به گزارش تابناک ، طبق قانون فعلی، پرداخت حق پرستاری پس از فوت جانباز قطع میشود، زیرا موضوع پرستاری منتفی است. مبلغ این پرداخت نسبتا بالا و حدود سه برابر حقوق پایه است که امسال نزدیک به ۴۰ میلیون تومان میشود.
اما اخیراً آقای اوحدی مصوبهای از هیئت امنای بنیاد شهید گرفته که بر اساس آن، همسران جانبازان بالای ۷۰ درصد حتی پس از فوت جانباز نیز مشمول دریافت حق پرستاری خواهند بود و این مبلغ تا پایان عمر همسر جانباز حتی در صورت ازدواج مجدد پرداخت میشود. این موضوع چند نکته مهم دارد:
- ایجاد تبعیض بین جانبازان: این مصوبه باعث تبعیض آشکار بین جانبازان بالای ۷۰ درصد و سایر جانبازان با درصدهای کمتر (مثلاً ۵۰، ۶۰، ۶۵ درصد) میشود که اعتراض آنها را به دنبال خواهد داشت ویک تبعیض جدی در این حوزه است که عدالت ارائه خدمات را زیر سؤال میبرد.
- محل تأمین اعتبار: منابع مالی این پرداختها قرار است از محل فروش املاک بنیاد شهید تأمین شود، در حالی که این املاک متعلق به کل جامعه ایثارگری شامل خانوادههای شهدا، همسران شهدا، پدر و مادر شهدا و فرزندان شهدا و دیگر ایثارگران است. فروش این املاک برای پرداخت حق پرستاری گروهی خاص یعنی همان همسران جانبازان بالای هفتاد درصد، نوعی بیعدالتی و تبعیض جدی محسوب میشود.
- مجوز فروش املاک: طبق قانون، فروش املاک بنیاد شهید تنها با مجوز ولی فقیه امکانپذیر است، اما آقای اوحدی با شیوهای که توپ را در زمین رهبری میاندازد، تلاش کرده موضوع را از مسیر قانونی خارج کند و بین رهبری و جامعه جانبازان تقابل ایجاد نماید که خطرناک است. زیرا عملا رهبری حاضر به فروش املاک برای پرداخت به گروه خاصی از جانبازان نخواهند بود.
- جهتگیری بنیاد شهید: عملکرد فعلی بنیاد شهید با حضور آقای اوحدی به گونهای است که این نهاد عملا به «بنیاد جانبازان» تبدیل شده و خدمات آن به نفع یک قشر خاص جهتدهی شده است. برای مثال، جانبازان ویلچری به سرعت خدمات دریافت میکنند، اما خانوادههای شهدا و فرزندان شهدا باید مدتها پیگیر باشند و ممکن است به نتیجه نرسند؛ و شما عملا خدماتی به خانواده شهدا نمیبینید.
لازم به ذکر است که این مصوبه هنوز تصویب و ابلاغ نشده و در حال حاضر در نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ است.
همچنین در صفحه ۶، بند ۲۳ این مصوبه آمده که یک واحد مسکونی در استان البرز به صورت ۵۰ ساله به فردی که جانباز ۷۰ درصد است واگذار شود. این موضوع نیز محل سوال است که چرا فقط این فرد و نه سایر جانبازان؟ اگر امکان واگذاری منزل وجود دارد، چرا به دیگران تعلق نمیگیرد؟ همچنین در متن آمده که بنیاد شهید حق ورود به طرحهای مسکن را ندارد، پس چرا در این مورد استثنا قائل شدهاند؟ این امتیازات ویژه برای یک جانباز در حالی است که سایر شهدا و ایثارگران هیچ سهمی ندارند که خود این موضوع نیز تبعیض و چالشبرانگیز است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.