خروج منافقين از فهرست گروههاي تروريستي
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۸۹ - ۱۹:۲۵ 28 November 2010
کد خبر: ۱۳۳۲۶۳
| ۰۷ آذر ۱۳۸۹ - ۱۹:۲۵ 28 November 2010
| |
اتحاديه اروپا در اقدامي جديد در تلاش است تا نام سازمان مجاهدين خلق را از فهرست گروههاي تروريستي حذف کند. اين اقدام در حالي صورت ميگيرد كه ارتش امريكا و ناتو كه متشكل از ارتشهاي كشورهاي اروپايي است به بهانه مبارزه با تروريسم به افغانستان لشكركشي كردهاند.
براي بسياري اين سوال مطرح است كه چرا اروپا دست به چنين اقدامي زده است. شايد بتوان گفت اتحاديه اروپا به دليل منافع مشتركي كه با امريكا دارد، معمولا با اين كشور همسو عمل ميكند. گاه اين اتفاق ميافتد كه اتحاديه اروپا برخي از خواستههاي امريكا را ابتدا مطرح ميكند تا امكان عمل بيشتر را براي امريكا باز نگه دارد.
در مساله هستهیي گاه چنين اقداماتي رخ داده است كه اروپا به طرح پيشنويس قطعنامهیي اقدام و زمينه فعاليت امريكا را فراهم ميكند. بنابراين اين اتفاق بيسابقهیي نيست كه خواستههاي امريكا را اروپا در قالب طرح و برنامههايي مطرح و امريكا آن را دنبال كند. در طرح خروج سازمان مجاهدين خلق از فهرست سازمانهاي تروريستي توسط اتحاديه اروپا نيز چنين است و نميتوان اين اقدام را از خواست امريكا جدا ارزيابي كرد.
با اين حال امريكا و اتحاديه اروپا ميدانند اگر قرار باشد يك گروه تروريستي، با سوابق تروريستي زياد و غيرقابلكتمان در جهان شناخته شود، اين گروه، سازمان مجاهدين خلق است. اين گروه از بدو تشكيل، مشي تروريستي را در پيش گرفته است. اين سازمان، هم در زمان شاه از روش تروريستي استفاده ميكرد و چند امريكايي را در ايران ترور كرد و هم پس از پيروزي انقلاب اسلامي بيشترين ترورها را، چه در ميان مردم و چه مسوولان انجام داده است. اين سازمان حدود 16هزار نفر را در اين ترورها به شهادت رسانده است.
مجاهدين خلق، در دوران جنگ صدام با ايران نيز بطور كامل در خدمت رژيم بعث عراق بود و در آن سالها در پناه ارتش عراق دست به عمليات ميزد. در زمان ديكتاتوري صدام حسين، سازمان مجاهدين خلق در حمايت از اين ديكتاتور هم عليه كردها و هم عليه شيعيان وارد عمل شد و بسياري از مردم اين كشور را به خاك و خون كشيد و به اين دليل در حال حاضر بسياري از مردم و مقامات عراق شاكي اين سازمان هستند.
با وجود همه اين جنايتها، امريكا بعد از حمله به عراق و اشغال اين كشور و از بين بردن حكومت صدام، اجازه نابود شدن اين سازمان را نداد و سعي كرد آن را حفظ كند و مقر اين گروه در اشرف را در كنترل و مديريت خود قرار داد.
بعد از آنكه ارتش امريكا در فوريه ۲۰۰۹، كنترل اين اردوگاه را به عراق واگذار كرد، دولت عراق با نظر امريكا رفتار خود را با اين سازمان با امريكا تنظيم كرده است.
دولت عراق كه خود نيز از منافقين شكايت دارند، اجازه ندارند كه با سياستهاي خود در مقابل اين گروه عمل كنند و به نوعي مجري سياستهاي امريكا در رابطه با اين گروه هستند. بنابراين گرچه امريكا نام سازمان مجاهدين خلق را در ليست گروههاي تروريستي حفظ كرده است اما همچنان به اميد بهرهبرداري از اين گروه عليه ايران اجازه از بين رفتنش را در عراق نميدهد.
به نظر ميرسد با توجه به تصويب قطعنامه1929 عليه ايران، تلاش اتحاديه اروپا اين است كه از همه ظرفيتها براي فشار بر ايران استفاده كند و طبيعتا يكي از ظرفيتهاي موجود، سازمان مجاهدين در عراق است كه همواره به عنوان تهديدي عليه ايران محسوب ميشده و در شرايط كنوني نيز اتحاديه اروپا به دنبال آن است كه از اين ظرفيت براي فشار بر ايران استفاده كند. ولي به اين دليل كه در دنياي كنوني اجازه دادن به انجام عمليات تروريستي از سوي سازمان مجاهدين خلق در ايران، از سوي افكار عمومي جهان، اقدام ناپسندي تلقي ميشود و امريكا و اروپا چند سال پيش با بهانه مقابله با تروريسم به عراق و افغانستان حمله كردند، بنابراين تلاش بر اين است كه با يك سلسله اقدامات سياسي از اين گروه براي فشار سياسي بر ايران استفاده كنند كه يكي از اين گامها، خارج كردن اسم آن از فهرست گروههاي تروريستي است.
اگر چنين اقدامي صورت بگيرد به اين معنا است كه نيروهاي سازمان مجاهدين خلق را كه در عراق امكان فعاليت گسترده عليه ايران ندارند، ميتوانند به كشورهاي اروپايي منتقل كنند و سپس در آنجا يك نوع سازماندهي سياسي براي اين گروه به وجود بياورند و بهطور دايم از آنها به عنوان عامل فشار و وسيله تبليغاتي استفاده كنند.
حتي خود سازمان مجاهدين خلق هم معتقد است كه ادامه حضورش در عراق موجب اضمحلال اين سازمان ميشود چرا كه آنها در زمان صدام امكان عملياتهاي جاسوسي و تروريستي داشتند ولي در شرايط كنوني چون در عراق امكان اينگونه عملياتها براي اين سازمان وجود ندارد، انتقال اعضاي اين سازمان به كشورهاي اروپايي هم امكان فعاليت جاسوسي اين سازمان را فراهم خواهد كرد و هم ميتوانند به عنوان يك گروه سياسي و بهعنوان ايرانيان مخالف در مسائل مختلف در اروپا و حتي امريكا فعاليت كنند و فشار افكار عمومي را با تبليغاتي كه عليه ايران انجام ميدهند، برقرار نگه دارند.
از اين رو اتحاديه اروپا به دنبال اين است كه سازمان مجاهدين خلق را از فهرست سازمانهاي تروريستي خارج كند تا بتواند از ظرفيت سياسي و اجتماعي اين گروه براي فشار بر ايران استفاده كند.