محسن رضایی در برنامه جهش:

ضرورت قناعت در مصرف است، نه در تولید؛ علما کمک کنند

مسلمان باید به دنبال تولید و درآمدزایی باشد و کسی می تواند ادعای زهد نماید که دنیا را داشته باشد، ولی ثروتش را در راه خدا مصرف کند/ من از علما و مراجع می خواهم، به داد اقتصاد ما برسند و فرهنگ نادرست استعماری را که به جان مردم ما افتاده است، رسوا کنند/ زهد این نیست که کار نکنیم و به دنبال تولید ثروت نباشیم/ نرخ سود بانکی، نرخ برابری ارز و... همه به ضرر تولید است.
کد خبر: ۱۶۰۸۸۱
|
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۴ 25 April 2011
|
15156 بازدید
|
شب گذشته، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «جهش» که از ساعت 21:30 از شبکه 4 سیما پخش شد، درباره موضوعاتی همچون الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت، تعریف جهاد اقتصادی، ضرورت نامگذاری سال 1390 و الزامات تحقق آن گفت وگو و به تحلیل شرایط اقتصادی امروز ایران و موضوع جهاد اقتصادی پرداخت.

به گزارش «تابناک»، محسن رضایی، با واکاوی برخی عوامل و رفتارهای سوء در عرصه اقتصاد کشور، نیاز اساسی کشور را تحول اساسی در نوع نگاه به اقتصاد و تغییر فرهنگ و رفتارهای اقتصادی نظام و مردم دانست.

وی با تأکید بر اینکه ملت ایران در عرصه های دفاع، سیاست و تثبیت ساختارهای سیاسی نظام پیشرفت چشمگیری داشته، گفت: اما در اقتصاد هنوز حرکت نکرده است و من بر این باورم در سی سال گذشته، هرچند پیشرفت بسیاری در حوزه های گوناگون و حتی اقتصاد انجام شده، ولی این کار تمام نیست و باید حرکت ادامه یابد.

رضایی با تأکید بر اینکه طبق آموزه های ناب اسلامی، مسلمان باید به دنبال تولید و درآمدزایی باشد و کسی می تواند ادعای زهد کند که دنیا را داشته باشد اما به آن اعتنا نکند و ثروتش را در راه خدا مصرف کند، افزود: من از علما و مراجع می خواهم که به داد اقتصاد ما برسند و فرهنگ نادرست استعماری که به جان مردم ما افتاده است، رسوا کنند. زهد این نیست که کار نکنیم و به دنبال تولید ثروت نباشیم.

فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس، با اشاره به اینکه قناعت در مصرف است نه در تولید، گفت: علما باید وارد شده و ارزش های فرهنگ اقتصاد اسلامی را دوباره تعریف کنند. اسلام به تولید تکیه دارد و ما می توانیم الگوی اقتصاد اسلامی را به جهان نشان دهیم.

وی ادامه داد: فرهنگ با حرف درست نمی شود؛ با رفتار درست می شود. امثال ما که اهل جنگ بودیم، اگر رفتارمان تغییر کند و ارزش های آن زمان را فراموش کنیم، نمی توانیم با مردم رابطه برقرار کنیم و برای همین، ترویج فرهنگ انقلابی باید با رفتار همراه باشد.

بنا بر این گزارش، اهم نکاتی که در این برنامه طرح شد، به شرح زیر است:

ـــ در ایران به اندازه آلمان در صنعت سرمایه گذاری شده است؛ اما بهره وری این کشور را نداریم.

ـــ رشد اقتصادی باید همانند رشد فزاینده تولید علم در کشور به بالای 5 و به 8 درصد برسد، ولی اکنون این رشد نزدیک یک درصد است که در این حالت، نمی توان بهره وری مورد انتظار را در تولید ثروت داشت.

ـــ در ایران، هفت میلیون نفر بیکاری خودخواسته دارند و سه میلیون نفر دچار بیکاری اجباری هستند.
 
ـــ در ایران بهره وری پایین است و مردم نشاط کاری ندارند اما در کشوری مثل تایوان یا سنگاپور، دولت خانه های مردم را نیز به یک کارخانه تبدیل کرده و مثلا خانواده ها کیت های الکتریکی را در منزل مونتاژ کرده و به کارخانه ها می فرستند.

ـــ ایران به نسبت کشورهایی که با آنها سنجیده می شود، مانند عربستان و ترکیه از برتری های بیشتری مثلا در تولید علم و... برخوردار است، ولی چون این برتری ها نتوانسته در تولید ثروت و افزایش بهره وری اقتصادی به کار آید، اقتصاد این کشورها را ندارد.

ـــ ما سر چهار راه اقتصاد منطقه هستیم و می توانیم تنها از انبارداری میلیون ها دلار پول به دست بیاوریم، یا مثلا عسلویه می تواند به تنهایی در سال نزدیک صد میلیارد دلار صادرات گاز داشته باشد.

ـــ سی سال پیش درآمد سرانه ما از کره جنوبی بیشتر بود، ولی امروز درآمد سرانه آنها دو برابر ماست و حال پرسش اینجاست که چرا ما نمی توانیم از این همه منابع بهره برداری کرده و اقتصاد کشور خود را جلو ببریم.

ـــ نفوذ ایران وقتی در منطقه کامل می شود که کالای ایرانی در کشورهای منطقه مصرف شود، فناوری ایرانی به آنها صادر شود. ما وقتی بیشتر قدرتمند می شویم که اقتصادمان قدرتمند شود، آن وقت آمریکا مجبور خواهد شد از در دوستی با ما وارد شود، در حالی که اکنون چون آنها ما را ضعیف می پندارند، فشار وارد می کنند که پیشرفت نکنیم.

ـــ اقتصاد ما روح ندارد، کارگر ما با جان و دل کار نمی کند. دولت باید به مردم کمک کند که از این خمودگی بیرون بیایند با این کار مردم از عقب ماندگی و بیکاری نجات پیدا کرده و به تولید فکر خواهند کرد.

ـــ در کشور ما وقتی کارخانه ای دچار مشکل می شود، کارگر بی خیال است، ولی در شرکتی مثل میتسوبیشی ژاپن وقتی شرکت دچار مشکل می شود، به جای رییس، چند نفر از کارگرها سکته می کنند. این به دلیل آن است که کار برای آنها دارای نشاط است و اقتصاد آنها دارای روح است.

ـــ نرخ سود بانکی، نرخ برابری ارز و... همه به ضرر تولید است.

ـــ باید از ظرفیت مدیریتی 150 هزار بچه های جهادی که با جان و دل در زمان جنگ در جبهه و بعد در روستاها کار می کردند، استفاده کنیم تا فرهنگ اقتصادی جدید را ایجاد کنند. اقتصادی که بر تولید استوار است و روح دارد.

ـــ دولت از ظرفیت هنرمندان برای ترویج فرهنگ اقتصاد اسلامی عدالت محور و توسعه گرا استفاده کند.

ـــ دستمزدها در کشور ما از یک طرف زیاد است، چون بهره وری پایین است و از طرف دیگر کم است، چون زندگی یک خانواده را تأمین نمی کند.

ـــ ارقام بودجه امسال، بسیار بالاست و اگر درست توزیع نشود، می تواند تورم ایجاد کند، ولی اگر درست توزیع شود، تولید را افزایش می دهد.

ـــ وقتی پول را از بانک دور می کنیم، وارد بازار بورس شده و حباب کاذب ایجاد می کند یا این که وارد بازار طلا شده و افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت. باید درباره بانک ها با تدبیر و اندیشه حرکت کرد تا کمک کننده تولید باشند، نه این که مانع جدید پدید آورد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰۶
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
برادر محسن لطفا يك راهكار ارائه بده كه قابل پيگيري و اندازه گيري باشه. شما رو خدا ديگه شما يك سري حرفهاي كلي و شعاري نزن. ازمرد عمل، عمل انتظار ميره نه حرف!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
مگه رضایی دولت دستشه که کاری بکنه.این بیچاره ها فقط می تونند تذکر بدهند و روشنگری کنند.دیگه وظیفه دیگران است که کار کنند
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
مثل این می ماند که به استادت توی دانشگاه بگویی حرف نزن و برو مشکلات را حل کن.هر کس می داند باید حرف بزند و نباید از کسی که اختیار دولتی ندارد توقع اجرایی داشت
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۶
فکر کنم باید این مطالب رو مجددا بخونی. بیشتر مطالب راهکار بود دیگه. ولی کو گوش شنوا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
"در کشور ما وقتی کارخانه ای دچار مشکل می شود کارگر بی خیال است" علّت عدم توجه به مدیریت منابع انسانی است وقتی کارگر فقط کارگر است و کار میکند تا حقوق روزانه رابگیرد و هیچ پشتیبانی از طرف صاحب کار وقتی که مشکل دارد نمیشود او هم مشکل صاحب کار را مشکل خود نمیداند حاج محسن برو ببین چگونه کارفرمای ژاپنی کارکنان خود را حمایت میکند
پاسخ ها
آرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
اینکه کارفرما به فکر کارگر نیست، حرف درست و منطقی است اما مشکل کارفرما بیشتر از اینکه مشکل کارفرما باشه مشکل کارگر هست و اینطور نیست که کارگر بی خیال باشه ! چون با بروز مشکل برای کارفرما کارگر هم به اخراج و بی کاری نزدیک میشه
محبی
| China |
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
سلام
با اینکه دل خوشی از آقای رضایی ندارم ولی این سخنان بسیار کارشناسانه و مهم و کارساز است. البته برای طرح آن 32 سال دیر شده و دیگر کارخانه ای نمانده که حضرات متوجه آن شوند. از تولیدفقط نوع فرمایشی آن یعنی فقط سمند مانده و بس . وقتی دولت همه بدهی هایش را از تولید کننده مطالبه میکند بدیهی است نه کارآفزین حقوقی دارد و نه کارگر . بجز ایران دولت ها از تولید حمایت میکنند و در ایران دولت ها از تولیدکننده گذران امور میکنند . تعطیلات زیاد و بهره وری کم و بهره بانکی کمرشکن و مالیاتهای بی ضابطه از یکطرف و قاچاق و واردات کم هزینه و غیرمسئولانه از طرف دیگر و سود اوراق مشارکت معاف از مالیات مجالی برای ادامه تولید نمیگذارد چه رسد به رفاه و حمایت .
یادمان باشد این فرمان امام(ره) را که: بروید بدنبال اینکه تولیدکنید و مملکت مستقل داشته باشید .
حال این شما و گلاب و میوه و تخم مرغ وسیر و گردو و عسل و فرش چینی ! لطفا سری به شهرکهای صنعتی اطراف خودتان بزنید . آیا در ایران از تولید جز بدهی به بانکها و دولت اثری مانده که برسر رفاه کارگر یا کارآفرین بحث کنیم؟
والسلام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
چرا نباید پولها وارد بورس شوند جناب دکتر رضایی ؟!
اتفاقا باید همه پولها به سمت بورس بیایند چون تولید است فقط باید شرکتهای بورسی با افزایش سرمایه های زیاد و مرتب این پولها رو در جهت افزایش تولید در شرکتها و افزایش کمی و کیفی و رقابتی و ... در همه زمینه ها به کار بگیرند.
پاسخ ها
رسول
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
آقای رضایی منظورش رشد حبابی بورس بود نه رشد منطقی .یه بار دیگه خبر را بخون
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
جناب آقای رضایی تا زمانی که کشوررا بصورت جزیره ای اداره کنیم و تحریم هارا کاغذ پاره ای بیش ندانیم و بخش شبه دولتی ایجاد کنیم برای رقابت با دولتی ! همین آش و همین کاسه است !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
آقای رضایی وقتی که ساختار اقتصاد ما بیمار است و ما مشکلات اقتصادی بنیادی داریم با تولید مشکلات اقتصادی ما حل نمی شود
اقتصاد انحصاری ، واردات انحصاری ، کم فروشی و گران فروشی و ...
اول این مشکلات بایستی حل شود سپس به دنبال تولید باشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
راهکار جلوگیری از ایجاد حباب در قیمت سهم ها در بورس انجام افزایش سرمایه های عظیم و مکرر و مرتب شرکتهای بورسی است خصوصا شرکتهای بسیار بزرگ و عظیم و سودآور بورسی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
اگر افکار و رفتار مردم از دروغ و ریا و دزدی پاک شود همه چیز درست خواهد شد . بهتر است از دولت و مجلس هم آغاز گردد تا نتیجه بهتری گرفته شود.
پاسخ ها
زن ایرانی
| Belgium |
۰۲:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۶
وقتی هر شهروند دارای استاندارد زندگی باشه امنیت روانی و جانی داشته باشه درامدش برای حداقل زندگی یعنی سک سفر در کشورش به روستاش میسر باشه برای حداقل 1الی 2 فرزند بتونه شرایط تحصیل و زندگی فراهم کنه وقتی با توجه به مالیاتی که پرداخت می کنه امنیت بازنشستگی داشته باشه و خیلی موارد دیگر شرف اخلاق جایگزین دروغ دزدی می شود دزدی از کار دزدی از اخلاق و...غرب را مثال زدند اقای رضایی.در یک کشور اروپایی که هیچ منبع اقتصادی طبیعی نداره کارگاههای صنغتی بدون دخالت دولت در بخش خصوصی فعالند اقتصاد رقابتی است کارگران به واسطه سندیکا ها از حقوق خود اگاهند به محض دیدن عدم عدالت اعتراض می کنند و جالب این که زندانی و کشته نمی شوند!!در وقت بیکاری حقوق بیکاری مناسب با شرایط زندگی دریافت می کنند.اینها کار عملی شده و هر دولتی امده قوانین را برای خودش تغییر نداده قانون های پیاده سازی راه و حمایت از صنعت و زندگی مردم را همان که بوده عمل کرده و سعی بر بهبود هم داشته.شاید سیاست خارجی تغییر کرده اما به مردم فشاری نیامده.اما در ایران هر لحظه با طبع مدیران قوانین عوض می شود.هیچ مسئولی پاسخگو نیست و هر انتقادی مساوی است با فتنه.مثل این نظری که بنده نوشتم و می دانم منتشر نمی شود و برابر است با مصادیق فتنه چون نگفته همه چی ارومه و خوبه.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
سی سال پیش درآمد سرانه ما از کره جنوبی بیشتر بود اما امروز درآمد سرانه آنها دو برابر ماست ..


درآمد سرانه کره جنوبی در حدود 23000 دلار می باشد یعنی حدود 5 برابر درآمد افراد مملکت ما .......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
حاج محسن چه کردی!
نشون دادی اقتصاد ایران رو خوب میشناسی،با اینکه طرفدارت نیستم اما شاید کامل ترین تحلیلی بود که راجب اقتصاد ایران بود.

در ایران بهره وری در حد صفره!
اب،برق،گاز از ترکیه ارزون تره،حتی بنزین،اما اونجا یک محصول رو میسازن برای مثال 2 دلار ولی اینجا همون محصول 10 دلاره و این یعنی فاجعه...
عزت اله عظمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
خیلی خوب
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟