داريوش قنبري گفت: در اعتراض به وضعيت کنوني مجلس که براي تشکيل کميسيونها تخصص و تجربه را مد نظر قرار ندادهاند، تاکنون عضو هيچ کميسيوني نشدهام. هماكنون سه نفر از اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي پزشک هستند و اين در حالي است که هنوز اعضاي کميسيون بهداشت و درمان مجلس تکميل نشدهاند.
به گزارش «برنا»، داريوش قنبري، نماينده مجلس هفتم و هشتم شوراي اسلامي در جلسه نقد وبلاگش در ميان وبلاگنويسان جوان اظهار داشت: در اعتراض به وضعيت کنوني مجلس که براي تشکيل کميسيونها تخصص و تجربه را مد نظر قرار ندادهاند، تاکنون عضو هيچ کميسيوني نشدهام.
قنبري با اشاره به اين که لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، نخستين منتقد به نحوه حضور نمايندگان در کميسيونهاي مجلس هشتم است، تصريح کرد: خود آقاي لاريجاني نيز گفتهاند که از اين نحوه تقسيمبندي نمايندگان براي حضور در کميسيونها ناراضياند. ايشان جلساتي نيز با اعضاي هيأت رئيسه و رؤساي شعب برگزار کرد که به نتيجه نرسيد.
وي در ادامه اظهار داشت: تخصص من با توجه به تحصيلاتم ـ دکتراي علوم سياسي از دانشگاه تربيت مدرس ـ مربوط به کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي است و يک دوره نيز عضو همين کميسيون بودم.
قنبري گفت: بنا بر ماده 47 آييننامه داخلي مجلس، اولويت براي عضويت در کميسيونهاي داخلي مجلس بر مبناي فاکتورهايي چون تخصص و تجربه و سابقه عضويت در کميسيون مربوطه است. من با توجه به مدرک تحصيليام، تخصص عضويت در اين کميسيون را دارم؛ همين رشته را در دانشگاه تدريس ميکنم و چند کار پژوهشي در مرکز تحقيقات استراتژيک نهاد رياست جمهوري و کميسيون سياسي مجمع تشخيص مصلحت نظام انجام دادهام. از سوي ديگر، به لحاظ تجربي، من در دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي نيز عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي بودم، پيس تجربه لازم را نيز دارم.
اين نماينده مجلس تصريح کرد: متأسفانه، تنها عنوان کميسيونهاي مجلس تخصصي است و آنچه رخ ميدهد، با قوانين ما مغاير است. ما هماكنون در کميسيون امنيت ملي، افرادي را ميبينيم که پزشک هستند و تحصيلات غير مرتبط دارند. در حال حاضر سه نفر از اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي پزشک هستند و اين در حالي است که هنوز اعضاي کميسيون بهداشت و درمان مجلس تکميل نشدهاند.
وي در ادامه اظهار کرد: کميسيون بهداشت و درمان با عضويت افرادي شکل گرفته است که در رشتههايي غير از تخصص مربوط به اين کميسيون تحصيل کردهاند. دو نفر جغرافياي طبيعي خواندهاند، يک نفر رياضيات خوانده، عضو ديگر در رشته زبان انگليسي تحصيل کرده و دو نفر هم حقوق خواندهاند و اين ترکيب يکي از کميسيونها تخصصي مجلس است!
نماينده مردم ايلام افزود: جالب اينجاست که چند نفر هم با تحصيلات علوم سياسي و تجربه در اين زمينه عضو کميسيونهاي ديگر شدهاند.
قنبري گفت: ما از صد سال پيش، يعني از همان دوران مشروطيت بر سر قانون چانه ميزنيم! ايرانيان همواره شعارشان قانونگرايي و حکومت قانون و آوردن قانون بود، اما امروز ميبينيم با وجود اين که صد سال از اين کشمکشها ميگذرد، هنوز اين معما هست که چرا قانون توسط خود قانونگذاران رعايت نميشود؟
وي تأکيد کرد: بنده اعلام کردم که عضو هيچ کميسيوني نخواهم شد، در حالي که بنا بر همان آيين نامه داخلي مجلس هر نماينده موظف است عضو يک کميسيون باشد، اما از آنجا که بي قانوني بي قانوني مي آورد و کميسيونها را بر پايه روح قانون نبسته اند، من نيز عضو هيچ کميسيوني در مجلس نشدم تا توجه هيأت رئيسه به اين مسأله جلب شود و تخصص و شايستهگرايي در مجلس جايگاه خود را باز پيدا کند.
قنبري در پاسخ به اين که آيا عدم عضويت در هيچ يک از کميسيونها، حق مردم ايلام را ضايع نمي کند، گفت: کميسيونها تخصصي است. اگر من در کميسيوني عضو شوم که درباره آن هيچ تخصصي ندارم، قطعا خيانت کردهام؛ مثل همان نمايندگاني که تخصصي مرتبط با کميسيون بهداشت و درمان دارند، اما هم اکنون در کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، مشغول به فعاليت هستند.
اين نماينده افزود: البته به اين شکل هم نيست که من عضو هيچ کميسيون نباشم و نظراتم به عنوان نماينده مردم ايلام ارزيابي نشود؛ من و چند تن از نمايندگان ديگر فراکسيوني تخصصي، با همان عنوان «امنيت ملي و سياست خارجي» تشکيل داديم که دايره جلسات و وظايفش را متناسب با کميسيون امنيت ملي تعريف کردهايم.