تابناک بررسی کرد

سرنوشت مبهم تسهیلات کلان «بانک کارآفرین»/ یک‌ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان دود شد؟

در حالی که بسیاری از مردم برای دریافت وام‌های خرد از بانک‌ها هفته‌ها در صف می‌مانند، گزارش تازه بانک مرکزی از عملکرد بانک کارآفرین، پرده از پرداخت میلیاردی وام‌هایی برمی‌دارد که نه تنها بازنگشته‌اند، بلکه بسیاری از آنها حالا به وام‌های سوخته تبدیل شده‌اند.
کد خبر: ۱۳۰۱۱۱۳
|
۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰ 25 April 2025
|
2942 بازدید
|
۲

سرنوشت مبهم تسهیلات کلان بانک کارآفرین/ یک‌ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان دود شد؟

جدیدترین گزارش بانک مرکزی از وضعیت تسهیلات و بدهی‌های نظام بانکی در پایان سال ۱۴۰۲، یک‌بار دیگر نشان می‌دهد که بسیاری از بانک‌ها با چالش بدهی‌های غیرجاری و مطالبات معوق مواجه هستند؛ از جمله بانک خصوصی کارآفرین که حالا با اعداد و ارقامی روبروست که نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، بررسی داده‌های منتشرشده از سوی بانک مرکزی حاکی از آن است که بانک کارآفرین طی سال گذشته ۱۴۷ فقره وام کلان به مشتریان عمده خود پرداخت کرده است. مجموع خالص این تسهیلات، به رقم قابل‌توجه ۲ هزار و ۹۷۱ میلیارد تومان می‌رسد. با این حال، تا پایان اسفندماه، از این میزان تسهیلات، مبلغ ۲ هزار و ۲۸۲ میلیارد تومان به عنوان بدهی غیرجاری ثبت شده است، رقمی که بخش اعظم آن از چرخه بازپرداخت خارج شده و به معضل بانکی تبدیل شده است.

مشکوک‌الوصول ها رکورد زد!

نکته نگران‌کننده‌تر اما، مانده مطالبات مشکوک‌الوصول این بانک است که به بیش از یک هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان رسیده؛ رقمی که بر اساس تعاریف رسمی بانک مرکزی، شامل تسهیلاتی می‌شود که بیش از ۱۸ ماه از تاریخ سررسید یا موعد مقرر آن گذشته و همچنان بازپرداخت نشده‌اند. به بیان دیگر، بخشی از این منابع عملاً به عنوان وام‌های سوخت‌شده شناخته می‌شوند، تسهیلاتی که حالا نه تنها بازنگشته‌اند، بلکه بازگرداندن آنها نیز با تردید جدی روبروست.

سرنوشت مبهم تسهیلات کلان بانک کارآفرین/ یک‌ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان دود شد؟  

از میان این تسهیلات کلان، ۷۷ فقره وام با قرارداد یک‌ماهه پرداخت شده‌اند. یعنی وام‌هایی که طبق قواعد بانکی، باید ظرف یک ماه تسویه می‌شدند، اما حالا پس از ماه‌ها، خبری از بازگشت آنها نیست. این سوال مطرح است که مدیران بانک کارآفرین بر چه اساسی، اقدام به اعطای چنین تسهیلات سنگینی کرده‌اند و چرا سازوکاری برای نظارت بر بازپرداخت آنها وجود نداشته است؟

یکی از مصادیق قابل توجه، شرکت پتروتار فراساحل است که از جمله دریافت‌کنندگان وام میلیاردی از بانک کارآفرین بوده، اما امروز نه نشانی از فعالیت این شرکت موجود است و نه تماس‌های تابناک برای یافتن آن راه به جایی برده. بررسی‌ها نشان داد شماره تماس ثبت‌شده این شرکت به هلدینگ «پدیده شیمی پایدار» می‌رسد که هیچ ارتباطی با شرکت وام‌گیرنده ندارد. این پرسش همچنان بی‌پاسخ مانده که تسهیلات پرداختی به چنین شرکت‌هایی، چگونه و بر اساس چه مکانیسمی اعطا شده‌اند؟

در نقطه مقابل، وضعیت مشتریان خرد بانک کارآفرین نیز تناقض با عملکرد این بانک در تسهیلات‌دهی به مشتریان بزرگ دارد. بسیاری از متقاضیان وام‌های کوچک، ماه‌هاست که در صف دریافت تسهیلات قرار دارند و درگیر فرآیند‌های طاقت‌فرسا برای تأمین ضامن و اسناد مالی هستند.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Canada
|
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
واقعا مردم مثبتی داریم. یک چنین سیستم بانکی داریم انوقت یکی که تجربه بازرگانی فرش داره از رم می گوید داریم برای دو تریلیون دلار امکان سرمایه گذاری خارجی ها و امریکایی ها در این سیستم مشعشع اقتصادی بحث می کنیم و ترامپ اصلا برای همین زنبیل داده ویتکاف که عقب نمونه و بعد صدها محقق! و تحلیلگر! جریان اصلی شروع می کنند تحلیل که بله. دنیا منتظر و تشنه سرمایه گذاری در اقتصاد ایران بخصوص سیستم بانکی ایران و علی الخصوص سرمایه گذاری در بانک کار افرین و بانک اینده و... هست. خیلی مردم مثبتی داریم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
تابناک جون خودت میدونی ماهم همچنین خاک بده روش مردم عادی که نگرفتن ازما بهتران و وصلن به اون بالا بالاها
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت