در نشست خبری مطرح شد؛

آثار هنرمندان ساکن غزه به جشنواره فیلم ۱۰۰ رسیده است/برگزاری جشنواره در پردیس سینمایی ملت

دبیر جشنواره ۱۰۰ در نشست خبری این‌رویداد گفت: در بخش ویژه جشنواره با عنوان فلسطین آزاد، ۶۲۷ اثر ارسال شده که نکته جالب توجه، حضور ۲۲ اثر تولیدشده از هنرمندان ساکن غزه است که به دبیرخانه جشنواره ۱۰۰ رسیده است.
کد خبر: ۱۳۰۲۶۱۹
|
۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۶ 30 April 2025
|
307 بازدید

آثار هنرمندان ساکن غزه به جشنواره فیلم ۱۰۰ رسیده است

به گزارش سرویس فرهنگی تابناک، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ با حضور اصحاب رسانه، دبیر و مدیران این دوره از جشنواره در سالن مرحوم فرج‌الله سلحشور سازمان سینمایی سوره برگزار شد. 

یوسف منصوری دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در دومین نشست خبری این جشنواره گفت: مجموع آثار ارسالی به دبیرخانه دوره چهاردهم جشنواره، ۵ هزار و ۱۴۳ اثر است. این عدد در دوره سیزدهم ۴ هزار و ۵۰۰ اثر بوده که در دوره چهاردهم در مقایسه با دوره قبل ۱۴ درصد افزایش یافته است.

منصوری بیان کرد: در بخش بین‌الملل تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره ۳ هزار و ۱۸ اثر بوده است. این عدد در دوره گذشته ۲ هزار و ۴۲۷ اثر بوده که دوره چهاردهم در مقایسه با دوره قبل در این بخش، ۲۴ درصد رشد داشته است. در دوره سیزدهم جشنواره ۱۰۰، هنرمندان از ۱۲۷ کشور به دبیرخانه جشنواره اثر ارسال کرده بودند که این رقم در دوره چهاردهم با حضور ۱۳۷ کشور، با رشد ۷ درصدی مواجه بوده است.

دبیر جشنواره ۱۰۰ ادامه داد: در بخش ویژه جشنواره با عنوان فلسطین آزاد، ۶۲۷ اثر ارسال شده که نکته جالب توجه، حضور ۲۲ اثر تولیدشده از هنرمندان ساکن غزه است که به دبیرخانه جشنواره ۱۰۰ رسیده است.

منصوری افزود: در بازه‌ای که فراخوان داده شده بود تا انتهای زمان رسیدن آثار، استقبال بیش از حد تصور ما بود. به قول آقای صدرعاملی ایران مهد سینما است و فقط باید این استعدادها را کشف کرد. 

دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ در ادامه گفت: چند فیلم را در بخش بین‌الملل به صورت ویژه حمایت کردیم و آن‌ها را به جشنواره‌های مختلف ارائه کردیم؛ فیلم «رد پا» که در دوره گذشته فیلم برتر جشنواره ۱۰۰ شد، در جشنواره‌های مختلف بین‌المللی حضور یافته، همچنین فیلم «دامجی» در توکیو اتفاق ویژه‌ای برایش رخ داده و چند فیلم دیگر نیز در عرصه بین‌الملل حضور یافته‌اند. این اتفاق را به یاری خدا بعد از جشنواره ۱۰۰ چهاردهم نیز به صورت ویژه‌تر برای آثار ارسالی به جشنواره‌ خواهیم داشت.

منصوری گفت: تلاشمان این است که به صورت پسینی و پس از جشنواره شورایی تشکیل دهیم تا تمام آثاری را که در جشنواره هستند از لحاظ بازاریابی بین‌المللی بررسی کند و جدای از پخش در جشنواره‌های خارجی، در بازارهای بین‌المللی هم آثاری که به جشنواره آمده‌اند را برای عرضه، حمایت کنیم. هر چند شاید قابل قیاس مالی جدی با سینمای داستانی بلند نباشد اما شور و هیجانی که برای فیلم‌سازان و علاقه‌مندان سینما ایجاد می‌کند می‌تواند شروع جالبی باشد. اکران فیلم‌های جشنواره صد، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت در پردیس سینمایی ملت و اختتامیه آن هم ۱۹ اردیبهشت بعد از نماز مغرب و عشا در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی در خیابان سمیه برگزار می‌شود. 

دبیر جشنواره ۱۰۰ با بیان اینکه بیشتر مخاطبان ما جوانان و علاقه‌مندان به سینما و دانشجویان این رشته و کسانی هستند که در پله‌های اول مسیر حرفه‌ای خود قرار دارند افزود: تلاش ما این است که فراتر از صرف پخش فیلم اقدام کنیم. برای دوستانی که در روزهای اکران فیلم‌های جشنواره ۱۰۰ در پردیس ملت هستند مجموعه‌ای را طراحی کرده‌ایم که علاوه بر پخش فیلم‌های رقابتی و خارج از رقابت، در هر سه روز فیلم کوتاه‌های مطرح و تقدیر شده، مجموعه‌ای از مستندهای برتر سال‌های گذشته که به صورت حرفه‌ای ساخته شده‌اند و فیلم‌هایی که در جشنواره فجر بیشتر مورد تقدیر قرار گرفته‌اند را در فواصل مختلف به نمایش بگذاریم. این یعنی مجموعه‌ای از فیلم‌ها و آثاری که گام بعدی حرفه‌ای مخاطبان جشنواره را شامل می‌شود، در این سه روز با دسته‌بندی مشخص در سالن‌های مختلف برایشان به نمایش گذاشته خواهد شد. در کنار اکران این آثار، عوامل تولید هم حضور خواهند یافت تا مخاطبان، در نشست پرسش و پاسخ، سوالات خود را درباره ساخت آثار اکران شده از عوامل پرسیده و به دانش فیلم‌سازی خودشان اضافه کنند.

منصوری گفت: در تلاشیم هرروز کارگاه‌های فیلم‌سازی مختلف با حضور اساتید مطرح سینما داشته باشیم و در مجموع کسی که در این سه روز در سینما ملت حضور داشته باشد علاوه بر دیدن فیلم‌های جشنواره ۱۰۰، می‌تواند از کارگاه‌های آموزش فیلم‌سازی استفاده کند و همچنین با خالقان آثار فیلم‌های کوتاه، مستندهای بلند و فیلم‌های داستانی بلند که مورد تقدیر قرار گرفته جلسه نشست داشته باشد. 

وی ادامه داد: تمام تلاش ما این است که روزهای مفیدی را برای علاقه‌مندان به سینما که در جشنواره ۱۰۰ حضور می‌یابند و آثار خود را به این جشنواره ارسال کرده‌اند رقم بزنیم و همه افراد حاضر این حس را داشته باشند که عزیز و محترم دانسته شده‌اند. در این مسیر در حد بضاعتمان تلاش را بر روی جمع‌آوری همه مواردی که می‌شود برایشان ارائه کرد گذاشته‌ایم. 

دبیر جشنواره ۱۰۰ با اشاره به اینکه جشنواره در سه بخش آثار داستانی، انیمیشن و مستند پذیرای آثار هنرمندان بود گفت: تلاش می‌کنیم در اختتامیه جشنواره ۱۰۰ هم در هر سه زمینه خدمت رسانی کنیم.

منصوری اظهار داشت: بخش بین‌الملل جشنواره پذیرای آثار هنرمندان خارجی هست اما تمرکز حمایت از فیلم‌سازان، بر روی پرورش استعداد جوانان ایرانی است. منتخب شرکت‌کننده‌های ایرانی‌ شناسایی و بعد یا از طریق مرکز بین‌الملل و یا مرکز فیلم جوان سازمان سینمایی سوره حمایت می‌شوند. 

منصوری با اشاره به خواهر خواندگی بین جشنواره ۱۰۰ و جشنواره آزیل اسلواکی بیان کرد: در این جشنواره، دانشجویان و علاقه‌مندان سینما از کشورهای مختلف در اسلواکی جمع می‌شوند. امسال در این جشنواره روز ویژه سینمای ایران داشتیم و آثار سینمایی شاخص ایران را برای مخاطبانی از کشورهای چک، بوسنی، لهستان و رومانی اکران کردیم. یک روز کامل به پخش آثار ویژه ایران و معرفی آن پرداخته شد. ۳ اثر که در دوره گذشته جشنواره فیلم ۱۰۰ حضور داشتند به نمایش گذاشته شد و حتی فضاسازی و پذیرایی آن روز جشنواره آزیل هم متناسب با فرهنگ و غذاهای ایرانی بود.

هم‌چنین در این نشست دانیال فرخ مدیر هنری جشنواره با توضیحاتی از پوستر اصلی و پوستر بخش‌های مختلف جشنواره فیلم100 رونمایی کرده و مینی‌مال بودن و هم‌چنین اشاره به مؤلفه‌های سینمایی مانند نگاتیو در عین بهره‌گیری از شاخصه‌های الهام گرفته از بخش‌های مختلف جشنواره را به‌عنوان عناصر طراحی این پوسترها ذکر کرد. 

الهه طاهایی مسئول بخش اجرایی جشنواره فیلم ۱۰۰ نیز گفت: در بازه ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره، در بخش بین‌الملل ۳ هزار و ۱۸ فیلم ارسال شد. طی ۵ هفته تمام آثار را بررسی کردیم و در مرحله اول به ۸۰۰ فیلم، در مرحله دوم به ۳۰۰ فیلم و در نهایت به ۱۹۲ فیلم رسیدیم. بیشترین آثار به ترتیب از کشورهای هند، برزیل، چین، ایران، آمریکا، ترکیه و ایتالیا به بخش بین‌الملل جشنواره ۱۰۰ ارسال شده بود. 

وی اظهار داشت: ما در دو بخش کرامت انسانی و فلسطین آزاد اثر دریافت کردیم. در بخش «کرامت انسانی»، با موضوع‌های عدالت و آزادی، نوع‌دوستی، صلح و فضائل اخلاقی و در بخش «فلسطین آزاد» با موضوع‌های مبارزه با اشغالگری، حقوق کودکان و زنان، مقاومت علیه استعمار، هنر در مقابل نژادپرستی، همبستگی و اتحاد جهانی، غزه در جنگ و نسل‌کشی فیلم ساخته شده است.

علی مرادخانی مدیر روابط عمومی جشنواره نیز با مقایسه تعداد آثار حضوریافته در دوره سیزدهم و چهاردهم جشنواره فیلم100 گفت: با آن‌که فاصله برگزاری جشنواره چهاردهم و دوره قبلی، کمتر از نصف این مدت در مقایسه با جشنواره سیزدهم و دوره قبلی آن بوده است و علیرغم آن که عملاً فرصت تولید هنرمندان در این دوره کمتر از نصف مدت زمان دوره قبل بوده اما شاهد رشد حضور آثار در تمام بخش‌ها هستیم که نوید یک جشنواره پرشور و باکیفیت در می‌دهد. هرچند تعداد آثار لزوماً نمی‌تواند تضمین‌کننده‌ی کیفیت یک رویداد سینمایی باشد، ولی به‌هرحال این مشارکت از کشورهای مختلف نشان‌دهنده جایگاه معتبر جشنواره بین‌المللی فیلم100 در میان رویدادهای سینمایی ایران و رویدادهای سینمایی فیلم کوتاه در عرصه بین‌المللی است. 

در ادامه این نشست نیز خبرنگاران رسانه‌های مختلف، سوالات خود را درباره نحوه و جزئیات برگزاری چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ مطرح کردند. 

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم100 از 16 تا 19 اردیبهشت ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد. 

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت