سرویس بین الملل ـ ساعاتی پیش، مقام های عربستان سعودی، از ورود بیش از هزار نیروی مسلح این کشور به بحرین خبر دادند.
به گزارش «تابناک»، در بیست و نهمین روز از آغاز اعتراضات مردم بحرین و به دنبال اوج گيري این قيام، افزون بر ورود هزاران مزدور و چماقدار عربستاني به بحرين، مقام هاي رسمي سعودي، از ورود بیش از هزار نيروي نظامي اين کشور به بحرين خبر دادند.
مردم بحرين در تظاهرات و تجمع هايي که در هفته هاي گذشته، به شدت از سوي رژيم حاکم سرکوب شده، خواستار آزادي هاي سياسي و تغيير نظام حاکم از يک رژيم استبدادي به نظامي مردم سالار هستند.
از سویی، هرچند روزنامه «الایام»، چاپ بحرین نیز روز دوشنبه گزارش داد که نیروهای نظامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به نام «سپر جزیره» برای حفاظت از نظام بحرین وارد این کشور می شوند، اخبار رسیده از منابع محلی، حاکی است، تنها نیروهای سعودی وارد خاک بحرین شده و از نیروهای دیگر کشورهای شورای همکاری خبری نیست.
همچنین اخبار رسیده حاکی است، نيروهاي نظامي سعودي، بعدازظهر دوشنبه از پل رابط بين عربستان و بحرين گذشته و وارد خاک بحرين شدند و بلافاصله به سمت میدان «اللولو» به حرکت درآمدند.
در همین حال، منابع محلی به خبرنگار «تابناک» اطلاع دادند، بر پایه برنامه ریزی های پیشین، قرار است در روزهاي آينده، این نيروها در کنار مزدوران و اوباش سعودی براي سرکوبي انقلابيون بحريني در خيابان هاي منامه و دیگر مناطق بحرين، وارد عمل شده، از همه امکانات موجود برای شکستن مقاومت آنها بهره گیرند.
از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران، با تأکید بر لزوم تحقق بخشیدن به خواسته های مردم بحرین، دخالت خارجی برای سرکوب خواست ملت ها را محکوم کرد.
«رامین مهمانپرست»، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، دوشنبه شب، در گفت وگو با شبکه «العالم» اعلام کرد: همان گونه که جمهوری اسلامی ایران، پیشتر اعلام کرده، باید به خواسته های مردم بحرین توجه شود و برای تحقق این خواسته ها تلاش کرد.
در همین حال، «عبدالرحمن العطیه»، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، با تأکید بر اینکه مسئولیت حفظ امنیت و ثبات بحرین، به اعتبار این که امنیت کشورهای عضو شورای همکاری، از همدیگر جداناشدنی هستند، یک مسئولیت جمعی است، در بیانیه ای بر حمایت و پشتیبانی مطلق کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از بحرین در راستای اصل وحدت سرنوشت و ارتباط امنیتی کشورهای عضو شورا، تأکید کرد.
در همین راستا، یک نماینده سابق پارلمان بحرین، درباره دخالت نیروهای عربستانی در بحران کنونی میان نظام و مردم این کشور هشدار داد و این امر را به منزله اشغال کشور دانست و از جامعه جهانی خواست، به مسئولیت های خود در حمایت از ملت بحرین عمل کند.
روز دوشنبه، «جواد فیروز» در گفت وگو با شبکه خبری «العالم» اظهار داشت: ورود نیروهای کشورهای حاشیه خلیج فارس به بحرین، باید در راستای دفاع از این کشور در برابر تهدیدهای خارجی باشد، نه اختلافات داخلی میان مردم و نظام، در حالی که این امر به معنی رویارویی ملت بحرین با تهدید و خطری خارجی افزون بر جنگ تمام عیار با ارتش است.
سخنگوی تشکل علمای 14 فوریه بحرین نیز به کشورهای عربی درباره فرستادن نیرو به این کشور هشدار داد.
«عقیل الموسوی» گفت: مردم بحرین، جلوی گلوله ها و تانک های ارتش ایستاده اند و روز به روز به پیروزی های بیشتری در برابر مزدوران رژیم دست می یابند و دخالت های بیگانگان در حمایت از رژیم بحرین، در عزم و اراده مردم خللی پدید نخواهد آورد.
الموسوی تأکید کرد: شب گذشته، شانزده نفر از مزدوران با ملیت های گوناگون، از جمله پاکستانی و اردنی بازداشت شدند.
وی درباره دعوت دوباره ولیعهد بحرین به گفت وگو با مخالفان افزود: تشکل علمای 14 فوریه با هر نوع گفت وگو با رژیم حاکم مخالف است، زیرا درخواست نزدیک ششصد هزار نفر از مردم برای کناره گیری این رژیم، بیانگر آن است که این رژیم، مشروعیت ندارد و گفت وگو با آن امکان پذیر نیست.
همچنین «محمد مسقطی»، رییس جمعیت حقوق بشر جوانان بحرین اظهار داشت: در صورت حمله نیروهای امنیتی و ارتش، زنان و کودکان از میدان «اللؤلؤ» بیرون برده می شوند، ولی مردان و جوانان در این میدان می مانند.
وی افزود: عربستان رسما اعلام کرده است، برای حمایت از تأسیسات و ساختمان های دولتی وارد بحرین شده، ولی بحرینی ها بر این باورند که این دخالت برای سرکوب تظاهرکنندگان است.
«مسقطی» با اشاره به این که دخالت نظامی در بحرین از هر سو، بنا بر قوانین بین الملل، اشغالگری به شمار می آید، از سازمان ملل متحد خواست از مردم بحرین در برابر اشغالگری حمایت کند.
وی همچنین اظهار داشت: رویدادهای بحرین کاملا داخلی است و هیچ طرفی ـ خواه بین المللی یا منطقه ای ـ حق ندارد در امور بحرین آن هم به گونه نظامی یا سیاسی دخالت کند.
رییس جمعیت حقوق بشر جوانان بحرین، با اشاره به فراگیر شدن اعتصاب در این کشور گفت: امروز همه ساختمان های اداری، مراکز تجاری نزدیک به منامه و حتی پمپ های بنزین بسته بود.
وی تصریح کرد: تحصن کنندگان در میدان اللؤلؤ، مانع از ورود افراد ناشناس به این میدان می شوند، زیرا گروه های مسلح به دنبال آن هستند تا وارد این میدان شوند.
گفتنی است، از نکات جالب توجه در رخدادهای امروز بحرین، این بوده است که وهابیون و طرفداران شاه بحرین، با ایرانی خواندن این قیام ها، سعی در تخطئه خواسته انقلابیون داشتند، به گونه ای که طرفداران حکومت بحرین، با حضور در نزدیکی متحصنان، با بلندگو آنها را مزدور خطاب کرده و می گویند: شما که اعتراض می کنید یا ایرانی و یا تحت تأثیر ایران هستید، وگرنه این کارها را نمی کردید!
در هر همین حال، گفته می شود، سفر مقامات آمریکایی به ویژه «رابرت گیتس»، وزیر دفاع ایالات متحده در روزهای گذشته به منطقه، با ورود مستقیم سعودی ها به بحران بحرین مرتبط بوده و همچنین جمع بندی دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی، بحرین و کارشناسان نظامی آمریکایی این بوده است که هیأت حاکمه بحرین، باید به هر قیمت ممکن، اعتراض های مردمی در این کشور را متوقف سازند تا از گسترش آن به همسایگان بحرین، به ویژه عربستان سعودی جلوگیری شود.