اسرائيل و ايران دائم در حال اظهار نظرهاي شديد اللحن بر عليه يکديگر هستند. اما خطرات يک مواجهه نظامي چيست؟ مثلا اگر اسرائيل به تاسيسات هستهاي ايران حمله کند و ايران با پرتاب موشکهاي بالستيک به قلب اسرائيل، به سرعت واکنش نشان دهد، چه اتفاقي ميافتد؟
به گزارش «بي.بي.سي»، با وجود همه شاخ و شانه کشيدنها و تهديدهاي دوجانبه، اکثر کارشناسان اسرائيلي متفق القول هستند که بين اسرائيل و ايران، جنگي در نخواهد گرفت.
«ايهود يعري» که يکي از شناختهشدهترين کارشناسان اسرائيلي در امور خاورميانه است، در اين باره ميگويد: به نظر من، ما درگير يک جنگ لفظي هستيم؛ اما فکر نميکنم که در حال نزديک شدن به يک مواجهه نظامي باشيم. الان، وقت چنين کاري نيست.
عامل ديگري که احتمال حمله هوايي اسرائيل به ايران را کاهش ميدهد، مخالفت ايالات متحده با آن است.
توني کوردسمن ـ يک کارشناس استراتژيک در مرکز مشاوره و تحقيقات CSIS واشنگتن ـ که براي ايراد سلسلسه سخنرانيهايي به اسرائيل سفر کرده، ميگويد که آمريکا، به روشني مخالفت خود با چنين اقدامي را نشان داده است: رئيسجمهور، وزير امور خارجه و وزير دفاع، همگي بدون هيچ ابهامي گفتهاند که از گزينه راه حل ديپلماتيک حمايت ميکنند. هرچند ممکن است گزينه نظامي، همچنان مطرح باشد؛ اما الان زمان مناسبي براي حمله نظامي نيست؛ و توجيهي هم براي چنين حملهاي وجود ندارد.
بنابراين بعيد به نظر ميرسد که اسرائيل، دست به حملهاي قريبالوقوع عليه ايران بزند. اما جنگ لفظي هم خالي از خطر نيست. يک اشتباه محاسباتي از سوي يکي از طرفين، ميتواند مواجهه نظامي را تسريع کند.
اسرائيل همچنان توانايي هستهاي ايران را به عنوان تهديدي براي موجوديت خود قلمداد ميکند و چنانچه برنامه اتمي ايران بدون اعمال محدوديتي از خارج ادامه پيدا کند، ممکن است زماني فرا برسد که اسرائيل احساس کند چارهاي جز اقدام نظامي ندارد.