در حالي كه با اعلام خشكسالي و عدم واردات برنج به ايران و شايعه عدم كاشت برنج در زمينهاي شمال كشور در يكي ـ دو ماه گذشته، قيمت برنج در ايران به قيمتهاي سرسامآوري رسيد، اكنون بازار برنج دنيا به تدريج عادي ميشود و اين در حالي است كه برنج در داخل كشور همچنان بدون هيچ مبنايي با قيمت گزاف فروخته ميشود.
اين در حالي است كه بحران افزايش بيسابقه قيمت مواد غذايي که از آغاز سال 2008 آغاز شده بود، هماکنون در محصولاتي چون برنج و بعضي اقلام غذايي ديگر، روند نزولي در پيش گرفته است.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناک» و به نقل از سايت «ارثتايمز» که آخرين تحولات بازارهاي مواد غذايي را پيگيري ميكند، انجمن صادرکنندگان برنج تايلند ـ بزرگترين صادر کننده برنج در دنيا ـ اعلام نمود که سال گذشته، توليد برنج به رکورد تاريخي 9.55 ميليون تن در سال در کشور تايلند رسيده و برآورد ميشود اين رقم در سال جديد، به ده ميليون تن برنج افزايش يابد.
بنا بر اين گزارش، افزايش قيمت مواد اوليه غذايي مانند گندم، ذرت، برنج و حبوبات که از آغاز سال ميلادي پديد آمده، هماکنون در حال گذر به شرايط عادي است.
اين انجمن امروز اعلام نمود: در چندين ماه گذشته که محصول برنج افزايش قيمت داشته، ايران هيچگونه درخواست خريدي براي اين انجمن نفرستاده است.
اکنون شاخص قيمت 100 درصد برنج درجه «ب» سفيد رنگ که در ماه مي سال 2008 به رقم 1038 دلار در هر تن رسيده بود، با کاهش 30 دلاري روبهرو شده و با توجه به وضعيت توليد برنج در کشورهاي چين، ويتنام و هندوستان، برآورد ميشود در دو ماه آينده به زير قيمت 950 دلار در هر تن برسد.
همچنين کشور ويتنام که پس از افزايش قيمت برنج و محصولات غذايي ديگر، صادرات برنج خود را کاهش داده بود، هماکنون بنا بر منابع صادرات برنج اين کشور، ميخواهد صادرات خود را به رقمي بالاتر از پنج ميليون تن در سال ميلادي جاري برساند.