در سال هاي اخير، گويا مرسوم شده هر از گاهي نهادي، سازماني يا ارگاني به صلاحديد خود، به دستكاري پرچم رسمي كشور پرداخته و در هر نوبت هم با توجيه اين کار خود، منتقدان را به بهره برداري سياسي نيز متهم كنند. اين در حالي است كه پرچم ملي هر كشور نماد فرهنگ، تمدن، هويت و شخصيت يك ملت به شمار می رود و هرگونه دستكاري آن به منزله توهين به هويت و شخصيت يك ملت است و به همين دلیل هم هست كه در هيچ كجاي دنيا، دیده نمي شود كه پرچم رسمي كشور، دستكاري شده و مطابق سليقه افراد مورد بهره برداري قرار گيرد.
به گزارش «تابناك»، در تازه ترين دستكاري پرچم رسمي كشور، شهرداري شهر سرخرود در استان مازندران، پرچم هايي را در سرتاسر شهر نصب کرده كه اين پرچم ها به شكل بي سابقه اي دستكاري شده است، به گونه ای كه در تصوير ديده مي شود، تكه پارچه اي آبي رنگ، به انتهاي پرچم اضافه شده و لفظ الله اكبر كه در امتداد هر سه رنگ پرچم نوشته شده است، به شكل بد سليقه اي با حاشيه هاي گلدوزي شده قطع شده است؛ عملي كه مصداق تام و تمام دستكاري در پرچم رسمي كشور است و به این ترتیب، اگر در آينده هم هر كسي بخواهد پرچم كشور را هر گونه كه تمايل داشت بيارايد، عملا ديگر هیچ نشاني از پرچم ملي باقي نمي ماند.
اين در حالي است كه شهروندان كشور هاي خارجي حتي به قرار گرفتن پرچمشان در حالتي نامناسب، به گونه اي كه رنگ هاي آن جابجا شود، هم بسيار حساس هستند؛ برای نمونه، چندين سال پيش، يكي از اتباع كشور سوئد در مراسم سالگرد حضرت امام(ره)، هنگامي كه متوجه شد برخي از مسئولان برگزاري مراسم پرچم كشورش را برعكس گذاشته اند، آنقدر اعتراض كرد تا مسئولان پرچم سوئد را در حالت مناسب و درست آن قرار دادند اما در كشور ما نهادهاي قانوني خود به دستكاري پرچم مي پردازند.
افزون بر آنچه گفته شد، پرچم نصب شده در شهر سرخرود، نه تنها دستكاري شده، بلكه لفظ جلاله «الله» نيز برعكس قرار گرفته و رنگ سبز كه در بالاي پرچم قرار دارد، در پايين آن قرار گرفته است.
باید گفت، براي اين رخداد دو حالت بيشتر متصور نيست: يا مسئولان ناآگاهانه اين كار را انجام داده اند كه خود اين ناآگاهي هم توجيه ناشدنی است و يا اين كه مسئولان آگاهانه و با علم به اينكه اين كار توهين به نماد ملي كشور است، اين كار را به غرض ها و نيات گوناگون انجام داده اند كه در اين صورت قابل پيگرد نيز هست.
ذکر این مهم لازم است، چندي پيش نيز در چندین همايش دولتي نيز، در پوستر مراسم رنگ سبز پرچم به صورت آبي درآمده بود كه در آن زمان نيز حساسيت هايي را به وجود آورد و با وجود فریاد رسانه ها در این مورد، به راحتي با توجيهي ساده از كنار آن گذشتند و همان باعث شد تا امروز در يك شهر كوچك در شمال كشور، چنين کاری انجام شود.
در واقع، اگر تاكنون بخشنامه يا آيين نامه اي به نهادهاي دولتي و حكومتي براي دستكاري نکردن پرچم رسمي كشور ابلاغ نشده، ضروري به نظر مي رسد كه چنين قانوني رسما ابلاغ شود تا در صورت تخطي با خاطيان برخورد شود و اگر هم ابلاغ شده است، چرا تاکنون با خاطيان برخورد نشده است؟
اگر خود ما مردم ايران، حرمت نماد هويت و شخصيت خود را نگاه نداريم، از ديگران چه انتظاري در اين باره می توان داشت؟
در پایان باید گفت، هرچند خود راضی به انتشار تصویری از این اهانت به نماد کشور نیستیم، ولی به این امید که شاید کسی پیدا شده و بدون تهمت و افترا به رسانه، مردانه با این مسأله برخورد کند، آن را نمایش می دهیم: