«در امر مبارزه با فساد، نبايد هيچ تبعيضي ديده شود. هيچ كس و هيچ نهاد و دستگاهي نبايد استثنا شود. هيچ شخص يا نهادی نمي تواند با عذر انتساب به اين جانب يا ديگر مسئولان، كشور خود را از حساب كشي معاف بشمارد. با فساد در هر جا و هر مسند بايد برخورد يكسان شود.»
به گزارش «تابناک»، اين يكي از بندهاي فرمان هشت ماده اي مقام معظم رهبري به سران قوا براي مبارزه با مفاسد اقتصادي است؛ فرماني كه از زمان صدور آن در سال 1380 تا امروز در آغاز دهه 90 شمسي، يك دهه از عمرش مي گذرد و اكنون پس از ده سال، هنوز افكار عمومي درباره مبارزه قواي حكومتي در باب مبارزه با فساد قانع نشده و بیشتر مردم بر اين باورند كه مسئولان، گرفتار مسائلي شده اند كه اتفاقا رهبر انقلاب، در همين فرمان به آنان در اين باره هشدار داده بودند؛ هشداري كه دست بر قضا، در بند هشتم و پاياني فرمان هشت ماده اي بر آن تأكيد شده بود و البته نباید گفت كه بند آخر در چنين فرمان ها يا بيانيه هايي، نشان از تأكيد موكد دارد.
بنا بر این گزارش، بند هشتم پيام رهبر انقلاب بدين شرح است:«با اين امر مهم و حياتي، نبايد به گونه شعاري، تبليغاتي و تظاهر گونه رفتار شود. به جاي تبليغات، بايد آثار و بركات عمل مشهود گردد. به دست اندركاران اين مهم تأكيد كنيد كه به جاي پرداختن به ريشه ها و ام الفسادها به سراغ ضعفا و خطاهاي كوچك نروند و نقاط اصلي را رها نكنند. هر گونه اطلاع رساني به افكار عمومي كه البته در جاي خود لازم است، بايد به دور از اظهارات نسنجيده و تبليغات گونه بوده و حفظ آرامش و اطمينان افكار عمومي را در نظر داشته باشد.»
در همین حال، اما امروز شعارهايي كه در گوشه و كنار و به ویژه در تجمعات دانشجويي ديده مي شود، به روشنی حاكي از اين است كه به گفته مردم، دانه درشت ها هر روز دانه درشت تر مي شوند و مسئولان، نه تنها با اين مسأله تبليغاتي برخورد مي كنند و تنها اين شعار را در هنگام مبارزات انتخاباتي و تجمعات مردمي اعلام مي نماینند، بلكه با خبرهاي گاه و بيگاه در اين باره و مبارزه نکردن با آنان، روح و روان مردم را جريحه دار مي كنند.
اينكه صدها هزار ميليارد تومان از اموال بيت المال در دست چند نفر است، اينكه افرادي هزاران ميليارد معوقه بانكي دارند و... تنها در صورتي كه مبارزه آشكار و منتج به نتيجه با آنان شود، مي تواند آرامش نسبي در میان افكار عمومي از حيث برخورد مسئولان با مفاسد اقتصادي پدید آورد، ولی مبارزه نکردن جدي مسئولین مربوطه، افكار عمومي را به اين جمع بندي رسانده است كه گويا مسئولان، اين بند از پيام هشت ماده اي رهبر انقلاب را که در آغاز آمد، نخوانده اند!
در واقع، اگر منویات همین بند، درست اجرا مي شد، مجال سرمايه گذاري سرمايه گذاران واقعي فراهم مي شد و سرمايه گذاران نمي پنداشتند كه رانت خوارها و ويژه خوارها، فضاي كسب و كار را از آنان خواهند گرفت، ولی مسئولان تاكنون نتوانسته اند با اقدامات خود، برداشتي درست از مبارزه با مفاسد اقتصادي را در میان مردم ترويج كنند، به گونه اي كه مي توان گفت، حتي بند دوم فرمان هشت ماده اي نيز محقق نشده است.
از سویی، ممكن است كساني به نادرست گمان كنند كه مبارزه با مفسدان و سوء استفاده كنندگان از ثروت هاي ملي، مایه ناامني اقتصادي و فرار سرمايه هاست، در حالی که به عكس، اين مبارزه موجب امنيت فضاي اقتصادي و اطمينان كساني كه مي خواهند فعاليت سالم اقتصادي داشته باشند، شده، چرا که توليد كنندگان اين كشور، خود نخستين قربانيان فساد مالي و اقتصاد ناسالمند.
گفتنی است، ده سال براي اجراي يك برنامه شفاف سازي در عرصه اقتصادي زمان كمي نيست. در اين ده سال، نسل جديدي رشد كرده است؛ نسلي كه شايد از فرمان ده ماده اي، حتي خبري نداشته باشند، چه رسد به اينكه مشتاق پيگيري آن باشند.
راستي، چرا جلسه مبارزه با مفاسد اقتصادي، بي حالترين و بي روح ترين نشست در میان سران نظام است؟!