تغيير جنسيت در مردان بيش از زنان؛

اختلال هويت جنسي فقط يك بيماري است

سالانه نزدیک هشتاد نفر با مجوز پزشكي قانوني در كشور با انجام عمل جراحي تغيير جنسيت مي دهند كه 90 درصد آن ها تغيير جنسيت از مرد به زن بوده است/ شيوع اين پديده نادر در جنس مذكر، بيشتر از جنس مؤنت است،/ مريم 25 ساله که چند ماهي است، تبديل به ماهان 25 ساله شده، درد دل خود با خبرنگار ما را اين گونه آغاز مي کند ...
کد خبر: ۱۵۸۲۲۹
|
۲۴ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۳ 13 April 2011
|
76758 بازدید
|
سرویس «تابناک» اجتماعی ـ عادت كرده ايم به تلگرافي حرف زدن و زود رد شدن از موضوعاتي كه يا باب دلمان نيست و يا خوشايند احوالمان، شايد با همين جمله بتوان مصداق بي توجهي به گروهي از شهروندان را يافت كه جرمشان بيمار بودنشان است؛ آنها بيماران داراي اختلال هويت جنسي هستند و به اشتباه دو جنسي خوانده مي شوند.

جراحي آخرين راه علاج آنهاست؛ هرچند مشكلات اجتماعي شان، پیش و پس از عمل فرق چنداني نمي كند و مشكلات جسماني عمل جراحي نيز تا آخر عمر دست از سرشان برنمي دارد، اغلب آنها به اين كار اصرار دارند، چون در اين صورت خيالشان راحت تر است و تكليف خود را مي دانند.

هر چند شمار آنها، ترس از اپيدمي را تداعي نمي كند، وجودشان را هم نمي توان ناديده گرفت.

اختلال در هويت جنسي كه به اختصار T.S ناميده مي شود، تا اوايل قرن بيستم از لحاظ علمي تعريف نشده بود. تحقيقات بيشتر نشان داد اين بيماران با وجود گرايش جنسي و عاطفي به جنس موافق و گرايش نداشتن جنسي و عاطفي به جنس مخالف با همجنس گرايان تفاوت هاي عمده اي دارند، مشكل اصلي تي. اس ها، جنسيت متضاد آن هاست. اين تفاوت محققان را بر آن داشت تا تحقيقات گسترده اي درباره منشأ اين بيماري انجام دهند.

در سال 1996 ميلادي، پزشكان هلندي با كالبد شكافي مغز شش بيمار T.S دريافتند در اين بيماران بخش قدامي غده هيپوتالاموس مغز كه در برگيرنده خصوصيات جنسي انسان است، شبيه جنس مخالف است.

* صدور نخستين فتواي تغيير جنسيت توسط حضرت امام خميني (ره)

امام خميني در سال 1363 با صدور فتوايي، عمل تغيير جنسيت را مجاز اعلام كرد، اين فتوا در پي آنی صادر شد كه مريم ملك آرا، يكي از ايرانياني بود كه تغيير جنسيت داد.

* سالانه هشتاد تغيير جنسيت در كشور با مجوز پزشكي قانوني

سالانه نزدیک هشتاد نفر با مجوز پزشكي قانوني در كشور با انجام عمل جراحي تغيير جنسيت مي دهند كه 90 درصد آنها تغيير جنسيت از مرد به زن بوده است.

افرادي كه دچار ابهام هويت جنسي هستند، مي توانند با درخواست انجام عمل جراحي از دادگاه، پرونده آن ها بررسي و با ارجاع پرونده به پزشكي قانوني عمل جراحي روي آنان انجام شود.

از سال 82 تاكنون، سازمان پزشكي قانوني، بيش از هفتصد مورد بيمار T.S را پذيرش كرده كه 75 تا 80 درصد آن ها را مردان تشكيل داده اند.

* چهار هزار نفر، آمار غيررسمي بيماران مبتلا به T.S در كشور

بر پایه آمارهاي رسمي در كشور، شمار افراد مبتلا به بيماري T.S يك هزار نفر اعلام شده، اين در حالي است كه آمارهاي غيررسمي، تعدادي نزدیک بيش از چهار برابر يعني چهار هزار نفر برآورد می شود.

* كمك يك تا پنج ميليون توماني بهزيستي به بيماران T.S

سازمان بهزيستي، با در اختيار داشتن بودجه اي محدود، تنها مي تواند مبلغ بين يك تا پنج ميليون تومان را براي عمل جراحي بيماران مبتلا به T.S پرداخت كند، اين در حالي است كه ميانگين هزينه جراحي بين 15  تا 25 ميليون تومان است.

* خودكشي 40 تا 60 درصد بيماران مبتلا به اختلال هويت جنسي

شيوع اين پديده نادر در جنس مذكر، بيشتر از جنس مؤنت است.
بنا بر آمار موجود ـ كه از سوي سازمان بهداشت جهاني اعلام شده ـ از هر صد هزار پسر متولد شده، يك نفر و از هر چهارصد هزار دختر متولد شده، يك نفر داراي اين اختلال است.

بر پایه آمارهاي موجود در سطح جهان، بين 40 تا 60 درصد از بيماران مبتلا به تي. اس به دليل فشار ناشي از تضاد جسم و روح خود، دست به خودكشي مي زنند و بقيه بيماران هم يا با انجام عمل جراحي تغيير جنسيت مي دهند و يا به افسردگي هاي شديد مبتلا مي شوند.

با اين مقدمه طولاني، به سراغ وضعيت بيماران مبتلا به اختلال هويت جنسي مي رويم؛ بيماراني كه در عين مظلوميت زير بار نگاه ديگران استخوان خرد مي كنند و دم نمي زنند.

سرویس «تابناک» اجتماعی در اين گزارش تلاش دارد تا با بررسي وضعيت اين بيماران و نظر كارشناسان، گره اي از مشكلات اين افراد را بگشايد تا آن ها نيز در پناه امنيت جامعه زندگي آرام و بدون دغدغه اي را تجربه كنند.

* يك تي. اس هميشه يك تي. اس مي ماند حتي پس از جراحي

مريم خاتون ملك آرا، مدير انجمن حمايت از بيماران مبتلا به اختلال هويت جنسي (تي. اس) ريشه اصلي اين بيماري را در خانواده و جامعه دانست و افزود: نبود فرهنگ سازي درست براي خانواده ها، باعث شده که پدر و مادرها تي اس را قبول نکنند و در نتيجه بيماران مبتلا به تي اس يا از سوي خانواده طرد شده و يا از خانه فرار مي کنند.

وي هدف اصلي خود از راه اندازی انجمن را آشنايي عموم مردم با اين اختلال به عنوان مشکلي که نياز به مداخله و درمان دارد، بيان کرد و يادآور شد، علاوه بر آن قصد داريم با شناسايي موارد جديد، بانک اطلاعاتي اين اختلال را کامل کنيم.

ملک آرا با اشاره به اينکه قصد نااميد کردن تي اس ها را ندارد، گفت: به نظر من جنسيت را نمي شود عوض کرد. مي توان با جراحي يکسري مسائل روحي و جسمي را تغيير داد.

* عمل جراحي پايان کار نيست بلکه آغاز مشکلات است

مريم 25 ساله که چند ماهي است، به ماهان تغییر هویت داده، درد دل خود با خبرنگار ما را اين گونه آغاز مي کند: ما کار خطايي نکرده ايم. فقط مشکلي داريم که بايد براي آن کار شود، برخی از همسانان من بر اثر فشار جامعه يا معتاد مي شوند و يا دست به خودکشي مي زنند. پس از عمل همواره در پي آن هستيم که کسي متوجه گذشته ما نشود، چراکه در صورت اطلاع پيدا کردن با نگاه پرسشگرانه افراد روبه رو مي شويم.

ماهان در ادامه مي گويد: متأسفانه بيماري تي اس، هنوز در جامعه ما و در بين مردم حل نشده و خيلي ها ما را به چشم يک منحرف نگاه مي کنند. اين نگاه زجر آور بوده و تحمل آن از مرگ سخت تر است.

* همه افراد تمايل به رفتارهاي دوگانه زنانه يا مردانه دارد

دکتر رئوفي روانشناس گفت: همه ما روزي که به دنيا مي آييم، تمايل به رفتارهاي دوگانه زنانه يا مردانه داريم. در آغاز نوجواني يعني سن 12 يا 13 سالگي اين بحران شديد است حوادث و جريان هاي زندگي است که مي تواند هر يک از ما را مرد مرد يا زن زن کند اما مبتلايان به اختلال هويت جنسي بين جنسيت خودشان و احساس ذهني در مورد انتخاب سبک زندگي مردانه يا زنانه با کشمکش عجيبي روبه رو مي شوند.

* آماده سازي بيمار تي اس از نظر روحي شش تا ده ماه است

دکتر شهريار کهن زاد، جراح کليه و فوق تخصص بيماري جنسي، نگاه جامعه به اين افراد را يکي از مشکلات اصلي تي اس ها برشمرد و تصريح کرد: بسياري از خانواده ها، نسبت به فرد مبتلا به اين بيماري ـ که در خانواده دارند ـ رفتار مناسبي نداشته و اغلب آنها را طرد کرده يا مورد آزار و اذيت قرار مي دهند.

وي با اشاره به اين که براي آماده سازي بيمار از نظر روحي براي انجام عمل بين شش تا ده ماه زمان لازم است، اظهار داشت: اگر اين مدت پشت سر گذاشته نشود، بيمار از لحاظ روحي آماده عمل جراحي نيست و در صورت انجام عمل جراحي، پیامدهای بدي در انتظار بيمار خواهد بود، زيرا برخي افراد پس از انجام عمل جراحي احساس پشيماني مي کنند و چون ديگر راه برگشتي نیست، خودکشي مي کنند و گاه در برخي موارد نيز دیده شده که فرد از انجام عمل منصرف شده و راه هاي ديگر همچون درمان با دارو و يا روان درماني را انتخاب مي کند؛ البته اين افراد، کسانی هستند که از ابتدا هم مشکل آنها حاد نبوده است.

* براي حمايت از تي اس ها بايد قانون وضع شود

برخی از کارشناسان بر این باورند که براي حمايت از افراد مبتلا به اختلال هويت جنسي بايد دست به دامان قانون شد که به صورت کامل و دقيق مشخص باشد؛ بنابراين بايد قانوني تعريف و تهيه شود که تمام وجوه زندگي، کار، درمان، تحصيل، برخوردهاي قانوني، شناسنامه و هويت جامعه تي اس ايران را در بر بگيرد.

* تيري بر قلب بيماران مبتلا به تي اس

شايد همه آنهايي که اين روزها عکس ها، بلوتوث و سي دي ها و دي وي دي هاي بيماران اختلال هويت جنسي را دست به دست مي چرخانند، ندانند که منتشر شدن اين ها تيري است بر قلب بيماران مبتلا به تي اس؛ تيري است بر قلب فرهنگ ايراني، بازي با زندگي افرادي که آنقدر گرفتار مشکلات روحي و جسماني خود هستند، جنايتي هولناک است.

«تابناک» اميدوار است تا روزي جامعه، مسئولان و قانون کشور، بيماران مبتلا به اختلال هويت جنسي را به عنوان يک شهروند عادي در جامعه پذيرا باشند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۶
انتشار یافته: ۷۷
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
خيلي مطلب خوب و آموزنده اي بود ايكاش ادامه داشته باشه تا بتونيم با كسب اطلاعات خوب مثل اين فرهنگ خودمون را بالا ببريم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
در داخل اتوبوس یک دختر نشسته بود در کنارم همه نگاش میکردن lشکل هویت جنسی داشت حجاب هم داشت از چهره اش معلوم بود دارای این مشکل است، امان از مردم که می دونند یا نمی دونند که نگاه مستمرشون باعث آزار این فرد شده بود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
عالی بود کاشکی نوشته شدن این مطالب و بازگو شدن ان در جامعه ما عادی بشود که این کار رو شما مطبوعات باید شروع کنید
arman
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
ن کامنت را با اشک براتون میذارم از محل کارم.شاگرد تیزهوش مدرسه در دانشگاه به علت همین بیماری سال دوم تحصیل را رها کردم.32 سالمه وبه علت فرهنگ شهر وخانواده تا حالا احدی جز خدا از مشکلم خبردار نیست.در تهران مشغول به کارم.هرروز تلفن مادرم پشتم رو میلرزونه که آخرش کی میخوای زن بگیری داری پیر میشی ومن در حالی که چشمام پر اشکه با خنده ازپشت گوشی دلداریش میدم ایشالا به زودی...و این دعای هر روزمه:خدایا رستگارم کن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
انشاا... هرچي كه صلاحت هست انجام بشه به خدا توكل كن از خدا بخواه كه اون از همه بيشتر تو رو دوست داره و صلاحت رو مي دونه
ناشناس
| France |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
خوب چرا عمل نمیکنی
یه مشاوره برو
مادرم خودشون توجیه میکنن
دنیا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
سلام آرمان عزیز... دوست داشتم تو رو با اسم واقعیت صدا کنم نه یه اسم پسرونه ... من از نزدیک با این بیماری آشنا هستم ... یکی از دوستانم تغییر جنسیت داده و من خدا رو شکر می کنم که کاملا این بیماری رو تونستم برای خودم و خانواده ام حل کنم ... کاش می شد با خانواده ت در مورد بیماریت صحبت کنی ... کاش کاری می کردی ... تو مثل هر انسانی حق زندگی کردن داری با هویت حقیقیت ...کاش میشد با هم صحبت کنیم ... آرزو می کنم خداوند همراه تو باشه ...
عامر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
ارمان جان از خدا برات آرزوي رستگاري و شادكمي ميكنم پيروز باشي .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
انشا الله خداوند کمکتون می کنه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
اگه قرار باشه خودتو منزوی کنی یک درد به دردای دیگه ات اضافه میشه .هیچکس غیر از خودت نمی تونه بهت کمک کنه مشکلتو حداقل با یک کارشناس یا دکتر متخصص مطرح کن . حتی اگه هیچکاری برات نکنن لااقل می فهمی که خیلی ها مثل تو هستند. تا دیر نشده بجنب .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
بنده نیز امیدوارم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
عالي بود
منصوره
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
واقعا متاسفم برای اونایی که سطح فهم و شعورشون به اندازه بلوتوث کردن و خندیدن به این بیماراس. خدا از سر تقصیرات همه بگذره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
خدا از سر تقصیرات کسایی که دیگران رو مسخره می کنند نگذره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاء لِّمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ ﴿57﴾
اى مردم به يقين براى شما از جانب پروردگارتان اندرزى و درمانى براى آنچه در سينه‏هاست و رهنمود و رحمتى براى گروندگان [به خدا] آمده است (57)
سوره 10: يونس
فَاصْبِرْ عَلَى مَا يَقُولُونَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ الْغُرُوبِ ﴿39﴾
و بر آنچه مى‏گويند صبر كن و پيش از برآمدن آفتاب و پيش از غروب به ستايش پروردگارت تسبيح گوى (39)
سوره 50: ق
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
ايني كه نوشتي يعني چي؟ منظورت چي بوده؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
خیلی دلم سوخت فقط برات دعا میکنم که مشکلت حل بشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
دوست عزیز هیچ وقت خدارو فراموش نکن و هیچ وقت دست به کارهای که خدا آنها رو منع کرده نزن که همیشه خداهم باهاته
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟