سرویس بین الملل ـ در حالی که آمریکا به صورت رسمی وارد جنگ با سومین کشور مسلمان شده است، اما سناتور های آمریکا در جریان حمله اخیر این کشور با لیبی قرار نگرفته اند.
به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور»، نوشته که اگر چه می توان ادعا کرد که اوباما از اختیارات خویش به عنوان فرمانده کل قوا استفاده کرده است، اما همین ادعا نیز ادعای خطرناکی است.
چرا که بر اساس این گزارش، اگر اوباما اکنون بتواند از این اختیار قانونی خویش و بدون اجازه کنگره برای حمله و بمباران لیبی استفاده کند چه تضمینی وجود دارد که در آینده رئیس جمهوری احتمالی هم چون سارا پیلین، بدون اجازه کنگره به هر کجا که خواست حمله نکند؟
به همین خاطر نیز برخی از اعضای کنگره به بمباران لیبی توسط آمریکا بدون اجازه کنگره اعتراض کرده اند و اتفاقا در این زمینه دمکرات ها و جمهوریخواهان در این باره با هم توافق دارند، به گونه ای که «جان لارسون»، رئیس انجمن حزبی دمکرات ها در مجلس نمایندگان هدایت این اعتراض ها را بر عهده گرفته است. علاوه بر لارسون ، «جرالد نادلر»، «دونا ادوارد »، «مایک کاپیونا »، «دنیس کوچنیچ »، «ماکسین واتر» ، «راب اندروز»، «شیلا جکسون»، «باربارا لی» و «الیانور هولمز نورتون»، به شدت از این اقدام تکروانه اوباما انتقاد کرده اند.
یکی از نمایندگان دمکرات عضو مجلس نمایندگان در این باره گفته است که اوباما برای بمباران لیبی با اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد مشورت کرده است، اما در همین حال کنگره ایالات متحده را نادیده گرفته است. وی افزود تقریبا هریک از نمایندگانی که در این باره صحبت کردند مخالفت خود را با این اقدام اوباما نشان دادند. لذا باید حتما قطعنامه ای در این زمینه صادر می شد و یا با اعضای کنگره در این باره بحث و تبادل و نظر می شد.
از جانب جمهوریخواهان نیز سناتور «ریچارد لاگر»، ضمن اعتراض به اوباما گفت که اگر قرار است ملت آمریکا وارد جنگ شوند لازم است که این ورود به جنگ بر اساس اعلامیه ورود به جنگ مصوب کنگره صورت بگیرد.
بر اساس این گزارش ، اقدامات معترضان دمکرات و جمهوریخواه به اوباما در حد اعتراض باقی نمانده است و نمایندگان جمهوریخواه با جمع آوری امضاء هایی در کمیته روابط خارجی و سرویس نظامی سنا، در صدد تصویب قانونی هستند که رئیس جمهور حتما باید در چنین مواردی یعنی بمباران دیگر کشور ها موافقت کنگره را اخذ کند. جالب این است که این تصمیم کنگره بر اساس پیشنهاد خود اوباما صورت می گیرد. پیشنهادی که وی در سال 2007 و هنگامی که سناتور بود مطرح ساخت و آن هم این بود که چرا رئیس جمهور آمریکا بدون اجازه کنگره می تواند یک کشور دیگر را بمباران کند؟
لذا اعضای کنگره بر اساس همین درخواست اوباما در سال 2007، در صددند تا وی را به نوعی در زمینه بمباران دیگر کشورها محدود کنند.
به نظر می رسد که اقدامات یکجانبه روسای جمهور آمریکا از حزب دمکرات و جمهوریخواه در تجاوزبه یک کشور دیگر هر کدام به نوعی صورت می گیرد، اما در اصل اینکه هر کدام در شرایطی که منفعت آنان ایجاب می کند تصمیمات خود را بر اساس یکجانبه گرایی استوار می کنند تردیدی نیست.