به گزارش شیعه آنلاین، عشق به سالار شهیدان، أباعبدالله الحسین (ع) تنها مختص به ما، شیعیان جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه در هر گوشه و کناری از جهان پهناور انسانهای پاک طینت و شیعیان عاشقی وجود دارند که با برپایی آیینهای سنتی به سبک خود، ایام محرم را گرامی میدارند.
شهرهای مختلف مجمع الجزایر اندونزی نیز هر سال با آداب و رسوم خاصی مراسم سوگواری و عزاداری در أیام ماه محرم الحرام برگزار میکنند. در این گزارشی نگاهی گذرا میاندازیم به گوشهای از عزادارای شیعیان این مجمع الجزایر پهناور که پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان به شمار میرود.
مردم اندونزی بیش از 500 سال است که با شرکت در آیین ویژهای که «تابوئیک» نام دارد، أیام محرم را گرامی میدارند. برای برپایی این مراسم تابوت، نمادی از شهدای کربلا با هنرمندی خاصی ساخته میشود و در روز عاشورا به مرکز شهر منتقل میشود.
معمولا یکی از مقامات رسمی اندونزی در جمع انبوه دستجات مردم سخنرانی میکند و پس از آن با ذکر نام أباعبدالله الحسین(ع) تابوتها در مسافتی قریب به پنج کیلومتر وارد روستای شیعیان منطقه میشود. در ایام محرم در روستای شیعیان که کربلا نام دارد، بیماران به قصد شفا حضور پیدا میکنند و بعضی از مردم هم با نذری دادن برای گشایش در زندگی شان دعا میکنند.
در پایان مراسم مردم تابوتهایی را که در تمام طول روز بر دوش گرفتهاند، به آب دریا میسپارند تا نشانهای از عروج روح امام به آسمان باشد.
این تابوتها که با چوب، پارچه، کاغذهای رنگی و حتی مقداری طلا ساخته میشود، مهمترین نماد مراسم سنتی تابوئیک و مهمترین نماد شهر «پاری آمان» به شمار میروند به طوری که میدان مرکزی شهر هم به یکی از همین تابوتها آراسته شده است.
گفتنی است مردم اندونزی ازدواج در ایام محرم را بد میدانند و از کاشت و برداشت محصول در ایام محرم خود داری میکنند.