابقات دور خواهد شد.

مدال‌آور بودن یا نبودن یک قهرمان در مسابقات المپیک و جهانی و قاره‌ای، تأثیری در میزان سال‌های دوری از مسابقات برای دو تابعیتی‌ها ندارد و صرفاً در رقم ترانسفر آنها تأثیرگذار است.

نقش آقای گانچف در بدرقه تلخ ۲ طلایی المپیک/ سیاهی‌های پشتِ‌ دنیای رنگی دو تابعیتی‌های کشتی

حالا سمن نوویکوف قهرمان ۸۷ کیلوگرم المپیک ۲۰۲۴ پاریس که اصالتی اوکراینی دارد و در فینال المپیک اخیر، علیرضا مُهمدی را برد و برای بلغار‌ها طلای المپیک گرفت و همچنین ماگومد رمضانوف که فینال ۸۶ کیلوگرم المپیک ۲۰۲۴ را از حسن یزدانی برد و طلای این وزن را از آن خود کرد، در آستانه بدترین و سخت‌ترین اتفاق زندگی ورزشی خود هستند.

اگر بلغارستان آنها را کنار بگذارد و بخواهد از کشتی‌گیرانی که پدر و مادری بلغاری دارند، استفاده کند، آن وقت این دو نفر به مدت سه سال از کشتی دور خواهند شد و اجازه مسابقه ندارند.

هر دو نفر نیز در مسابقات قهرمانی اروپا برای بلغارستان روی تشک رفته و مدال گرفتند. نوویکوف که چندی قبل در تورنمنت رنکینگ‌دار مغلوب علیرضا مُهمدی شد، فینال کشتی فرنگی قهرمانی اروپا را به دیوید لوسونچی مجار باخت، اما ماگومد رمضانوف قهرمان کشتی آزاد اروپا شد.

یک موضوع در این بین در میان است و آن اینکه روس‌ها در این سال‌ها مهره مطمئنی در ۸۶ کیلوگرم نداشتند و رقابت اصلی برای طلای این وزن، بین حسن یزدانی و دیوید تیلور آمریکایی بوده، اگر ماگومد رمضانوف به کشور مبدا (روسیه) برمی‌گشت، شاید بتواند تا المپیک ۲۰۲۸ آمریکا برای آنها مدال بیاورد، اما مسئله این است که آخرین قوانین مربوط به ترانسفر کشتی‌گیران، همزمان با مسابقات جهانی ۲۰۲۴ آلبانی، در تیرانا به‌روز شده و همچنان کشتی‌گیری که بخواهد به تابعیت مبدا برگردد چند سال محروم از مسابقه خواهد بود.

در عین حال هم کیست که نداند، رکن اصلی تصمیم‌گیرنده در اتحادیه جهانی، روس‌ها هستند که مامیاشویلی در آن وضعیت و روی سکوی اهدای مدال وزن ۷۴ کیلوگرم قهرمانی اروپا، به راحتی چرمن والی‌یف روس تبار با تابعیت آلبانی را به خیانت متهم کرده و در ادامه نیز با هم درگیری لفظی شدید پیدا می‌کنند، اما بعید به نظر می‌رسد که این مسئله محرومیت و یا برخوردی از سوی UWW با رئیس فدراسیون کشتی روسیه و نایب رئیس اتحادیه جهانی داشته باشد.

نقش آقای گانچف در بدرقه تلخ ۲ طلایی المپیک/ سیاهی‌های پشتِ‌ دنیای رنگی دو تابعیتی‌های کشتی

در واقع قوانین همیشه می‌توانند تغییر کنند، اگر زور شخص بالاتر از آن باشد! و در کشتی، زور روس‌ها همیشه بالاتر بوده است. مگر آن اتفاق عجیب در حین برگزاری مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی رخ نداد و افتضاح تکرار قرعه‌کشی رخ نداد؟ در آلبانی، قرعه‌کشی اوزان دهگانه کشتی آزاد به انجام رسید، اما به بهانه اینکه رنکینگ‌ها در آن لحاظ نشده، بار دیگر قرعه‌کشی اتفاق افتاد و قرعه‌ها تغییر کرد.

موضوع دیگر هم، مسئله شهروندی کشتی‌گیرانی است که با تابعیت جدید برای یک کشور روی تشک می‌روند. اکنون رمضانوف و نوویکوف شهروند بلغارستان هستند و بلغار‌ها چطور می‌توانند مانع از حضور دو شهروند در مسابقات انتخابی خود شوند؟

مگر آنکه این قانون گذاشته شود که صرفاً ورزشکارانی که از پدر و مادری بلغار متولد شده‌اند، در مسابقات شرکت کنند، اما حقوق شهروندی رمضانوف و نوویکوف در بلغارستان چه می‌شود؟

شاید مطرح شدن موضوع کنار گذاشتن دو قهرمان المپیک ۲۰۲۴ پاریس، اساساً برای کاهش جوایز و حقوق آنها در قرارداد ابتدایی با فدراسیون کشتی بلغارستان باشد، اگر هم چنین نباشد و بلغارستان واقعاً بخواهد این دو کشتی‌گیر شاخص را کنار بگذارد و آنها سه سال از شرکت در مسابقات دور باشند، مسئله برای کشتی جهان که رفته رفته به سمت افول ستاره‌هایش می‌رود و در عین حال اتحادیه جهانی می‌خواهد با تبلیغات بسیار و تمرکز روی چهره‌ها و ستاره‌ها درآمدزایی کند، به یک موضوع حاد تبدیل می‌شود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۰
در اصل باید نوشت دو تابعیتی هایی که روزگارشون سیاه میشه
مسلم
|
Germany
|
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۰
این ظلم به کشتی وکستی گیران است وباعث پایین آمدن سطح کشی میشه
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۰
این داستان رو مامیاشویلی درست کرده... کشتی گیران صادراتی فقط روس هستن.. روسیه از این مسئله بیشتر از هر کشوری ضرر میکرد.. حالا درخ است داده.. و با نفوذی که داره تونست تاثیر بذاره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
کیمیا علیزاده چی می شه؟! حالا که دیگه بلغارستان پول نداره باید ببینه کجا پول می دن بره اونجا.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت