تحولات لیبی در دستان اروپا؛
جدال طرح های اروپایی برای آینده لیبی
فرانتینی از طرح مشترک ایتالیا و آلمان برای آینده لیبی و ارائه آن در جلسه روز سه شنبه کشور های عضو ناتو در لندن خبر داد. وی همچنین گفت: غیر قابل تصور است که معمر قذافی از قدرت کناره گیری کند در حالی که اتحادیه آفریقا و حتی برخی از مقامات دولت لیبی در حال تشویق قذافی به ترک قدرت هستند/ طرح مشترک آلمان و ایتالیا دارای سه بند مهم درباره آینده قذافی، جنگ لیبی و سرنوشت مخالفان قذافی است.
سرویس بین الملل ـ کشور های اروپایی با طرح هایی برای آینده لیبی، خود را برای جلسه روز سه شنبه در لندن آماده می کنند.
به گزارش «تابناک»، «فرانکو فراتینی» وزیر خارجه ایتالیا از طرح مشترک ایتالیا و آلمان برای آینده لیبی و ارائه آن در جلسه روز سه شنبه کشورهای عضو ناتو خبر داد. فراتینی در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «ریپابلیکا» گفت: ایتالیا و آلمان طرحی را ارائه خواهند داد که بر اساس آن ابتدا زیر نظر سازمان ملل در لیبی آتش بس برقرار خواهد شد، رهبر لیبی معمر قذافی تبعید و مسیری برای ارسال کمک های بشر دوستانه به مردم لیبی ایجاد می شود. این در حالی است که قرار است در جلسه روز سه شنبه در لندن، گروهی برای هدایت و راهبری تحولات لیبی برگزیده شوند.
بر اساس این گزارش فراتینی از اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا خواسته است که بیش از همه برای برقراری گفتگو ها با مخالفان حکومت لیبی تلاش کنند. وی همچنین خبر داده است که کشور های عربی نیز در جلسه روز سه شنبه شرکت خواهند کرد. وی همچنین اضافه کرد: غیر قابل تصور است که معمر قذافی از قدرت کناره گیری کند، در حالی که اتحادیه آفریقا و حتی برخی از مقامات دولت لیبی در حال تشویق قذافی به ترک قدرت هستند.
دو کشور انگلستان و فرانسه، کشور هایی بودند که برای حمله نظامی به لیبی اصرار زیادی داشتند و در نهایت هم خواسته خود را عملی کردند. دولت آلمان در مقابل این خواسته مقاومت کرد و دولت ایتالیا هم در این تصمیم گیری در حاشیه نگه داشته شد اما وزیر خارجه ایتالیا گفت اکنون که در بین اروپایی ها شکاف افتاده است، تمام تلاش ما این است که دنبال راه حلی باشیم که همه اروپا بر آن توافق داشته باشند تا از ایجاد تفرقه بین اروپایی های جلوگیری کنیم.
این در حالی است که مقامات ناتو در حال رایزنی برای حملات گسترده تر و حمله زمینی به لیبی هستند. این اتفاق زمانی خواهد افتاد که همه 28 کشور عضو ناتو بر این مساله اتفاق نظر داشته باشند. به نظر می رسد کمیته راهبری تحولات لیبی که از درون جلسه روز سه شنبه لندن ایجاد خواهد شد، تصمیم نهایی را در این زمینه اتخاذ خواهد کرد.
به نظر می رسد کشور های اروپایی و آمریکا بیش از آنکه به دنبال حمایت از جنبش های مردمی در منطقه باشند، به دنبال مدیریت و کنترل حکومت های عربی و جنبش های مردمی به صورت توامان هستند تا تغییری مهار نشدنی به وجود نیاید که منافع آنان را به خطر اندازد، تجربه مصر، تونس و اینک لیبی شاهد این مدعا هستند.