شهید حسن آبشناسان، فرمانده قرارگاه شمال غرب حمزه سیدالشهدا و فرمانده لشکر 23 نوهد، ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال 1315 در در تهران به دنیا آمد.
به گزارش مشرق، دوران کودکی را با تحصیل در مدرسه گذراند و در سال 1336 با گرفتن مدرک دیپلم وارد دانشکده افسری شد.
در سال 1339 با درجه ستوان دومی فارغالتحصیل شد و یک سال بعد دوره مقدماتی را به پایان رساند. پس از آن، در نخستین دوره «رنجر»، «دورههای عالی ستاد فرماندهی»، «دورههای چتربازی و تکاوری» در داخل و خارج کشور، شرکت نموده و تمامی این مراحل را با موفقیت پشت سر گذاشت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به درجه سرهنگی ارتقا یافت و فرماندهی «یگان جنگ های نامنظم در قرارگاه سیدالشهدای ارتش» را بر عهده گرفت.
شهید آبشناسان با تشکیل سپاه، نیروهای جدید را در «آموزشگاه سعدآباد» تحت تعلیم خود قرار داد و در سال 1363، مطابق حکم رسمی «قرارگاه رمضان»، فراهم نمودن زمینههای آموزش جنگ های نامنظم سپاه به وی واگذار شد.
وى از نخستین روزهاى جنگ تحمیلى به منطقه جنوب رهسپار شد و موفقیت هاى بسیارى در جنگ هاى نامنظم به دست آورد و اولین اسراى عراقى را به اسارت گرفت. چندى بعد در یکی از عملیات ها، از ناحیه کتف مجروح شد، ولى براى مداوا در بهدارى توقف نکرد و از آن به بعد اهالى دشت عباس به وى لقب «شیر صحرا» را دادند.
ایشان به علت همین فداکارى و زحمت ها به فرماندهى قرارگاه حمزه سید الشهدا منصوب شد و با اتحاد صمیمانه ارتش و سپاه به پیروزى هاى چشمگیرى رسید که پیام تاریخى امام(ره) براى رزمندگان قرارگاه را در پى داشت.
حسن آبشناسان در عملیات پیرانشهر، سردشت و بانه، شرکت کرد و از همرزمان نزدیک محمد بروجردی بود.
در سال 1364، در حالی که فرماندهی لشکر 26 نوهد، فرماندهی قرارگاه حمزه و لشکر 33 نیروهای مخصوص را بر عهده داشت، همزمان با عملیات قادر، در منطقه «لولاند» بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید.