دریاچه آرال، که پیش از این در کتابهای جغرافیای ما، به عنوان دریاجهای در شمال دریای خزر از آن یاد میشد، امروز به بیابان خشک و بیآب و علف تبدیل شده است. برخی معتقدند، سیاستهای دولت شوروی سابق در بهرهبرداری بیرویه از آب دریاچه، باعث خشکی تدریجی آن گردید.
"اين يعني آينده درياچه اروميه ، پريشان و بختگان فارس !!! از تابناك انتظار مي رود با توجه به اهميت مشكلات محيط زيست كشور گزارشهاي مستند و جامعي بدون غرض و با ديد علمي تهيه كند.
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۲:۵۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۱
آینده چرا؟
همین امروز در یاچه های بختگان, پریشان و مهارلو در استان فارس خشک شدن!...بدون یک قطره آب! اشک آدم در میاد...
چرا راجع به درياچه اروميه چيزي نمي گيد؟ بايد اون هم همينطوري بشه بعد مراسم ختم براش بگيريم؟
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۲:۲۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۱
میشه بگین چیکار باید کرد؟! وقتی که جمعیت زیاد میشه و مصرف بی رویه بالا میره و آب رودها باید به مصرف آب شرب شهرها برسه چیکار باید کرد؟ میشه سد ها رو برداشت و گذاشت مثل سابق بود؟! اونوقت نمیگین مردم آب میخوان؟! از اون طرف هم تغیرات اقلیمی که به خاطر همین مصرف گرایی بشر به وجود اومده مزیر بر علت شده. نکنه انتظار دارین که نعوذ بالله به جای خدا به ابر و خورشید دستور بدیم که مرتب بارون بیاد؟! کی حاضره الان با گوشی موبایل ده سال پیش زندگی کنه؟! وقتی که تلویزیون LCD میاد کی پول داره و نمیره عوض کنه؟! دوست عزیز همه اینها علت این اتفاقهاست.... هیچ راهی نداره جز اینکه انسان به خودش بیاد و دست از مصرف گرایی برداره... فقط و فقط همین راه حل نجات محیط زیست و بالطبع خود بشر هست
امیدوارم تابناک به دور هر هدفی این نظر رو منتشر کنه
ناشناس
||
۱۴:۴۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۱
جناب ناشناس خوب گفتی اما تا حدودی زدی به کاهدون. بله مصرف گرایی و گسترش جمعیت بشر عامل خیلی از این مسایل هست ولی اگر خوب مدیریت کنیم شاهد مشکلات بزرگی از دست اینکه دریاچه ارومیه خشک بشه نخواهیم بود. برید ببینید در آمریکای به قول شما جنایتکار چه کرده اند برای محیط زیستشون؟؟؟ ما هم اگر یه نصف اون کارها رو انجام بدیم باور کنید به اندازه اونها نتیجه می گیریم. مشکل ما آگاهیه که نداریم. مشکل ما جهل مرکبه. مشکل ما عدم پیش بینیه آیندست. مشکل ما عقب گذاشته شدگیه فرهنگیه!!!
ناشناس
||
۱۵:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۱
ناشناس گرامی سخن شما را تائید میکنم اما
با تخصص و تعهد میتوان این زیان ها را کاهش داد بله حتی در کشورهای توسعه یافته نیز تخریب محی زیست دیده می شود اما درصد کمی دارد
آیا میدانی جنگل های کره جنوبی احیا شده اند ؟؟ آیا میدانی رودخانه تایمز لندن در چنین منطقه پرجمعیتی جایگاه حیوانات و پرندگان است؟؟
چه لزومی دارد کشوری خشک با دخایر محدود آب شیرین مثل ایران این همه آب در بخش کشاورزی هدر رود؟
علی
||
۱۵:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۱
دوست عزیز در آمریکا سدهای بزرگ رو خراب میکنن به جاش 10 تا سد کوچیک میسازن!!!!!
متاسفانه به نظر می رسد این سرنوشتی است که با ادامه روند کنونی، گریبانگیر دریاچه ارومیه نیز خواهد شد. همچنین بد نیست سری هم به بستر خشک دریاچه پریشان بزنید تا ....
بهتر نبود به جای دریاچه آرال، عکس های دریاچه پریشان رو میذاشتید که ما دو سال پیش رفتیم اونجا قایق سواری کردیم ولی الان اونجا میشه راحت 100 تا زمین فوتبال بسازی و فوتبال بازی کنی.