به گزارش شبکه خبر، آيتالله هاشمي رفسنجاني در برنامه گفتوگوي آزاد شبکه «الجزيره» درباره تهديدات اسرائيل مبني بر حمله به تاسيسات هستهاي ايران و اجراي مانورهايي به منظور آمادگي براي اين امر گفت: معمولا در ايران اين تهديدات را جنگ رواني مينامند، گمان ميكنم علت آن هم اين باشد كه اين ادعاها خيلي بزرگتر از خود اسرائيل است، بعيد ميدانيم اسرائيل چنين اشتباه بزرگي را مرتكب شود. حتي اگر فرض كنيم چنين اشتباهي را هم مرتكب شود، من اطمينان دارم كه آنها و متحدانشان از اين كار پشيمان خواهند شد، زيرا ايران توانايي لازم را در اين ميدان دارد.
وي درباره قابليتها و تواناييهاي دفاعي ايران گفت: اجازه بدهيد در عمل شاهد اين مسئله باشيد، مسائلي از اين قبيل پيش از وقوع حوادث مطرح نميشود.
رفسنجاني در پاسخ به اين كه در صورت حمله نظامي اسرائيل واكنش سياسي استراتژيك ايران چه خواهد بود، گفت: شك نداشته باشيد كه واكنش ايران بسيار قاطع خواهد بود؛ چه در ميدان نظامي و چه سياسي.
وي درباره احتمال حمله آمريكا به ايران در مدت باقيمانده از رياستجمهوري بوش هم گفت: مسئله آمريكا با رژيم صهيونيستي فرق ميكند، آمريكا قدرت بزرگي در جهان است، بنابراين با توجه به آنكه رهبران آمريكايي در خانههاي شيشهاي زندگي ميكنند آسيبپذير هستند.
هاشمي رفسنجاني گفت: شايد آمريكا چنين اشتباهي را مرتكب شود، اما آنها ايران را به خوبي ميشناسند، آنها پيش از اين در ايران بودهاند و همه چيز تحت اختيار آنها بوده است و در همان موقع ملت ايران توانست آنها را با خفت از كشور اخراج كند. آمريكاييها در واقعه طبس نيز ملت ايران را امتحان كردند و فهميدند چه خبر است.
رئيس جمهور سابق ايران تصريح کرد: به نظر من منافع آمريكا آسيبپذير است، به همين سبب عاقلانه نيست كه آمريكا با ايران وارد جنگ شود. چنين اشتباهي از جانب آمريكا خسارتهاي زيادي براي آمريكا و منطقه در پي خواهد داشت.
هاشمي رفسنجاني درباره اينكه آمريكا در اصل از ايران چه ميخواهد گفت: آمريكا انفعالي عمل ميكند اين كشور پيش از پيروزي انقلاب اسلامي ايران كشور ما را تحت سلطه خود داشت و به آن به عنوان تكيهگاهي امن براي خود مينگريست.
وي با اشاره به اينكه انقلاب توانست ايران را از دست آمريكا رها كند، گفت: پس از آن به سبب آنكه منافع آنها از دستشان رفته بود، دشمني با ايران را آغاز كردند ولي هيچ نتيجهاي از اين اقدامات عايد آنها نشد، اما اگر عاقلانه عمل ميكردند، مسئله شكل ديگري پيدا ميكرد.
هاشمي رفسنجاني درباره اهداف آمريكا و به رسميت شناختن اسرائيل گفت: من به طور دقيق نميتوانم بگويم آمريكا چه اهدافي دارد اما ميتوان برخي مسائل را درك كرد، يكي اينكه آمريكا ميخواهد نظام ضعيفي در ايران حاكم باشد و ديگر اينكه نميخواهد اسلام بر ايران حاكميت كند و خواستار حاكميت جريانهاي ليبرالي هستند كه متناسب با آنها باشد. اما چون اين كار خارج از توانايي آنهاست، ميكوشند ما را تضعيف كنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره پيشنهادهاي اخير غرب به ايران درباره برنامه هستهاي گفت: مورد تازهاي كه در اين بسته پيشنهادي وجود دارد اين است كه بسته جديد گستردهتر از بسته پيشين است و در آن عناصر شفافتري وجود دارد، اما نقطه ضعف آن همان نقطه ضعف سابق است، زيرا همه چيز را به تعليق غنيسازي اورانيوم مشروط كردهاند كه ايران آن را خط قرمز خود دانسته و اعلام كرده است كه اين كار را نميكند. اگر اين نقطه ضعف را از پيشنهادهاي خود حذف كنند، ميتوانيم مذاكره كنيم و به نقطه مشتركي برسيم.