به یاد او که علم و عمل را پیوند زد تا نام ایران بر تارک جهان بدرخشد

او نیز می توانست مانند برخی دیگر از اساتید این کشور دانش خود را محصور در مقاله ها و کتاب های نظری کرده و مردمش را به صورت عملی از خدمات خود محروم کند و در عوض دائما جوایز متعدد از همایش های گوناگون بگیرد، اما وجدان بیدار چون اویی که جا پای حکمایی چون بوعلی سینا گذاشته بود، علم و دانش بی عمل را چون کالایی بی مصرف تلقی کرده و به جد در پی یافته های جدید برای خدمت به خلق روزگار بر آمد.
کد خبر: ۱۴۰۰۰۵
|
۱۲ دی ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۴ 02 January 2011
|
20818 بازدید
|
در طول سالیان سال خاک این سرزمین میعادگاه حضور اندیشمندان جوانانی بوده است که هر کدام به گونه ای قطار پر ابهت این تمدن کهن را نو به نو به پیش برده اند تا این فرهنگ و تمدن، به عنوان فرهنگ و تمدنی پویا به جهانیان معرفی شود و با اتکا به پیشینه تمدنی خود، در آفرینش تمدن نوین جهانی نیز نقشی تاثیر گذار داشته باشد.

به گزارش «تابناک»، از جمله افراد تاثیر گذاری که پس از انقلاب اسلامی و اتفاقا از دل انقلاب اسلامی در بخش پزشکی پدیدار گشت، دکتر سعید کاظمی آشتیانی را می توان نام برد، کسی که نامش در ایران و حتی جهان با پژوهشکده رویان و درمان ناباروری و تولید سلول های بنیادی گره خورده است. او که دست تقدیر بیش از 44 بهار مهلتش نداد و در 14 دی ماه سال 1384 روح بلندش در اثر بیماری قلب به آسمان ها پر کشید.

بر این اساس می توان گفت اگر روزگاری کتب و نوشته های حکمای ایرانی هم چون ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی، محمدبن زکریای رازی و... محل رجوع اندیشمندان متفاوت کشورهای دیگر جهان بود و شیوه طبابت، اختراعات و اکتشافات این حکما در سرتاسر گیتی نمودار و نمایانگر بخشی از هویت و تمدن ایرانی بود در عصر حاضر نیز افرادی چون دکتر کاظمی آشتیانی، با جهد و جهاد علمی خویش و با کمترین امکانات و با وجود بیشترین محدودیت، با علم به اینکه میراث دار تمدنی دانش محور و خرد گرا هستند پا در مسیری گذاشتند که اینک نام ایران و مردم آن را همچنان با علم و دانش در سراسر جهان پیوند زده است.

اگر چه دکتر کاظمی آشتیانی نیز همچون اغلب مشاهیر ایرانی، دارای عمر کوتاهی در این کره خاکی بود و هموطنان ایرانی و دیگر جهانیان نتوانستند از خدمات ارزشمند وی در مدت زمان طولانی تری استفاده کنند اما در همین عمر کوتاه نیز، وی به آن میزان در حوزه علم و دانش تخصصی خود کوشید که برای سال های سال نام خود را بر بلندای این جغرافیا پر آوازه کرده است.

سعید کاظمی آشتیانی نیز می توانست مانند برخی دیگر از اساتید این کشور علم و دانش خود را محصور در مقاله ها و کتاب های نظری و تئوریک کرده و مردم این کشور را به صورت عملی از خدمات خود محروم کند و در عوض دائما جوایز متعدد از همایش های گوناگون بگیرد، اما وجدان بیدار چون اویی که جا پای حکمایی چون بوعلی سینا گذاشته بود، علم و دانش بی عمل را چون کالایی بی مصرف تلقی کرده و به جد در پی یافته های جدید برای خدمت به خلق روزگار بر آمد.

و اینگونه است که نام افرادی چون دکتر کاظمی آشتیانی اینک در زمره اندیشمندان پیشگام این تمدن کهن قرار گرفته است، افتخاری که به ویژه در عصر حاضر جز در تلفیق علم و دانش با تعهد خالصانه به فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی به دست نمی آید و خوشا به حال او که در اوج جوانی نام خود را بر تارک این تمدن بزرگ پر آوازه نمود. چنانکه رهبر معظم انقلاب درباره او فرمود:

 «دکتر کاظمی از رویش‌های مبارکی بود که آینده درخشان علمی در کشور را نوید می‌دهند».

 خدایش بیامرزد و قرین رحمت خاصه اش فرماید. انشاءالله

خلاصه ای از زندگی نامه آن بزرگوار:

مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی رئیس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی در اول فروردین ماه سال 1340 در تهران چشم به جهان گشود و پس از طی دوران تحصیلی در مقطع متوسطه، در رشته فیزیوتراپی وارد دانشگاه علوم پزشکی ایران شد و در این رشته و در همین دانشگاه موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد شد.

دکتر کاظمی تحصیلات دکتری را نیز در اسفند ماه 1376 در رشته علوم تشریحی دانشگاه تربیت مدرس به پایان برد. وی از آبان ماه 1363 همزمان با گذراندن دوران دانشجویی وارد جهاد دانشگاهی شد و در سی‌ام آبان سال 1371 با حکم رییس وقت جهاد دانشگاهی‏، به عنوان رییس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران منصوب شد.

دکتر کاظمی آشتیانی در سال 1376 طی حکمی از سوی رییس جهاد دانشگاهی همزمان با مسوولیت ریاست جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران، به عنوان مشاور رییس جهاد دانشگاهی منصوب شد.

دکتر کاظمی آشتیانی پس از پیگیری و تلاش فراوان در خصوص راه‌اندازی موسسه رویان‏، نهایتا موفق به راه‌اندازی این مرکز شد و در بیست و سوم آبان سال 1377 با حکم دکتر علی منتظری، رییس جهاد دانشگاهی و با حفظ سمت به عنوان رییس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی منصوب شد.

زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی همچنین از سال 1371 به عضویت شورای علمی جهاد دانشگاهی درآمد که تا زمان فوت این مسوولیت‌ها را بر عهده داشت.

 توسعه تحقیقات در زمینه باروری و ناباروری، تولید‏، تکثیر و انجماد سلول‌های بنیادی جنینی، اجرای نخستین طرح همانندسازی حیوانات در خاورمیانه، راه اندازی و برگزاری شش دوره جشنواره بین المللی رویان‏، برگزاری دو دوره جشنواره آسیایی «بهداشت خانواده» و ده‌ها فعالیت ارزنده علمی دیگر، دستاورد عمر کوتاه اما پرثمر این جهادگر متعهد و خستگی‌ناپذیر است.

وی در سال 83 به دلیل تلاش‌های فراوان در زمینه تحقیقات سلول‌های بنیادی جنینی به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار کشور معرفی و از او تقدیر شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۰۷
خواننده تابناك
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
عزيز من شما در تيتر خبرتان به اين اشاره كرديد كه مي توانست مانند ساير اساتيد....
مگر ايشان استاد دانشگاه نبود، مگر ساير اساتيد به غير از ايشان واقعا دانش خود را در مقالات خود محصور مي كنند، چرا مطلبي را كه مي نويسيد نسبت به علمي بودن آن توجه نمي كنيد
از شما انتظار نمي رود حرف عاميانه بنويسيد
موفق باشيد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
نوشته برخی برادر من.
همین جور الکی ننویس همین جور الکی هم رای نده.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۵۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
بله واقعا تابناک در این مورد راست گفت
خیلی از اساتید هستن که علم بالایی دارن و مدام از خارج و داخل جوایز علمی میگیرن ولی وارد عرصه عمل نمیشن
ایران
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
عزیز من شما هم لطفا یک بار دیگر تیتر را مطالعه بفرمایید !شاید به اشتباه خودتون پی ببرید .
"مانند برخی اساتید"
در ضمن اگه مروری در زندگی آن بزرگوار داشته باشید متوجه می شوید که با "برخی" اساتید تفاوتهای زیادی داشتند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
ايشان آنقدر انسان متواضع و باسوادي بودند كه در اوايل سال 70 در هنرستان آزادي فلسطين درس ديني تدريس مي نمودند.
مازيار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
آيا مقاله نوشتن محصور كردن دانش است؟آيا نظريه پردازي بخشي از تراوش خلاقيت نيست؟در بزرگداشت چنين بزرگي نياز به كوچك كردن اساتيد و انديشمندان نيست.
با درود به روان دكتر کاظمی آشتیانی راهش پاينده و روحش شاد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
دست تقدیر چنین بود که زود از میان ما برود... یادش بخیر! در فراز و فرودهای فراوان که پیش رویش بود، هیچگاه خنده از لبش محو نمی شد. همیشه روحیه دهنده به دوستان و همکاران بود و علیرغم قرار گرفتن بر قله های علم، افتادگی و تواضعش بی مانند بود. خدایش بیامرزاد...
و پاسخی بر نظر آن دوست عزیز...
دوست گرامی، هستند فراوان اساتیدی (همکاران بنده) که صرفاً به فکر افزایش تعداد مقالات ISI خود بوده و هستند... وبرخی نیز هنگامی که در مسوولیتی قرار میگیرند، دیگر گذشته خود را از یاد می برند... اگر مرحوم کاظمی را از نزدیک می شناختید و با او کار کرده بودید، بی مثال بودن او را تایید می کردید.
به امید روزی که تمام اساتید ما همچون او باشند، انشاا...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
ايشان فردي بي بديل بود. من يكي از بستگان ايشان بودم. اگر ايشان هم مانند ديگر همكاران اساتيدش بود به جاي نام نيك از خود فقط دنبال پول و امثالهم مي رفت.
رستم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
استاد کاغذی و مقاله کاغذی و ... چه معنی دارد. لطفا توجه کنید که ISI و امثال آن هم کاغد اند و این کاغذ بیانگر روش کار و نحوه کشف و اختراع و اقدام انجام شده است و اگر آن کاغذها در اختیار من و امثال من باشد میتوان با فرایند اشاره شده به نتایج ذکر شده در آن دسترسی یافت. اساتید برای ارتقا سطح باید تعدادی اینگونه مقالات ارائه دهند و معنی آن این است که دانش و تخصص و روش کار ارائه شده مورد تائید جهان است و نه رونویسی از کتاب و کپی صفحات و ... که تصور عمومی بر آن است. اینگونه طرح موارد کوچکنمایی اقدامات علمی است و امثال من که توان انجام آن را ندارم سعی در کوچک نمودن اقدام می نمایم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
شهید دکتر کاظمی آشتیانی
به دو دلیل: 1- او در راه تعالی کشور اسلامی و پیشرفت کشور لله کار کرد.
2- اگر اصحاب رسانه از منابع اطلاعاتی درخواست کنند که اطلاعات خود را در قبال ایشون منتشر کنند معلوم می شود ایشون شهید شدند.
جاسوس اسرائیلیی دستگیر شد که اعتراف می کند در مرگ دکتر شهریاری دست داشته است(توضیح کامل تر را بپرسید)
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۲:۰۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
در متن اشاره شده که ایشان بر اثر عارضه قلبی از دنیا رفتند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
خدایش رحمت کند د امثالش رازیادگرداند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
مدارک تحصیلی وی با افتخارات علمی وی همخوانی ندارد. ایشان بیشتر مدیر بود تا محقق، بنده از سال 1383 در دانشکده علوم توانبخشی او را می شناختم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
من از سال 64 میشناختمش.ایشان راهنمای تمام پروژه ها بودن.
ناشناس
|
United Kingdom
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
خداوند او را قرین رحمت خویش سازد و همچنین امیدواریم خداوند این دانشمندان و اساتید را در بین ما زیاد کند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲
چرا در تیتر اسم نیاورده اید مگر پرونده مفاسد اقتصادی است
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت