علت تغيير تاكتيك آمريكا در برابر ايران و كره شمالي

به نظر مي‌رسد ديپلمات‌هاي آمريكايي، علاقه دارند اين كار را تنها آزمايش كردن ميزان سردي و گرمي آب بدانند تا شيرجه‌اي به عمق آن و اين در حالي است كه رايس از مذاكرات غيررسمي با كره شمالي صحبت كرده و برنز هم اعلام نموده كه تنها به مذاكرات گوش خواهد داد و تا هنگامي كه ايران پيش‌شرط‌ها را انجام ندهد، وارد مذاكره نخواهد شد.
کد خبر: ۱۴۰۰۲
|
۲۹ تير ۱۳۸۷ - ۱۲:۱۰ 19 July 2008
|
13613 بازدید
با نزديكتر شدن به پايان دوران رياست‌جمهوري بوش، دولت وي با تغيير تاكتيك‌هايي به گفت‌وگو با ايران و كره شمالي در سطوح بالاي ديپلماتيك روي آورده است و با دشمناني ديدار مي‌كند كه زماني، جزيي از محور شرارت اعلام شده از سوي دولت بوش بودند.

به گزارش سرويس بين‌الملل «تابناک» به نقل از «رويترز»، «ويليام برنز»، ديپلمات ارشد آمريكايي و معاون وزير امور خارجه آمريكا، امروز در ژنو با دبير شوراي امنيت ملي ايران ديدار خواهد كرد و كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا، هم قرار است روز چهارشنبه براي نخستين بار با وزير امور خارجه كره شمالي در سنگاپور ديدار كند.

كارشناسان سياست حارجي بر اين باورند كه اين تصميم، بازتابي از سياست خارجي عملگرايانه و پذيرش آن پس از ديگر روش‌هاي شكست خورده است.

«ند واكر»، سفير سابق آمريكا در اسرائيل و مصر مي‌گويد: رئيس‌جمهور دريافته است كه سياست‌هاي خارجي كهنه ما، ديگر كارآيي ندارد. ما خود را به گوشه‌اي برده بوديم و مرتب چيزهاي بيشتري را در موارد حياتي از دست مي‌داديم.

دولت بوش تأكيد دارد كه برداشتن گام‌هاي ديپلماتيك، به ويژه درباره ايران، تغيير سياست نيست و رايس هم اعلام كرده كه مذاكرات كامل، تنها در صورتي مي‌تواند رخ دهد كه ايران، فعاليت‌هاي حساس اتمي خود را متوقف كنيد.

«شون مك كورمك»، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا گفت: اين تغيير بسيار جزيي در تاكتيك‌هاي ديپلماتيك است. ما در حال آزمايش چيزي هستيم كه معتقديم براي ما سودمند است، اما محور كار و تلاش مانند گذشته است.
اما كارشناسان مي‌گويند: دولت آمريكا با نگراني از مشروعيت خود در ماه‌هاي پاياني رياست‌جمهوري بوش، توجه خاصي به فشارهاي جهاني براي گفت‌وگو با ايران و كره شمالي دارد.

تيم دولت بوش، همچنان در حال اجراي توصيه‌هاي گروه مطالعاتي عراق است كه حدود هجده ماه پيش ارايه شده بود و مذاكره با ايران براي كاهش تنش‌ها را ضروري مي‌دانست.
واكر، يكي از دلايل انجام مذاكرات را باقي ماندن تعداد كمي از نومحافظه‌كاران مرتجع در دولت مي‌داند كه هميشه مخالف نزديك شدن آمريكا به دشمنان اين كشور بوده‌اند.

«جان آلترمن» از كارشناسان خاورميانه مركز مطالعات استراتژيك و بين‌المللي گفته است: آمدن «رابرت گيتس» به وزارت دفاع و رفتن دونالد رامسفلد، كمك بسيار به در پيش گرفتن راهكاري اصولگرايانه كرده است. رايس نيز با وجود مهره‌هايي مانند گيتس، آمادگي بيشتري براي پيشبرد تلاش‌هاي ديپلماتيك و مذاكرات پيدا كرده است.

اما به نظر مي‌رسد ديپلمات‌هاي آمريكايي، علاقه دارند اين كار را تنها آزمايش كردن ميزان سردي و گرمي آب بدانند تا شيرجه‌اي به عمق آن و اين در حالي است كه رايس از مذاكرات غيررسمي با كره شمالي صحبت كرده و برنز هم اعلام نموده كه تنها به مذاكرات گوش خواهد داد و تا هنگامي كه ايران پيش‌شرط‌ها را انجام ندهد، وارد مذاكره نخواهد شد.

به گفته آلترمن، آمريكا كه طعم تنهايي در حمله به عراق را چشيد و پس از حمله به تنهايي فشار بر متحدينش را براي ورود به جنگ زياد كرد، هم‌اكنون به نتيجه رسيده كه همكاري عواقب بهتري نسبت به تكروي دارد و از اين لحاظ با هر دوي اين كشورها، مذاكرات چند جانبه را ترتيب داده و وارد مذاكرات دو جانبه نشده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟