يكي از بينندگان «تابناك» در پيامي نوشته است: اکنون که مدتي است بحث لزوم صرفهجويي در مصرف انرژي در همه رسانهها، اعم از «تابناک» مطرح است و همواره مردم به اين كار تشويق ميشوند، خواهشمندم به لزوم صرفهجويي برق در مساجد که قالبا از پرداخت هزينه آن نيز معافند، اشاره کنيد.
چند روز پيش براي نماز ظهر و عصر به يکي از مساجد خيابان پيروزي رفته بودم. متأسفانه، با اينکه حدود سه ساعت تا مغرب مانده بود و هيچ کس در مسجد نبود، همه لوسترها و مهتابيها و کولر مسجد روشن بودند. چه خوب است هيأتهاي امناي مساجد، خادمان را توجيه کنند، چرا كه در اوضاع كنوني، اين گونه اسرافها، آن هم در لباس هيئات و مساجد به هيچ وجه شايسته نبوده و به ويژه براي جوانان نشانگر دوگانگي در رفتار و گفتار است و اين تذکر اگر بر زبان امام جماعت جاري شود، زيباتر و تأثيرگذارتر خواهد بود.
همچنين لزوم رعايت صرفه جويي در ادارت دولتي؛ بنده بارها هنگام عبور از کنار مجلس شوراي اسلامي با اتوبوس، شاهد واكنشهاي تند مردم به خاطر روشنايي فضاي سبز بزرگ مجلس بودهام. مراعات تساوي در رعايت صرفهجويي پيش کش، اگر دولتمردان مصداق سوزن و جوال دوز هم باشند، مردم باز هم سپاسگزار و رعايت کننده صرفه جويي خواهند بود.
بيننده ديگري نيز از مشكينشهر نوشته است: قطعي برق معضلي است که وجود آن را به خود قبولاندهايم، اما پرسش اينجاست که آيا نميتوان آنگونه برنامهريزي کرد که مردم کمترين ضرر را از خاموشيها ببينند؟ متأسفانه هر روز دو ساعت پيش از ظهر در اقتصاديترين زمان، يعني بين ساعت 10 الي 12 و يا 12 الي 14 مرکز شهر دچار خاموشي ميشود و تنها قشري که در اين ميان دچار ضرر و زيان ميشود، اصناف و کسبه هستند، به ويژه کارگاهها و شغلهايي که نياز به برق دارند.
همچنين با توجه به اينکه بيشتر کارها به صورت کامپيوتري است، ادارات به حالت تعطيلي درميآيند و از پذيرش ارباب رجوع خودداري ميکنند.
آيا نميتوان با برنامهريزي درست، از خاموشي در زمان اداري و اقتصادي کشور خودداري کرد؟
آيا با خاموشي چراغهاي گذرگاهها و بسياري از پارکها در اواخر شب، نميتوان صرفه جويي کرد؟
اميدواريم مسئولان محلي، راهكاري براي برنامهريزي قطعي برقها بيابند که کمترين ضرر و زيان به اقتصاد کشور و به ويژه اقشار بازاري وارد آيد.