جیره‌‌بندی آب در تابستان جدی شد

کد خبر: ۱۳۲۰۸۸
|
۰۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۰ 22 November 2010
|
8055 بازدید
|
کاهش بارندگی امسال نسبت به 40 سال گذشته بی سابقه بوده و تا مرز 50 درصد کاهش نیز پیشروی کرده اما نکته نگران کننده هشدار اخیر سازمان هواشناسی است که تاکید کرده تا اطلاع ثانوی جبهه باران‌زایی در ایران نخواهیم داشت. همین امر باعث شده که این روزها مسئولان آبی کشور از مردم درخواست کنند تا در هر جایی از کشور هستند دست به دعا بردارند و برای بارش باران دعا کنند.

به گزارش «خبر آنلاین»، ظاهرا بحران کمبود بارش در سال آبی امسال در حدی است که مسئولان آبی کشور را به شدت نگران کرده تا جایی که چاره این راه را مدیریت مصرف آن هم به طور جدی می دانند. مدیریت مصرفی که سالهاست در کشور به خواب رفته و بسیاری از کارشناسان دلیل آن را ارزان بودن قیمت آب در کشور می دانند. این گلایه کارشناسان اشاره ای دارد به طرح تثبیت قیمت ها که در سال 1383 مورد تصویب مجلس نشینان قرار گرفت و همین ثابت ماندن قیمت بلای جان صنعت آب وبرق کشور شده است.

در این بین بسیاری از کارشناسان امیدوار بودند تا با اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها قیمت آب افزایش یابد و همین افزایش قیمت پله ای شود برای مدیریت مصرف آب در کشور! در این بین خبرها حکایت از آن دارد که در مرحله اول اجرای این لایحه قرار نیست قیمت آب افزایش یابد که البته برخی دلیل این تاخیر را در نبود فرمول مشخصی برای تعینن قیمت تمام شده آب می دانند.چرا که فرسودگی تاسیسات آبی به حدی است که قیمت تمام شده آب برای مصرف کننده بسیار بالا خواهد رفت و این ناکامی دولت در به روز رسانی تاسیسات آبی در کشور در قالب افزایش قیمت به مردم تحمیل خواهد شد.

براین اساس امسال نمی توان امیدوار بود حداقل تا تابستان سال آینده که مسوولان آبی برای بحران جدی درآن زمان هشدار جدی می دهند قیمت آب افزایش یافته باشد و از این سو بتوان مصرف را مدیریت کرد.شاید در شرایط فعلی تنها چاره استدلال بهارستانی هایی باشد که در سال 1383 با تاکید بر آن باعث تثبیت قیمت ها شدند.

مدیریت مصرف از طریق روش هایی غیر از افزایش قیمت تنها دلیلی بود که بالاخره توانست مجلس نشینان را برای تصویب طرح تثبیت قیمت ها مجاب کند.در شرایط فعلی نیز تنها چاره راه مدیریت مصرف از طریق دیگر روش ها چون ترویج فرهنگ استفاده مناسب از آب شرب و ... است.مسایلی که تقریبا سال هاست به فراموشی سپرده شده و تنها آثاز ترویج این فرهنگ را شاید بتوان در برخی از تبلیغات تلویزیونی آن هم تنها در برخی از ماه های سال چون ماه های گرم سال در تلویزون ملی دید.

فرهنگ سازی که سعی شده در قالب داستان های کوتاه و شخصیت های کارتونی برای مردم به نمایش گذاشته شود تا شاید بتوان از این طریق اهمیت آب و استفاده مناسب از آن را مورد تاکید قرار داد.البته این داستان ها هم به دلیل شخصیت پردازی ضعیف چندان مورد توجه مردم قرار نگرفته است.چرا که به نظر می رسد آنطور که باید برای این داستان ها و شخصیت پردازی مناسب زمان گذاشته نشده و تنها سعی شده در این داستان ها از داستان های برقی و ... چون شخصیت بابا برقی الگو برداری شود که البته در حد همین الگو برداری هم بسیار ضعیف عمل شده است.

در این بین به نظر می رسد اگر مسوولان آبی شرایط فعلی را واقعا یک هشدار جدی می دانند و آمارها هم بر همین بحران تاکید دارد تا تابستان سال آینده فرصت دارند که استفاده مناسب از آب را فرهنگ سازی کنند و در این راستا باید در مناطق و شهرهایی که بحران کم آبی در آنها جدی خواهد بود بحث فرهنگ سازی را به طور جدی دنبال کنند که البته این امر تنها با تبلیغات در قالب فرهنگ سازی کارساز نخواهد بود وباید از روش های جدید برای رفع این بحران بهره برد.

یک مدیر آبی کشور مدیریت فعلی برای مرتفع کردن بحران آبی در کشور را اینگونه تشریح می کند: تا شهریور سال آینده مخازن را از لحاظ تامین آب شرب به نحوی مدیریت می‌کنیم که در پیک (اوج) مصرف آب در فصل تابستان مردم مشکل خاصی نداشته باشند، ولی انتظار می‌رود در برخی از شهرها که با کاهش قابل توجه آب‌های سطحی مواجه شده‌اند، مشکلاتی داشته باشیم که برای حل این مشکلات باید به سمت مدیریت مصرف حرکت کنیم، به نحوی که بتوانیم مخازن بیشتری را برای توزیع آب در طول سال آبی داشته باشیم.

براساس اظهارات مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، در صورتی که مدیریت مصرف در دستور کار قرار نگیرد، سال آبی سختی در انتظار کشور خواهد بود.

به گفته علیرضا الماسوندی متاسفانه آخرین وضعیت بارندگی حکایت از آن دارد که در سال آبی جدید بارش مناسبی را در کشور نداشته‌ایم و درحالی که بارندگی مجموع شش حوزه اصلی کشور در سال قبل معادل 24 میلی‌متر بوده، این مقدار امسال با 53 درصد کاهش نسبت به سال گذشته به 11 میلی‌متر رسیده است.

به اذعان این  مدیر آبی در کشور ،  متاسفانه پیش‌بینی‌های هواشناسی هم مبنی بر این است که جبهه باران‌زایی را در ایران نخواهیم داشت و تا پایان آبان که دو ماه از سال آبی جدید می‌گذرد، شاهد کمترین بارش در طول مدت 40 سال اخیر بوده‌ایم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درباره اقدامات صورت گرفته از سوی بخش آب کشور برای مقابله با شرایط فعلی گفت: اقدامات لازم را برای ذخیره آب برای مصارف شرب که در اولویت است را در دستور کار قرار دادیم و این درحالی است که باتوجه به وضعیت بارندگی‌ها در این دو ماه، برای تامین آب کشاورزی در فصل پاییز مشکل داریم. سازمان هواشناسی خشکسالی را در فصل پاییز اعلام کرده وبرای کشت پاییزه تاکید داشته که محصولی کشت نشود.

با این حال پیش بینی می شود در صورت آنکه آذر امسال هم کمبود بارندگی دو ماه گذشته جبران نشود تابستان سختی در پیش مسوولان آبی کشور و مردم باشد.چرا که پیش بینی می شود آب در بسیاری از شهرهای کشور جیره بندی شود مگر آنکه از امروز وزارت نیرو به این فکر باشد تا از با استفاده از روش های مختلف حساسیت مردم را نسبت به مصرف آب بالاخص در فصل بهار و تابستان آینده جلب کند در غیر اینصورت بحران آبی کشور جدی تر از سال های گذشته خواهد بود.اما هنوز برای جلب توجه مردم از طریق اطلاع رسانی و هشدار جدی دیر نشده است.  


میزان بارش اول مهر تا 21 آبان (میلیمتر)

حوضه آبریز اصلی
بارندگی ایستگاههای مربوطه  درصد اختلاف نسبت به متوسط
سال آبی سال آبی
نام استان مینیمم بارندگی ثبت شده نام ایستگاه نام استان ماکزیمم بارندگی ثبت شده نام ایستگاه متوسط درازمدت سال آبی درازمدت
88-89 89-90
88-89  
   
اردبیل 5.9 اردبیل مازندران 334 رامسر (ترکرود آخوند) -30 -28 70
68 49 دریای خزر
هزمزگان 0 طاشکوئیه خوزستان 69.7 گدار لندر -59 -74 22
34 9 خلیج فارس
آذربایجان غربی 1 سلماس آذربایجان غربی 15.5 کمپ ارومیه -82 -87 39
54 7 دریاچه ارومیه
یزد 0 طبس تهران 88.5 رودک جاجرود -33 -33 9
9 6 مرکزی
سیستان و بلوچستان 0 زابل سیستان و بلوچستان 0 هوشک سروان -100 0 5
0 0 مرزی شرق
خراسان رضوی 0 کارخانه تربت جام خراسان رضوی 30.5 قوچان -50 40 14
5 7 سرخس
هزمزگان 0 طاشکوئیه مازندران 334 رامسر (ترکرود آخوند) -45 -52 20
23 11 کل کشور



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
روزگاري در بني اسرائيل قحطي وخشكسالي شد موسي مردم را به استغاثه بهدرگاه خدا خواند ندا آمد موسي علت اين خشكسالي وجود شخصي نمام(سخن چين ) دربين شماست تا اوچنين است وضع نيز اينچنين است موسي گفت خدايا اورا به ما معرفي كن تا از بين خود بيرونش كنيم خدا فرمود موسي من خود شما را از نمامي نهي مي كنم توازمن مي خواهي نمامي كنم . برويد همگي (بزرگ وكوچك ) توبه كنيد تا خشكسالي رفع گردد بني اسرائيل توبه كردند وخدا باران فرستاد . آیا حاضریم همه به درگاه خداوند توبه کنیم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
من پیشنهاد می کنم به جای یک توبه کردن خشک و خالی، همگی در مصرف آب اسراف نکنیم و درست مصرف کنیم، آن وقت رحمت خدا را هم بیش از پیش خواهیم دید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
خدا بده بركت ، همه چي داره جيره بندي مي شه آب هم روش
فكر كنم خدا هم از اين ملت قهرش گرفته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
نه اخوی، خدا قهرش نگرفته، جسارت نباشه اما خدا هم به ما عقل داده و هم این که در کتابش به ما گفته هر چیز رو به اندازه و درست مصرف کن و از اسراف کاری بپرهیز، بهتره اسراف کاری خودمونو گردن خدا نندازیم...
(یکی از دلایل عقب موندگی ما همینه که همیشه سعی می کنیم ضعف کارهامون یا اشتباهاتمونو با جملاتی مثل خدا نخواست، قسمت نبود، خدا قهرش گرفته و... ماستمالی کنیم.)
علي
|
Canada
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
والله نود درصد آب کشور در کشاورزي استفاده مي شود و هدر مي رود نه در مصارف خانگي و شهري که بخواهند با افزايش قيمت کمبود آن را جبران کنند. کساني که سنگ روستائيان محترم را به سينه مي زنند و هي مي گويند از رايانه محروم هستند تحويل بگيرند اين کشاورزي پر مصرف و کم بازده را
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
دوست عزیز، بالا یا پائین بودن قیمت آب ربطی به بخشی که آب در آن مصرف می شود ندارد. بهای هر نوع آبی که مصرف می شود بایستی با قیمت تمام شده برای تهیه آن تناسب داشته باشد. ضمناً چند بار اتفاق داده که آب شما را قطع کرده باشند و داده باشند به بخش کشاورزی که شما تشنه بمانی که حالا اینگونه از قشر روستایی طلبکاری؟ فکر می کنی نان، سیب زمینی، برنج، سبزی و میوه ای که نوش جان میکنی از کجا می آید؟ قطعاً از آسمان به صورت حاضر و آماده نازل نمی شود بلکه در زمینی به عمل می آید که نیاز به آبیاری دارد. ضمناً روستائیان زحمتکش فرق یارانه و رایانه را از من و شما خیلی بهتر بلدند و البته از کسی هم طلبکار نیستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
خدا خودش رحم كنه بهمون...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
خدا الرحم الراحمین هست، شما سعی کن درست مصرف کنی...
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟