رييس پژوهشكده پالايش پژوهشگاه صنعت نفت از دستيابي محققان اين پژوهشگاه به فناوري DMC براي تصفيه ميعانات گازي خبر داد كه تا پيش از اين در انحصار يك شركت آمريكايي بوده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، مهندس منصور بزمي، رييس پژوهشكده پالايش پژوهشگاه صنعت نفت با اعلام اين مطلب اظهار داشت: تمام ميعانات گازي پارس جنوبي ترش است كه در حال حاضر فروش ميعانات به دليل ترش بودن، بوي بد و مسائل زيست محيطي با مشكلات زيادي همراه است.
وي با اعلام دستيابي محققان پژوهشكده پالايش پژوهشگاه صنعت نفت به فناوري DMC براي تصفيه ميعانات گازي گفت: پالايشگاههاي پارس جنوبي مجموعا يك ميليون بشكه در روز توليد ميعانات گازي خواهند داشت كه در آينده تمام آنها با تكنولوژي DMC پژوهشگاه صنعت نفت تصفيه ميشوند.
رييس پژوهشكده پالايش پژوهشگاه صنعت نفت تاكيد كرد: در دنيا تنها يك شركت آمريكايي و پژوهشگاه صنعت نفت ايران به دانش فني DMC دست يافتهاند كه هم از لحاظ فني و از نظر اقتصادي دانش فني پژوهشگاه صنعت نفت بهتر از دانش فني مشابه خارجي آن است و با استفاده از اين دانش فني واحد DMC براي تصفيه ميعانات گازي ارزش افزوده بسياري عايد كشور ميشود.
بزمي خاطرنشان كرد: حدود 600 ميليون دلار در سال تفاوت فروش ميعانات گازي شيرين و ترش در كشور است.
رييس پژوهشكده پالايش پژوهشگاه صنعت نفت در بخش ديگري از سخنانش از تصفيه گاز پروپان و بوتان در فازهاي مختلف پارس جنوبي خبر داد و گفت: فازهايي كه اكنون در حال كار هستند توسط شركتي خارجي طراحي شدهاند اما با شروع بحث تحريمها اين شركتها از ارايه دانش فني به ايران جلوگيري و حاضر به ارائه آن نشدند و اين فرصت مناسبي براي پژوهشگاه صنعت نفت بود تا دانش فني خود جايگزين دانش فني رقيب و شركت فرانسوي در عسلويه كند.
بزمي خاطرنشان كرد: مشخصه اصلي اين دانش فني، آن است كه كل سولفور پروپان و بوتان را به استاندارد 10ppm جهاني مي رساند.