به طور متوسط در هر استان مرزي کشور بين 15 الي 20 هزار قبر براي سربازان دشمن متجاوز حفر خواهد شد.
فرمانده کميته جستجوي مفقودين ستاد کل نيروهاي مسلح با بيان مطلب فوق اظهار داشت:
در اجراي مواد کنوانسيون ژنو و پروتکلهاي الحاقي و همچنين ديگر دستورالعملها و مقررات بينالمللي مربوط به نحوه همکاري دولتها با کميته بينالمللي صليب سرخ (I.C.R.C) در شرايط جنگ و نبردهاي مسلحانه، تمهيدات لازم براي تدفين اجساد سربازان متجاوز دشمن در نظر گرفته شده است.
سردار باقرزاده اظهار داشت: به منظور حفظ تمامت جسمي و کرامت کشتهشدگان دشمن و پيشگيري از مفقوديت بلندمدت آنان، ترتيبي اتخاذ شده است تا با حفر قبور کافي در مناطق مرزي و يا نقاط مرزي نزديک به خطوط نبرد توسط گروههاي داوطلب مردمي، عمليات تدفين اجساد سربازان دشمن به خوبي و در کمترين فرصت ممکن انجام گيرد.
وي در همين رابطه اظهار داشت: پيشبيني شده است تا به طور متوسط در هر استان مرزي کشور بين 15 الي 20 هزار قبر حفر و در مجموع 320 هزار قبر آماده گردد تا از اين طريق امکان تدفين همزمان کشتهشدگان متجاوزين وجود داشته باشد و چنانچه شرايط تعجيلي و اضطراري به وجود آيد اين کار با کندن کانال به صورت انبوه و دسته جمعي صورت خواهد گرفت.
فرمانده کميته جستجوي مفقودين کشورمان سرعت عمل در اين کار را لازمه مراقبتهاي بهداشتي، پيشگيري از بيماريها و حفاظت از محيط زيست دانست وبر لزوم همکاري دستگاههايي چون هلال احمر، شهرداريها و سازمان محيط زيست تأکيد نمود و از گروههاي داوطلب مردمي به ويژه کارگران، کشاورزان و جوانان درخواست نمود کميته جستجوي مفقودين را در حفر قبور سربازان متجاوز ياري دهند.
باقرزاده اين اقدام جمهوري اسلامي ايران را يک رويکرد مشارکت جويانه در برابر مقررات بينالمللي و دستورالعملهاي صليب سرخ دانست که با مشارکت مردم مناطق مرزي کشورمان قابليت تحکيم محلي نيز پيدا مينمايد.
اين مقام مسئول اطمينان داد: در تلاش هستيم تا با اقدامات پيشگيرانه، گام مفيدي براي کاهش رنجها و آلام خانوادههاي آن گروه از سربازاني که در تجاوز احتمالي به کشورمان به هلاکت ميرسند، برداريم و نگذاريم تجربه تلخ و طولاني جنگ ويتنام تکرار شود.
وي در عين حال اظهار اميدواري کرد، جامعه بينالملل به وظايف خود در حوزه رسيدگي به
امور قربانيان جنگي عمل کند و با تقويت کميته جستجوي مفقودين جمهوري اسلامي ايران از اقدامات غير انتفاعي اين کميته براي تدفين اجساد سربازان کشور متجاوز حمايت نمايد.
سردار باقرزاده در پايان يادآور شد: در تلاش هستيم تمامي نقشآفرينان اصلي اعم از مسئولان، جمعيتهاي ملي فعال (O.N.S) و جمعيتهاي ملي مشارکتکننده (P.N.S) و فدراسيون و ديگر سازمانهاي ملي و بينالمللي را توجيه و آماده نماييم تا بتوانند به هنگام ضرورت به خوبي به وظايف خود عمل کنند.
وي از برگزاري يک کارگاه آموزشي که توسط کميته بينالمللي صليب سرخ در مهرماه امسال براي داوطلبان ايراني و در تهران برگزار خواهد شد، استقبال کرد و آن را گام مفيدي براي روشنسازي سرنوشت سربازان ناپديدشده دشمن دانست.