افزایش قیمت سوخت ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها برخی قیمتها را دستخوش تغییر کرده است، بر این اساس حواله نفت کوره از 200 هزار تومان به پنج میلیون و 200 هزار تومان رسیده و قیمت تولید مصالح را چند برابر کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر در اراک، اکنون آجرپزیها قیمت آجر را افزایش داده و آن را از تنی 20 هزار و 500 تومان به 37 تا 47 هزار تومان رساندند.
هرچند که بسیاری از کارشناسان معتقدند با تعیین تکلیف قیمتها بسیاری از نگرانیها هم از بین خواهد رفت اما باید پرسید آیا قیمت آجر ثابت میماند، افزایش قیمت آجر و به تبع آن مصالح ساختمانی روند بازار مسکن را به چه سمتی سوق خواهد داد؟
برای ادامه کارنیازمند یارانه هستیمرئیس اتحادیه کورههای آجرپزی ماشینی در گفتگو با خبرنگار امید استان گفت: دولت برای خرید نفت کوره به آجرپزیها یارانه نمیدهد اما تسهیلات بانکی با بهره چهار درصد در اختیار آنها قرار میدهد.
آریان فرد در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص افزایش قیمت آجر در اراک گفت: بسیاری از فروشندگان دوره گرد از شهرهای ملایر، خوانسار و گلپایگان در اراک اقدام به فروش آجر به قیمت گران میکنند.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه تنی 42 هزار تومان را برای قیمت آجرپیشنهاد کرده، افزود: ما تولید کنندگان با توجه به وامی که میدهیم و با هزینههای گران شدن برق و سوخت مواجه هستیم پس به ناچار بایستی این قیمتها افزایش پیدا کند.
حدود 20 درصد آجرپزیها گازسوز هستندآریان فرد با تاکید براینکه درحال حاضر کورههای آجرپزی در زمستان تعطیل است و تا اواخر فروردین ماه روشن نمیشود ادامه داد: از 30 کوره آجرپزی در اراک پنج کوره گازی هستند و مابقی از نفت کوره استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه برای گازسوز شدن هرکدام بالغ بر 70 میلیون تومان پول نیاز است افزود: این امر نیازمند حمایت جدی است.
قیمت برخی مصالح ساختمانی افزایش یافتمعاون مسکن و شهرسازی استان مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر بازار ساخت و ساز رکود دارد، گفت : قیمت آجر 30 درصد و سیمان 20 درصد افزایش داشته و در آهن تفاوت قیمت نداشته ایم.
حمیدرضا نوازنی اظهارداشت: هر روزه قیمت مصالح به تهران گزارش میشود و پیش بینی دولت ازافزایش قیمت مسکن پنج تا 15 درصد است.
وی با تاکید بر اینکه قیمت گذاری آجر باید بر اساس کارشناسی انجام شود، گفت: هنوز زود است که در مورد افزایش قیمت سخنی به میان آورد و بیشتر جنبه شایعه به خود گرفته است تا واقعیت.
افزایش قیمتها اندازه داردفرماندار اراک نیز با بیان اینکه تولیدکنندگان آجر باید قیمت خود را واقعی کنند، گفت: این افراد پس از حذف یارانهها و افزایش قیمت سوخت تنها مجازند تا 27 هزار تومان قیمت خود را افزایش دهند.
حسن آصفری با تاکید براینکه قیمتها بی رویه نباید افزایش یابد واندازه دارد، ادامه داد: شرکت گاز استان نیز میبایست برای گازکشی هر چه زودتر این واحدها اقدام کند.
تولید آجر فشاری توجیه اقتصادی نداردرئیس سازمان صنایع و معادن استان مرکزی با اشاره به عدم توجیه اقتصادی تولید آجر فشاری به روش موجود، گفت: مدیران این واحدها میبایست با ارائه طرحهای نوین، استاندارد و قابل رقابت اقدام کنند.
علیرضا زاوشی افزود: برای تحقق این موضوع تولیدکنندگان باید با بهبود خطوط تولید و استفاده مناسب از حاملهای انرژی، محصولات استاندارد با کیفیت را جهت عرضه به بازارهای کشور و دنیا تولید کنند.
طرح تحول اقتصادی به عنوان پرماجراترین تصمیم اقتصادی دولت از الزاماتی بود که بایستی اجرا میشد اما با یکنواختی انرژی، میتوان پیش بینی کرد که مشکلات درحوزه آجرمخصوصا واحدهایی که از سوخت مازوت استفاده میکنند حل نشود و در صورت ادامه این روند اگر بررسیهای بیشتری در تصمیمات ماخوذه صورت نگیرد بسیاری از این افراد متضرر خواهند شد و قیمت مسکن نیز روند با فراز و نشیب دنبال خواهد شد.