گناهکاری قاتل در قرعه‌کشی قضایی

برای شناسایی قاتل اصلی نام یک مظنون مرده و شاپور را روی 2 کاغذ جداگانه نوشت و در حضور وکیل خانواده اسد‌الله، به قرعه‌کشی دست زد تا مشخص شود چه کسی باید مجازات شود.
کد خبر: ۱۳۲۸۱۷
|
۰۶ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۲ 27 November 2010
|
6688 بازدید
وطن امروز: یک مجرم فراری با قرعه‌کشی قاضی جنایی تهران در قتل خیابانی گناهکار شناخته شد. این دومین‌باری است که با به‌ بن‌بست خوردن تجسس‌ها برای شناسایی قاتل از بین 2 مظنون قرعه‌کشی صورت می‌گیرد. از 17 خرداد‌ماه سال 74 وقتی در نزدیکی میدان انقلاب گروهی با چوب و چاقو به جان هم افتادند سناریوی قتلی مرموز رقم خورد که تا 15 سال بعد با گره کوری روبه‌رو بود.

در این درگیری خونین 2 دوست به نام‌های «شاپور» و «منصور» وقتی به سر قرار با آشنایی رفته بودند با کرکری‌های کودکانه‌ای با پسری به نام «اسد‌الله» گلاویز شدند که وی با ضربات هولناک به کام مرگ فرو رفت. وقتی ماجرای این جنایت به پلیس و قاضی جنایی تهران مخابره شد تحقیقات میدانی نشان داد که شاپور و منصور عاملان قتل هستند و صحنه درگیری را ترک کرده و گریخته‌اند.

در این مرحله، خانواده‌های 2 قاتل فراری تحت تعقیب گرفته شدند اما هیچ ردی به دست نیامد و در حالی‌که پزشکی‌قانونی اعلام کرده بود علت مرگ اصابت ضربه‌ای سنگین به سر و خونریزی مغز است شناسایی قاتل چوب به دست در دستور کار قرار داده شد. کارآگاهان اداره 10 پس از تجسس‌های اطلاعاتی گسترده‌‌ای در نخستین مرحله مظنون‌گیری توانستند منصور را بازداشت کنند که این مرد اعتراف کرد با چوب ضربه‌ای به سر اسد‌الله نجار زده است.

منصور به تیم تحقیق گفت: قربانی را از گذشته می‌شناختم و به نوعی از هم خوشمان نمی‌آمد. روز جنایت من و شاپور به میدان انقلاب رفتیم، قرار بود با یکی از دوستانمان جایی برویم ناگهان سر و کله اسد‌الله پیدا شد و به من چپ‌چپ نگاه کرد. از این کارش خوشم نیامد و بعد از متلک‌پرانی اسد‌الله با چاقو به سمت من حمله کرد. برای دفاع از خودم چوبی برداشتم و به سرش کوبیدم، اصلا تصور نداشتم اسد‌الله بمیرد می‌‌خواستم رویش را کم کنم. با اعترافات منصور، وقتی وی ادعا کرد می‌داند دوستش در کجا پنهان شده است، پلیس خود را به خانه پدر و مادر شاپور در یکی از روستاهای عجب‌شیر رساند و پی برد مظنون پرونده با آگاهی از دستگیری دوستش مخفیگاه روستایی را نیز ترک کرده و گریخته است.

2 سال بعد

منصور با توجه به منطبق بودن اعترافاتش با صحنه جنایت و نظریه پزشکی‌قانونی به اتهام قتل عمد اسد‌الله، روانه زندان شد و این درحالی بود که شاپور هنوز تحت تعقیب بود. پس از گذشت 2 سال کارآگاهان جنایی روز 26 مهر‌ماه سال 76 توانستند شاپور را نیز دستگیر کنند که وی ادعا کرد هیچ دخالتی در اختلاف و دعوای بین دوستش و مقتول نداشته و تنها در آنجا حضور داشته است.

ادعای تازه

با وجود اینکه همه شاخه‌های تحقیقی نشان می‌داد منصور عامل اصلی قتل و مرد چوب به دست بوده است وقتی 2 دوست پیش‌روی قاضی شعبه 1603 قرار گرفتند اتفاق عجیبی افتاد و این بار منصور اصرار کرد ضربه اصلی را شاپور به قربانی زده و وی تنها تماشاچی بوده است. شاپور که می‌دید دوستش ادعای تازه‌ای کرده است باز روی ادعای بی‌گناهی‌اش اصرار کرد. قاضی پرونده که می‌دید 2 متهم یکدیگر را محکوم می‌کنند با توجه به اعترافات نخست منصور که پذیرفته بود با چوب اسد‌الله را کشته است وی را به قصاص نفس‌ـ اعدام‌ـ محکوم کرده و شاپور آزاد شد.

ایراد قضات دیوان

وقتی با اعتراض منصور به حکم اعدام خود، پرونده در اختیار قضات دیوانعالی کشور قرار گرفت آنان با مطالعه ویژه به ادعای برخی شاهدان جنایت برخوردند که گفته بودند شاپور، چوب به دست بود و ضربه اصلی را به اسد‌الله زده است. 15 سال از وقوع این جنایت و گرفتاری پرونده خاک خورده در پیچ و خم‌های قضایی گذشته بود که قاضی گیوکی، رئیس شعبه 1156 دادگاه جزائی عمومی بعثت رسیدگی به آن را در دستور کار خود قرار داد.

مرگ در زندان

قاضی جنایی تهران که می‌خواست قاتل اصلی را از بین منصور و شاپور شناسایی کند در جریان تحقیقاتش شنید متهم اصلی پرونده در 19 بهمن‌ماه سال 82 وقتی در زندان رجایی‌شهر بود به‌خاطر بیماری جان باخته است.

نامه‌ای پیش از مرگ

این شاخه تجسس نشان می‌داد که منصور پیش از مرگ و درحالی‌که می‌‌‌دانست نفس‌‌های آخر را می‌کشد نامه‌ای به رئیس زندان نوشته و در آن اصرار داشته در قتل اسد‌الله، بی‌گناه بوده است. در این نامه مرد زندانی بند جنایتکاران به اینکه شاپور با چوب به سر مقتول ضربه زده است اشاره داشته و ادعا کرده بود در روزهای نخست به‌خاطر هواخواهی از دوستش اعترافات اشتباه داشته است. همین نامه کافی بود که خانواده اسد‌الله، خواستار ردیابی شاپور و مجازات وی شوند و قاضی گیوگی دستور بازداشت این مظنون را صادر کرد.

قرعه‌کشی

با این دستور قضایی شاپور تحت تعقیب قرار گرفت و بررسی‌ها نشان داد وی پس از آزادی، زندگی پنهانی‌ای داشته است و هیچ‌کس نمی‌داند شاپور چه سرنوشتی دارد. بدین‌ترتیب، روز 20 مرداد‌ماه سال‌جاری قاضی شعبه 1156 دادگاه بعثت به قرعه‌کشی‌ای عجیب دست زد و برای شناسایی قاتل اصلی نام یک مظنون مرده و شاپور را روی 2 کاغذ جداگانه نوشت و در حضور وکیل خانواده اسد‌الله، به قرعه‌کشی دست زد تا مشخص شود چه کسی باید مجازات شود. در این مراسم، شاپور که هیچ‌کس اطلاعی از محل زندگی وی ندارد قاتل اصلی‌ شناخته شد که باید دیه یک مرد کامل را به خانواده قربانی پرداخت کند.

در صورتی‌که قرعه به نام مظنون مرده در می‌آمد ورثه وی باید دیه را پرداخت می‌کردند، تحقیقات برای ردیابی شاپور که دیگر در برابر مجازات قصاص نفس‌ـ اعدام‌ـ نیست‌، ادامه دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟