در حال حاضر مهمترين رقباي بازار سرمايه كه بازار مسكن و پول است، در حال ركود به سر ميبرند و بورس بهترين مكان براي سرمايهگذاري است.
عظيم ثابت ـ كارگزار بورس اوراق بهادار ـ در گفتوگو با ايسنا، چشمانداز بازار سرمايه در سال 90 را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اينكه مهمترين رقباي بازار سرمايه بازار مسكن و پول است، گفت: در بازار مسكن با توجه به وضعيت مسكن بايد تقاضاي واقعي و موثر براي خريد وجود داشته باشد ولي به دليل اينكه تسهيلاتي كه بانكها در اختيار مشتريان قرار ميدهند، محدود است عملا اين موضوع كمرنگ شده است.
وي افزود: از سوي ديگر قرار است اجاره واحدها در تهران و براساس منطقه بندي از يك ميليون و 30 هزار تومان به يك ميليون و 20 هزار تومان كاهش يابد كه اين موضوع تاثير منفي روي سرمايهگذاري در مسكن گذاشته و اثر كاهنده خود را خواهد داشت؛ به طوري كه افراد براي سرمايه گذاري در اين بخش رغبت نمي كنند.
وي خاطرنشان كرد: از سوي ديگر با مطرح شدن طرح تحول سيستم بانكي، گمرك و بيمه، قرار است سود سپردهها كاهش يابد و تك رقمي شود كه اين موضوع انگيزه براي سرمايه گذاري دربانكها را نيز كاهش ميدهد.
اين كارگزار بورس اوراق بهادار تهران يادآور شد: به اين ترتيب بانكهاي فعال در بورس نيز با عدم اشتياق سرمايه گذاران مواجه شدند كه اين موضوع بر روي بانكها اثر كاهنده دارد.
به گفته ثابت بازار سرمايه با توجه به پتانسيلهايي كه دارد ميتواند پذيراي نقدينگي موجود در جامعه باشد زيرا از ابتداي سال 88 تا كنون شاخص بورس 160 درصد افزايش يافته و بازار سرمايه طي سال جاري حدود 70 درصد بازدهي داشته است كه اين موضوع باعث شده است تا ذهنيت مثبت نسبت به بازار تقويت شود.
اين كارگزار بورس ضمن تاكيد بر اينكه بازار بايد كنترل شود تا قيمت سهمها بيرويه افزايش پيدا نكند، تصريح كرد: در حال حاضر بازار به دلايل مختلف از جمله تسويه سرمايهگذاران در پايان ماه و شناسايي سود سهامداران در فاز استراحت به سر ميبرد.
به گفته ثابت در حال حاضر يكي از مهمترين چالش هاي فعلي بازار ارائه گزارش 12 ماهه شركتها و پيشبيني آينده است كه بازار منتظر ارايه اين گزارش است كه بايد هر چه سريعتر ارائه شود.
اين كارگزار بورس در ادامه تاكيد كرد: براي تداوم رشد بورس، بايد ابزارهاي مالي توسعه يافته و علاوه بر افزايش سهام شناور آزاد شركتها، سهام جديد عرضه شود زيرا هر چقدر در بازار تنوع ايجاد شده و سهام جديد عرضه شود، در رشد و توسعه بازار موثر است.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر دولت به صورت محسوس نگاهها را به سمت بازار سرمايه حركت داده است زيرا تنها محلي كه بستر مناسب براي كنترل نقدينگي است بازار سرمايه است.
وي تصريح كرد: در اين شرايط دولت بايد در مقاطع مختلف از بازار حمايت كرده و جايگاه اين بازار را در اقتصاد ملي و GDP تقويت كند.
ثابت يادآور شد: در حال حاضر بسياري از بانكها بخشي از نقدينگي مازاد خود را به سمت بازار حركت دادهاند تا سهام شركتهاي بورسي را خريداري كنند به اين ترتيب بانكها نيز به سمت بورس تمايل پيدا كرده اند كه اين در رونق بورس تاثير مثبت دارد.
وي معتقد است: ظرفيت رشد شاخص و بازار سرمايه بالاست و اگر اين شرايط ادامه داشته باشد تا زمان برگزاري مجامع در تير ماه سال آينده، شاخص بورس به 30هزار واحد ميرسد.