مصطفي آجورلو نايبرئيس و دبيركل سابق اتحاديه فوتبال باشگاههاي ايران صبح روز دوشنبه 24 تيرماه، با اجماع اعضاي مجمععمومي انتخاباتي اتحاديه فوتبال، به عنوان رئيس اين اتحاديه برگزيده شد تا توپ سياستگذاري در مستطيل سبز به سمت رقيب علي آبادي در انتخابات فوتبال تغيير مسير دهد. تغيير مسيري كه ميتواند براي عوامل آن آثار غيرمنتظرهاي را همچون نتايج اين انتخابات به همراه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ورزشي «تابناك»، مجمع عمومي انتخاباتي اتحاديه فوتبال باشگاههاي ايران در شرايطي كه قرار بود در دو نوبت صبح و عصر پيگيري شود و مسئولين اين اتحاديه براي دوره دو ساله آتي، در نشست عصر اين مجمع برگزيده شوند، اما اعضاي مجمع به دليل كمبود وقت از رئيس مجمع خواستند تا انتخابات زودتر از زمان مقرر برگزار شود تا به اين شكل معادلاتي كه در خارج از نشست چيده شده بود، بر هم زده شود و مصطفي آجورلو، رئيس سازمان ورزش شهرداري تهران و رقيب محمد عليآبادي در انتخابات فدراسيون فوتبال، به اتفاق آرا و با ذكر صلوات به عنوان رئيس اين اتحاديه انتخاب شود؛ به گونهاي كه حتي كيومرث هاشمي، داريوش مصطفوي و كاظم اوليايي كه به عنوان گزينههاي احتمالي نزديك به سازمان ورزش مطرح بودند، به عنوان كانديداي رياست نيز اعلام موجوديت نكردند.
در ادامه اين نشست با عدم حضور صادق درودگر به عنوان كانديداي دبيركلي اين اتحاديه، عليمحمد مرتضوي به عنوان دبيركل دوباره ابقا شد و آرش جابري و رجبي به عنوان بازرسان مجمع و عبدالرحيم فريد نيز به عنوان خزانهدار انتخاب شدند.
اين خبر براي اهالي فوتبال و به طور خاص مسندنشينان ورزش كاملاً شوكبرانگيز بود؛ چرا كه هيچكس تصور نميكرد شخصي كه در انتخابات فدراسيون فوتبال به دليل برخي فشارها كه در آن زمان به باشگاهها وارد شده بود، به سختي توانست ده راي جمعآوري بكند، به فاصله شش ماه با اجماع مدیران باشگاهها به عنوان رئيس اتحاديه باشگاههاي فوتبال برگزيده شود.
مطمئناً مديران باشگاههاي عضو اتحاديه باشگاهها پيش از اين گزينش كه باعث ميشود نزديك به سي راي اعضاي مجمع عمومي فدراسيون فوتبال تغيير جهت داده و ديگر بر مواضع گذشته استوار نباشند، آماده پرداخت هزينههاي احتمالي چنين تصميمي شدهاند و براي موضعگيريهاي احتمالي تدابيري اندشيدهاند، اما در مجموع چنين انتخابي مسائل متفاوتي را متبادر ميكند كه شايد نااميدي باشگاهها از سياستهاي اعمال شده در طول ماههاي اخير نسبت به باشگاههاي ورزشي، مديران اين باشگاهها و همچنين مربيان و بازيكنان مهمترين دلايل تغيير نگرش باشگاهها و انتخاب مديري با سوابق ورزشي كه خود باشگاهداري را تجربه كرده، باشد.
باشگاههاي فوتبال با انتخاب فردي خارج از سازمان ورزش، اميدوارند بتوانند مسير سياستگذاري در حوزه باشگاهها را با زوايهاي شايد هم تند تغيير دهند و اصلاحات معكوس 90 درجهاي را جايگزين اصلاحات 15 درجهاي حال حاضر كنند!
مصطفي آجورلو رئيس جديد اتحاديه فوتبال باشگاههاي كشور در خصوص انتخاب خود براي اين جايگاه به خبرنگار ورزشي «تابناك» گفت: به عنوان دبيركل اسبق اتحاديه در اين جلسه شركت كردم و درباره نحوه انتخابات آگاهي نداشتم و به لطف همكاران، به عنوان رئيس اتحاديه انتخاب شدم.
رئيس سازمان ورزش شهرداري تهران پيرامون علل انتخاب خود گفت: متاسفانه در سالهاي اخير تمام پتانسيل اتحاديه فوتبال فعال نشده بوند و به دليل اينكه توقعات از اتحاديه بالا بود و اتحاديه نتوانست آن توقعات را پوشش دهد، نوعي دلسردي نسبت به اتحاديه به وجود آمده بود؛ اما اكنون نبايد فضا را به سمت شعارهاي بزرگ، غير قابل قبول و غيرواقعي ببريم.
مديرعامل اسبق باشگاه پاس در خصوص برنامههاي خود براي اتحاديه باشگاههاي فوتبال عنوان داشت: اولين هدف ما نو كردن ساختار اتحاديه و باز تعريف وظايف آن است كه خود اين كار زمانبر خواهد بود و نيازمند يك حركت نظاممند است.
وي درباره جايگاه فدراسيون فوتبال و تعامل اتحاديه باشگاهها با اين نهاد خاطرنشان کرد: فدراسيون فوتبال مسئول قانوني و نهاد رسمي اداره فوتبال كشور است كه متاسفانه در دورههاي قبل رابطه خوبي ميان اين نهاد و اتحاديه وجود نداشته؛ اما اگر پروژه حرفهاي كردن فوتبال ايران را يك اصل بدانيم، مسلماً اتحاديه به عنوان نماينده باشگاهها و فدراسيون به عنوان متولي فوتبال ميتوانند اين پروژه را با تعامل به سرانجام برسانند.
با توجه به آنكه کارشناسان و دستاندرکاران فوتبال، اتحاديه باشگاههاي كشور را دليل قدرت پيگيري مطالبات باشگاهها، مربيان و بازيكنان، تنگه احد فوتبال كشور تلقي ميکنند! ميبايست به انتظار نشست که آیا با دست به دست شدن اين تنگه، تغييري در ماهيت سياستگذاري و مديريت فوتبال، بهويژه سياستهاي اخير در نظر گرفته شده براي باشگاهها اعمال ميشود و يا اين مسائل در كوتاهمدت تحقق نخواهد يافت.
به هر حال نخستين گام محكم اهالي مستطيل سبز براي تغيير ساختار فوتبال كه تا به حال بيپاسخ باقي مانده و با سكوت مسئولان سازمان تربيتبدني و فدراسيون همراه شده، نميتواند بدين شكل استمرار داشته باشد و به احتمال فراوان در حد فاصل چند روز آينده شاهد موضعگيري رسمي برخي مديران دستگاه ورزش، فدراسيون فوتبال و حتي تعدادي از باشگاهها نسبت به شرايط جديد اتحاديه باشگاهها و انتخاب يكي از چهرههاي نزديك به محمدباقر قاليباف به عنوان رئيس اين اتحاديه خواهيم بود.
البته آجورلو در نخستين اظهارنظر، به جاي تلاش براي جبران گذشتهها، از تعامل سخن به ميان آورد كه اميد ميرود سازمان ورزش و فدراسيون فوتبال نيز موضعگيريهاي مشابهي را به صورت عملي لحاظ كرده و اين تغييرات با موضعگيري برخي اشخاص، منجر به بروزتنش در فضاي فوتبال ايران نشود.